Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Η Άχεντ Ταμίμι είναι μία από τους χιλιάδες νέους της Παλαιστίνης που παλικαρίσια παλεύουν ενάντια στην βαρβαρότητα

Την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση της Άχεντ Ταμί­μι και όλων των Παλαι­στί­νων κρα­του­μέ­νων ζητά το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣτης ΚΝΕ.

Σε ανα­κοί­νω­σή του σημειώνει:

«Η από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης Τραμπ να μετα­φέ­ρει την πρε­σβεία της στην Ιερου­σα­λήμ, ανα­γνω­ρί­ζο­ντας επί της ουσί­ας την Ιερου­σα­λήμ σαν πρω­τεύ­ου­σα του Ισρα­ήλ, έδω­σε “αέρα στα πανιά” της κατα­στο­λής του ισραη­λι­νού κρά­τους. Οι δίκαιες αντι­δρά­σεις του παλαι­στι­νια­κού λαού αντι­με­τω­πί­ζο­νται για ακό­μη μια φορά με βαρ­βα­ρό­τη­τα, δολο­φο­νί­ες δια­δη­λω­τών, συλ­λή­ψεις και διωγμούς.

Οι δυνά­μεις κατα­στο­λής του Ισρα­ήλ δεν διστά­ζουν να τα βάλουν ακό­μα και με παι­διά και έφη­βους, όπως η 16χρονη Άχεντ Ταμί­μι που συνέ­λα­βαν μέσα στο σπί­τι της με την κατη­γο­ρία της αντί­στα­σης κατά των αρχών, ενώ στην συνέ­χεια της απήγ­γει­λαν 12 κατη­γο­ρί­ες για την δρά­ση της ενά­ντια στην κατο­χή των παλαι­στι­νια­κών εδα­φών από τον ισραη­λι­νό στρα­τό. Η Άχεντ Ταμί­μι είναι μία από τους χιλιά­δες νέους της Παλαι­στί­νης που παλι­κα­ρί­σια παλεύ­ουν ενά­ντια στην βαρ­βα­ρό­τη­τα του ισραη­λι­νού κρά­τους για το αυτο­νό­η­το, δηλα­δή για το δικαί­ω­μα τους να ζουν στη δίκη τους πατρί­δα χωρίς ξένους δυνάστες.

Ο αγώ­νας που διε­ξά­γε­ται στη χώρα μας ενά­ντια στην αδι­κία, την φτώ­χεια, την κατα­πί­ε­ση και τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο, είναι αγώ­νας διε­θνι­στι­κός, αγώ­νας που έχει ως συστα­τι­κό του στοι­χείο την αλλη­λεγ­γύη με τον αγώ­να των λαών ενά­ντια στην αδι­κία και την κατα­πί­ε­ση όπου γης.

Καλού­με κάθε νέο της πατρί­δας μας να κατα­δι­κά­σει το συνε­χι­ζό­με­νο έγκλη­μα κατά του παλαι­στι­νια­κού λαού και να καταγ­γεί­λει την νέα έντα­ση της βαρ­βα­ρό­τη­τας. Ιδιαί­τε­ρα καλού­με όλους τους μαζι­κούς φορείς των νέων στην χώρας μας, τους φοι­τη­τι­κούς και σπου­δα­στι­κούς συλ­λό­γους, τα μαθη­τι­κά συμ­βού­λια, τις επι­τρο­πές νέων εργα­ζο­μέ­νων και ανέρ­γων, τους συλ­λό­γους σπου­δα­στών ΔΙΕΚ κ.ά., να πάρουν απο­φά­σεις κατα­δί­κης του συνε­χι­ζό­με­νου εγκλή­μα­τος, να απαι­τή­σουν την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση της Άχεντ Ταμί­μι και όλων των Παλαι­στι­νί­ων πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων, να δεί­ξουν έμπρα­κτα την αλλη­λεγ­γύη τους στο δίκαιο αγώ­να του παλαι­στι­νια­κού λαού».

Το όνο­μά της… Άχεντ Ταμί­μι – Μια 16χρονη σύμ­βο­λο του αγώ­να για τους Παλαιστινίους

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο