Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Η αποτρόπαια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου δεν πρέπει να ξεχαστεί

«Η απο­τρό­παια δολο­φο­νία του Ζακ Κωστό­που­λου, ως απο­τέ­λε­σμα του άγριου ξυλο­δαρ­μού του από κατα­στη­μα­τάρ­χες και αστυ­νο­μι­κούς στο κέντρο της Αθή­νας, πριν 3 χρό­νια, δεν πρέ­πει να ξεχαστεί!

Μετά την απα­ρά­δε­κτη κωλυ­σιερ­γία της δίκης, αλλά και την προ­σπά­θεια ποι­νι­κής “απο­δυ­νά­μω­σης” του απο­τρό­παιου εγκλή­μα­τος, τόσο με ευθύ­νη της τότε κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημε­ρι­νής της ΝΔ, απο­τε­λεί λαϊ­κή απαί­τη­ση να επι­σπευ­στεί η κατα­δί­κη όλων των κατη­γο­ρου­μέ­νων, να τιμω­ρη­θούν παρα­δειγ­μα­τι­κά» ανα­φέ­ρει η ΚΝΕ σε ανα­κοί­νω­σή της «με αφορ­μή την έναρ­ξη της δίκης για την άγρια δολο­φο­νία του Ζακ Κωστόπουλου».

«Τέτοιες εγκλη­μα­τι­κές, βίαιες πρά­ξεις δεν γεν­νιού­νται σε “κενό αέρος”. Είναι απο­τέ­λε­σμα των κραυ­γα­λέ­ων κοι­νω­νι­κών δια­κρί­σε­ων, που γεν­νά και ανα­πτύσ­σει η βαρ­βα­ρό­τη­τα του σάπιου συστή­μα­τος της εκμε­τάλ­λευ­σης και κατα­πί­ε­σης που ζού­με. Αυτό είναι το πρό­σφο­ρο έδα­φος που καλ­λιερ­γεί την ομο­φο­βία, τον ρατσι­σμό, καθι­στά ανθρώ­πους κοι­νω­νι­κά ευά­λω­τους και τελι­κά απρο­στά­τευ­τους» επι­ση­μαί­νει η ανακοίνωση.

«Απαι­τεί­ται επα­γρύ­πνη­ση και διαρ­κής συλ­λο­γι­κή και οργα­νω­μέ­νη πάλη από τη νέα γενιά, το εργα­τι­κό, φοι­τη­τι­κό, μαθη­τι­κό κίνη­μα, για να χτί­σου­με ασπί­δα προ­στα­σί­ας απέ­να­ντι σε κάθε μορ­φή εκδή­λω­σης ρατσι­στι­κής, ομο­φο­βι­κής συμπε­ρι­φο­ράς και βίας!

Διεκ­δι­κού­με γεν­ναία και ολό­πλευ­ρη κρα­τι­κή και κοι­νω­νι­κή στή­ρι­ξη των ατό­μων που το ίδιο το σύστη­μα καθι­στά ευά­λω­τους και τους περιθωριοποιεί.

Δυνα­μώ­νου­με τον αγώ­να για τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας στη μόρ­φω­ση, την εργα­σία, τη δημιουρ­γι­κή ζωή, για όλους και όλες» τονί­ζει, κατα­λή­γο­ντας στην ανα­κοί­νω­σή της, η ΚΝΕ.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο