Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Για το σχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη “φύλαξης” των Πανεπιστημίων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Το όργιο κατα­στο­λής και τρο­μο­κρα­τί­ας της κυβέρ­νη­σης συνε­χί­ζε­ται! Την ώρα που τα Πανε­πι­στή­μια παρα­μέ­νουν κλει­στά σχε­δόν ένα χρό­νο, η κυβέρ­νη­ση, αντί να ασχο­λη­θεί με το πώς θα επι­στρέ­ψουν με ασφά­λεια οι φοι­τη­τές στα αμφι­θέ­α­τρα, συνε­χί­ζει να προ­κα­λεί, σχε­διά­ζο­ντας πώς θα βάλει δυνά­μεις της αστυ­νο­μί­ας, κάρ­τες εισό­δου και κάμε­ρες στα Πανε­πι­στή­μια, δίνο­ντας 30 εκατ. ευρώ!

Το να σχο­λιά­σει κανείς, ότι για καθη­γη­τές, βιβλία, υπο­δο­μές, δεν δίνει “σάλιο”, αλλά δίνει εκα­τομ­μύ­ρια για να εξα­σφα­λί­σει σιγή νεκρο­τα­φεί­ου μέσα και έξω από τα Πανε­πι­στή­μια, περισ­σεύ­ει!
Επι­βε­βαιώ­νει πως είναι πολι­τι­κή επι­λο­γή τα Πανε­πι­στή­μια να έχουν “βαρέ­σει κανό­νι” όλο αυτό το διάστημα.

Αλή­θεια, αυτή η κυβέρ­νη­ση που νοιά­ζε­ται τόσο πολύ για την “αρι­στεία” και την “ομα­λό­τη­τα” των Πανε­πι­στη­μί­ων, με αυτά τα μέτρα θα αντι­με­τω­πί­σει τα τερά­στια εκπαι­δευ­τι­κά κενά σε εργα­στή­ρια, μαθή­μα­τα, πρα­κτι­κές, διπλω­μα­τι­κές, που έχουν συσ­σω­ρευ­τεί στις πλά­τες των φοι­τη­τών; Αυτή είναι η λύση προς τους φοι­τη­τές που δεν έχουν πάρει ακό­μα τα συγ­γράμ­μα­τά τους και σε ένα μήνα ξεκι­νούν εξεταστική;

Στό­χος της είναι να “προ­στα­τέ­ψει” την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή της και την επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση στα Πανε­πι­στή­μια, να χτυ­πη­θεί η οργα­νω­μέ­νη συλ­λο­γι­κή δρά­ση φοι­τη­τών και εργα­ζο­μέ­νων, που διεκ­δι­κούν τα δικαιώ­μα­τά τους ενά­ντια στην υπο­βάθ­μι­ση των σπου­δών, της μόρ­φω­σης και των εργα­σια­κών τους δικαιω­μά­των. Τα “μέτρα φύλα­ξης” των Πανε­πι­στη­μί­ων προ­στί­θε­νται στο όργιο κατα­στο­λής και περι­στο­λής δικαιω­μά­των που εντεί­νει η κυβέρ­νη­ση. Όποιο όνο­μα και σύν­θε­ση κι αν πάρει η πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία θα απο­τε­λεί σώμα επι­βο­λής του νόμου, κατα­στο­λής και τρο­μο­κρα­τί­ας της κάθε κυβέρ­νη­σης απέ­να­ντι σε όποιον διεκ­δι­κεί, αγω­νί­ζε­ται, αμφι­σβη­τεί. Ήδη από δημο­σιεύ­μα­τα γίνε­ται λόγος για αυξη­μέ­νες αρμο­διό­τη­τες αυτών των σωμά­των ‑που συνε­χώς θα ενι­σχύ­ο­νται- και για αυστη­ρο­ποί­η­ση της ποι­νι­κής νομοθεσίας.

Η κυβέρ­νη­ση είναι βαθιά γελα­σμέ­νη, αν νομί­ζει ότι άδρα­ξε την ευκαι­ρία, εν μέσω παν­δη­μί­ας, τώρα που τα Πανε­πι­στή­μια είναι κλει­στά, να προ­ω­θή­σει σχέ­δια χρό­νων, που στό­χο έχουν να φιμώ­σουν κάθε φωνή συλ­λο­γι­κής διεκ­δί­κη­σης και δρά­σης στα Πανεπιστήμια.
Για να μην κου­ρά­ζε­ται, ας δώσει από τώρα τα εκα­τομ­μύ­ρια στις πραγ­μα­τι­κές ανά­γκες των φοι­τη­τών, για­τί φοι­τη­τές, εργα­ζό­με­νοι, καθη­γη­τές θα της χαλά­σουν για μια ακό­μα φορά τα σχέδια!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!


🔴 📕   ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΑΤΕΧΝΩΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μπε­λο­γιάν­νης / Πλου­μπί­δης – Χικ­μέτ – Μαξ Χάβε­λα­αρ (ΕΚΠΤΩΣΗ 21% και ΔΩΡΟ τα μεταφορικά)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο