Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ Θεσσαλονίκη: «Στη χώρα του Φιντέλ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια απ’ τους κομμουνιστές» (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Με μία δυνα­μι­κή συγκέ­ντρω­ση έξω από το Αμε­ρι­κα­νι­κό Προ­ξε­νείο στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, οι οργα­νώ­σεις της ΚΝΕ έστει­λαν μήνυ­μα αλλη­λεγ­γύ­ης στον κου­βα­νι­κό λαό, που τις τελευ­ταί­ες μέρες παλεύ­ει ενά­ντια σε ένα ακό­μη ιμπε­ρια­λι­στι­κό σχέ­διο ενα­ντί­ον του.

Με συν­θή­μα­τα όπως «Στην Κού­βα δεν περ­νά­ει ο ιμπε­ρια­λι­σμός, ζητώ η επα­νά­στα­ση κι ο σοσια­λι­σμός» και «Στη χώρα του Φιντέλ δεν πιά­νουν απει­λές, κάτω τα χέρια απ’ τους κομ­μου­νι­στές» ξεκα­θά­ρι­σαν ότι η Κού­βα δεν είναι μόνη της και πως οι προ­βο­κά­τσιες των ιμπε­ρια­λι­στών δε θα περάσουν!

Χαι­ρε­τι­σμό στη συγκέ­ντρω­ση έκα­νε ο Απο­στό­λης Σκού­φας, πρό­ε­δρος του Ελλη­νο­κου­βα­νι­κού Συν­δέ­σμου Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης, ο οποί­ος τόνι­σε, μετα­ξύ άλλων, ότι «από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, το λιμά­νι των λαών, ο Σύν­δε­σμος εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη του στον περή­φα­νο λαό της Κού­βας και ενώ­νει τη φωνή του με τους εργα­ζό­με­νους και τη νεο­λαία της πόλης ενά­ντια στα σχέ­δια των ιμπε­ρια­λι­στών και των λακέ­δων τους». Κάνο­ντας λόγο για ένα «άθλιο και αντε­πα­να­στα­τι­κό θέα­τρο» που οι ΗΠΑ και οι μαριο­νέ­τες τους προ­σπα­θούν να παρου­σιά­σουν ως «λαϊ­κή εξέ­γερ­ση» και «ανθρω­πι­στι­κή κρί­ση», ανέ­φε­ρε πως «κατα­πά­τη­ση δικαιω­μά­των συνι­στά η δια­χρο­νι­κή εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή όλων των αμε­ρι­κα­νι­κών κυβερ­νή­σε­ων, Δημο­κρα­τι­κών και Ρεπου­μπλι­κα­νι­κών κατά της Κού­βας. Μιλούν για δημο­κρα­τία και ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα οι φονιά­δες των λαών, αυτοί που έχουν αιμα­το­κυ­λή­σει την ανθρω­πό­τη­τα, από το Βιετ­νάμ και την Γιου­γκο­σλα­βία, μέχρι το Ιράκ και την Συρία».

Στην ομι­λία του ο Θανά­σης Σγού­ρος, γραμ­μα­τέ­ας της ΟΠ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας της  ΚΝΕ και μέλος του ΚΣ, κατήγ­γει­λε τα νέα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια εις βάρος της Κού­βας, σχέ­δια που ξετυ­λί­γο­νται με προ­βο­κά­τσιες, αντι­κομ­μου­νι­στι­κά και αντε­πα­να­στα­τι­κά συν­θή­μα­τα, πόλε­μο προ­πα­γάν­δας και fake news.

Αφού ανέ­δει­ξε όλο τον μηχα­νι­σμό που στή­θη­κε με σκο­πό την ανα­τρο­πή της κυβέρ­νη­σης της, τόνι­σε ότι αυτό που «πονά­ει» τους ιμπε­ρια­λι­στές είναι ότι η επα­νά­στα­ση στην Κού­βα, η πρώ­τη σοσια­λι­στι­κή επα­νά­στα­ση στην αμε­ρι­κά­νι­κη ήπει­ρο και γενι­κό­τε­ρα στο δυτι­κό ημι­σφαί­ριο, απέ­δει­ξε ότι ο ιμπε­ρια­λι­σμός δεν είναι ανί­κη­τος και προ­σέ­φε­ρε πρω­τό­γνω­ρες κατα­κτή­σεις στο λαό και τη νεο­λαία της Κού­βας, στην Υγεία, την Παι­δεία, τη δου­λειά, τη ζωή.

Σε μία συμ­βο­λι­κή κίνη­ση τα μέλη της ΚΝΕ, υπό τον ήχο των συν­θη­μά­των έκα­ψαν την αμε­ρι­κά­νι­κη σημαία, που απο­τε­λεί σύμ­βο­λο των εγκλη­μά­των του ιμπε­ρια­λι­σμού ανά τον κόσμο.

Η κινη­το­ποί­η­ση ολο­κλη­ρώ­θη­κε με τα μέλη της ΚΝΕ να στέλ­νουν θερ­μό, συντρο­φι­κό, διε­θνι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό στο λαό της Κού­βας, δια­βε­βαιώ­νο­ντας ότι θα βρί­σκο­νται στο πλευ­ρό του για να τερ­μα­τι­στεί το δολο­φο­νι­κό εμπάρ­γκο σε βάρος του, ότι θα στέ­κο­νται στο πλάι του «Hasta la victoria, siempre», μέχρι τη νίκη, πάντα..

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο