Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: «Η κυβέρνηση τρώει νέο γερό “χαστούκι” από τους φοιτητές — “Πάνε κουβά” οι ηλεκτρονικές εκλογές»

«Μετά την πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία, τώρα και τα “συμ­βού­λια φοι­τη­τών” ακυ­ρώ­νο­νται στην πρά­ξη! Είναι η πρώ­τη μεγά­λη νίκη των φοι­τη­τών ενά­ντια στην εφαρ­μο­γή του νέου νόμου-πλαί­σιο!». Αυτό τονί­ζει στην ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την απο­τυ­χία του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας να στή­σει ηλε­κτρο­νι­κές εκλο­γές στα Πανεπιστήμια.

Στην ανα­κοί­νω­ση επισημαίνεται:

«Μετά τις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές, η κυβέρ­νη­ση τρώ­ει νέο γερό “χαστού­κι” από τους φοι­τη­τές, αφού “πάνε κου­βά” οι ηλε­κτρο­νι­κές εκλο­γές με ενιαία ψηφο­δέλ­τια. Οι δια­βλη­τές αυτές εκλο­γές προ­βλέ­πο­νταν από τον πρό­σφα­το νόμο-πλαί­σιο της ΝΔ, σε συνέ­χεια ανά­λο­γων απο­τυ­χη­μέ­νων προ­σπα­θειών του Γαβρό­γλου (ΣΥΡΙΖΑ) και της Δια­μα­ντο­πού­λου (ΠΑΣΟΚ), με στό­χο την υπο­νό­μευ­ση των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων και διεκ­δι­κή­σε­ων, ιδρύ­ο­ντας συμ­βού­λια-παρα­μά­γα­ζα για τη στή­ρι­ξη του Πανε­πι­στη­μί­ου ΑΕ και τη δημιουρ­γία νέων πελα­τεια­κών σχέσεων!

Συντρι­πτι­κή απο­χή πάνω από 90% κατέ­γρα­ψε η πρώ­τη προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης στο Πολυ­τε­χνείο Κρή­της! Οι μόνοι που συμ­με­τεί­χαν ήταν στε­λέ­χη της ΔΑΠ. Αφού έχα­σαν στις κανο­νι­κές φοι­τη­τι­κές εκλο­γές, απο­φά­σι­σαν να στή­σουν τις δικές τους!

Στο Οικο­νο­μι­κό Πανε­πι­στή­μιο Αθή­νας (πρώ­ην ΑΣΟΕΕ) οι εκλο­γές, που ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες για τις 10/1, ακυ­ρώ­νο­νται σε 7 από τα 8 τμή­μα­τα, για­τί δεν βρέ­θη­καν 3 φοι­τη­τές (!) σε κάθε τμή­μα για να είναι στην εφο­ρευ­τι­κή επιτροπή!

Στο Εθνι­κό Μετσό­βιο Πολυ­τε­χνείο οι υπο­ψή­φιοι …ανα­ζη­τού­νται αφού σε καθε­μία από τις σχο­λές των Μηχα­νο­λό­γων, των Χημι­κών, των Τοπο­γρά­φων Μηχα­νι­κών υπάρ­χει μόλις ένας υπο­ψή­φιος, ενώ στη σχο­λή των Ηλε­κτρο­λό­γων Μηχα­νι­κών μόλις δύο! Μάλι­στα, η διοί­κη­ση του Ιδρύ­μα­τος έστει­λε προ­σω­πι­κό mail σε 900 φοι­τη­τές (!), για να συμ­με­τά­σχουν στις εφο­ρευ­τι­κές επι­τρο­πές ελπί­ζο­ντας να βρε­θούν 27 πρό­θυ­μοι να δεχτούν! Τελι­κά σήμε­ρα ανα­κοι­νώ­θη­κε ότι στα 8 από τα 9 τμή­μα­τα του ΕΜΠ οι εκλο­γές ακυρώνονται.

Σε δεκά­δες Τμή­μα­τα, κάτω από την πίε­ση των φοι­τη­τών, γίνο­νται δεκτοί στις συνε­δριά­σεις των οργά­νων διοί­κη­σης οι πραγ­μα­τι­κοί τους εκπρό­σω­ποι, που εκλέ­χθη­καν στις τελευ­ταί­ες φοι­τη­τι­κές εκλογές!

Μετά την πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία, τώρα και τα “συμ­βού­λια φοι­τη­τών” ακυ­ρώ­νο­νται στην πρά­ξη! Είναι η πρώ­τη μεγά­λη νίκη των φοι­τη­τών ενά­ντια στην εφαρ­μο­γή του νέου νόμου-πλαίσιο!

Απαι­τού­με εδώ και τώρα να απο­συρ­θεί στο σύνο­λό του ο απα­ρά­δε­κτος νόμος! Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στη­ρί­ζου­με τα δίκαια αιτή­μα­τα των φοι­τη­τών για αύξη­ση της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης και ουσια­στι­κή ανα­βάθ­μι­ση των σπου­δών τους, για πτυ­χία με αξία και ενί­σχυ­ση της φοι­τη­τι­κής μέριμνας!

Ελπί­ζου­με αυτή τη φορά η κα Κερα­μέ­ως να πήρε το μάθη­μά της! Αν όχι, οι φοι­τη­τές μέσα από τους Συλ­λό­γους τους, θα φρο­ντί­σουν να το εμπεδώσει!».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο