Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει συνήθεια ο θάνατος νέων στο μεροκάματο

«Το Σάβ­βα­το 3 Σεπτεμ­βρί­ου, άλλος ένας νέος εργα­ζό­με­νος σκο­τώ­θη­κε εν ώρα εργα­σί­ας. Αυτή τη φορά ο Βασί­λης Μερ­κού­ρι, 17χρονος μαθη­τής ΕΠΑΛ, δια­νο­μέ­ας, που έρχε­ται να προ­στε­θεί στην τερά­στια λίστα των νέων ανθρώ­πων που φύγα­νε για δου­λειά και δε γύρι­σαν ποτέ στο σπί­τι τους!

Δε θα επι­τρέ­ψου­με να γίνει συνή­θεια ο θάνα­τος νέων στο μεροκάματο!

Δεν είναι η “κακιά η ώρα”! Είναι εργο­δο­τι­κά εγκλήματα!

Στον αγώ­να επι­βί­ω­σης κάθε οικο­γέ­νειας απέ­να­ντι στην ακρί­βεια, για να αντι­με­τω­πι­στούν τα οικο­νο­μι­κά αδιέ­ξο­δα σε κάθε λαϊ­κό σπί­τι, ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ροι μαθη­τές ανα­γκά­ζο­νται να ανα­ζη­τή­σουν δου­λειά, για να στη­ρί­ξουν τις οικο­γέ­νειές τους. Ένας τέτοιος μαθη­τής ήταν και ο Βασί­λης!» τονί­ζει η ΚΝΕ σε ανα­κοί­νω­σή της και καλεί στην παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας των κλα­δι­κών Οργα­νώ­σε­ων Αττι­κής της ΚΝΕ στις 19:00, στο υπουρ­γείο Εργασίας.

«‘Αλλω­στε, με ευθύ­νη όλων των κυβερ­νή­σε­ων, η ανή­λι­κη εργα­σία έχει γίνει ‑στην κυριο­λε­ξία- νόμος! Το 2021, με κυβέρ­νη­ση ΝΔ, το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας (!!!) θεσμο­θε­τεί με νόμο τη δου­λειά για μαθη­τές από 15 χρο­νών. Το 2017, επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ, “θεω­ρή­θη­καν” πάνω από 7.500 βιβλιά­ρια εργα­σί­ας ανη­λί­κων, αριθ­μός που απο­τε­λεί ρεκόρ!» προ­σθέ­τει η ανα­κοί­νω­ση της ΚΝΕ και καταλήγει:

«Η οργή που νιώ­θου­με για τη σαπί­λα του συστή­μα­τος της εκμε­τάλ­λευ­σης να γίνει δύνα­μη οργα­νω­μέ­νου αγώ­να και ανατροπής!

Εκφρά­ζου­με τα θερ­μά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια του Βασί­λη Μερκούρι».

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο