Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Ερωτηματικά για την «αθώωση» του φασίστα που συμμετείχε στην κατάληψη του ΕΠΑΛ Ευόσμου

«Η από­φα­ση του Τρι­με­λούς Πλημ­με­λειο­δι­κεί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης να κρί­νει “αθώο” τον 22χρονο (!) φασί­στα – μέλος της Εθνι­κι­στι­κής Νεο­λαί­ας Θεσ­σα­λο­νί­κης, που συμ­με­τεί­χε σε εθνι­κι­στι­κή κατά­λη­ψη του ΕΠΑΛ Εύο­σμου στις 20/1, μαζί με ολι­γο­με­λή φασι­στι­κή ομά­δα απο­κλεί­ο­ντας μαθη­τές και εκπαι­δευ­τι­κούς από το σχο­λείο και δημιουρ­γώ­ντας ένα καθε­στώς βίας και τρο­μο­κρα­τί­ας, μόνο οργή και αγα­νά­κτη­ση μας γεμί­ζει!». Αυτό ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του το Συμ­βού­λιο Περιο­χής Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας της ΚΝΕ μετά την αθω­ω­τι­κή από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου και συνεχίζει:

«Με από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου ο συγκε­κρι­μέ­νος φασί­στας κρί­θη­κε αθώ­ος, καθώς “δεν βρέ­θη­καν αρκε­τά στοι­χεία που να δεί­χνουν ότι συμ­με­τεί­χε στην κατά­λη­ψη”. Προ­κα­λεί του­λά­χι­στον ερω­τη­μα­τι­κά η συγκε­κρι­μέ­νη από­φα­ση, όταν στο αυτο­κί­νη­το του βρέ­θη­καν τα πανό της κατά­λη­ψης και τρι­κά­κια(!) στοι­χεία που απο­δει­κνύ­ουν ότι όχι απλά συμ­με­τεί­χε αλλά ήταν και από τους διοργανωτές.

Επί­σης, ας θυμη­θού­με ότι, δύο μέρες πριν στις 18/1 φασι­στοει­δή επι­τέ­θη­καν με φωνές και χτυ­πή­μα­τα στους μαθη­τές του ΕΠΑΛ την ώρα που πραγ­μα­το­ποιού­σαν συνέ­λευ­ση για να διεκ­δι­κή­σουν ανοι­χτά και ασφα­λή σχο­λεία αλλά και να μην εφαρ­μο­στούν τα αντι-εκπαι­δευ­τι­κά νομοσχέδια.

Την ίδια ώρα που η κυβέρ­νη­ση στέλ­νει τα ΜΑΤ να χτυ­πά­νε φοι­τη­τές, αφή­νει τους φασί­στες-μαχαι­ρο­βγάλ­τες να κυκλο­φο­ρούν ελεύ­θε­ροι. Απο­δει­κνύ­ε­ται για ακό­μη μια φορά ότι οι μόνοι που μπο­ρούν να αντι­με­τω­πί­σουν το φασι­στι­κό τέρας είναι ο λαός και η νεο­λαία, το εργα­τι­κό κίνημα.

Δεν θα τους επι­τρέ­ψου­με σπι­θα­μή γης για να χύνουν το ναζι­στι­κό τους δηλη­τή­ριο! Ειδι­κά οι εργα­το­γει­το­νιές της Δυτι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης, με τους χιλιά­δες εργά­τες και μετα­νά­στες, έχουν απο­δεί­ξει όλο τον τελευ­ταίο χρό­νο με τα μεγα­λειώ­δη τους συλ­λα­λη­τή­ρια ότι το φασι­στι­κό δηλη­τή­ριο δεν χωρά σε αυτή την πόλη!

Τα μέλη της ΚΝΕ, μαζί με το ΚΚΕ είναι μπρο­στά στον αγώ­να για την απο­μό­νω­ση των ναζι­στι­κών στοι­χεί­ων! Όσο οξύ­νο­νται τα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα, τόσο περισ­σό­τε­ρο το σημε­ρι­νό σύστη­μα, οι κυβερ­νή­σεις, το κρά­τος θα νιώ­θουν ανα­σφά­λεια, θα φοβού­νται την ανά­πτυ­ξη της πάλης του λαού μας, τόσο θα αξιο­ποιούν και φασι­στι­κές, εγκλη­μα­τι­κές ομά­δες. Μάταιος κόπος. Στη χώρα μας υπάρ­χει ιστο­ρία, αγω­νι­στι­κές παρα­δό­σεις, υπάρ­χει λαϊ­κό κίνη­μα, υπάρ­χει ΚΚΕ και ΚΝΕ. Ο λαός θα τους αντι­με­τω­πί­σει και θα τους σαρώσει!

ΥΓ. Ως πότε θα βρω­μί­ζε­ται η πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης, από την παρου­σία των γρα­φεί­ων της ναζι­στι­κής- εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής, κατα­δι­κα­σμέ­νης ως εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης; Δεν φαί­νε­ται να ιδρώ­νει το αυτί της αστυ­νο­μί­ας, που σε άλλα ζητή­μα­τα δεί­χνει άμε­σα αντα­να­κλα­στι­κά. Στις 15 Ιού­νη, τη μέρα της δίκης σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό της ναζι­στι­κής ΧΑ, οι μεγά­λες λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις θα δώσουν την απά­ντη­σή τους».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο