Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Κανένας πλέον δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει τι πραγματικά σημαίνει Χρυσή Αυγή

Σε ανα­κοί­νω­σή του με αφορ­μή την επι­κεί­με­νη ανα­κοί­νω­ση της ημε­ρο­μη­νί­ας έκδο­σης της από­φα­σης στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής, το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Τις επό­με­νες μέρες, μετά από 5,5 χρό­νια και 450 δικα­στι­κές συνε­δριά­σεις, θα ανα­κοι­νω­θεί η ημε­ρο­μη­νία έκδο­σης της από­φα­σης της δίκης της ναζι­στι­κής — εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής.

Από όλη αυτήν την πολύ­χρο­νη δίκη, για την καθυ­στέ­ρη­ση της οποί­ας υπάρ­χουν σοβα­ρές κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες, ανα­δεί­χθη­καν με αναμ­φι­σβή­τη­το τρό­πο, τόσο από τους δεκά­δες μάρ­τυ­ρες κατη­γο­ρί­ας όσο και από τα χιλιά­δες έγγρα­φα, φωτο­γρα­φί­ες, βίντεο, ηχη­τι­κά κ.λπ., η ναζι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία της Χρυ­σής Αυγής, ως κίνη­τρο της εγκλη­μα­τι­κής δρά­σης της, αλλά και ο ίδιος ο εγκλη­μα­τι­κός χαρα­κτή­ρας της, καθώς και η ευθύ­νη της ηγε­σί­ας της. Αλλω­στε η Χρυ­σή Αυγή, ως γνή­σια ναζι­στι­κή οργά­νω­ση, έχει στο DNA της, όπως έχει απο­δει­χθεί και ιστο­ρι­κά, την οργα­νω­μέ­νη και μαζι­κή εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση, για την οποία προ­ϋ­πό­θε­ση είναι η τυφλή υπα­κοή στον αρχη­γό. Είναι αυτή η ιδε­ο­λο­γία που οπλί­ζει το χέρι των φασι­στών να επι­τί­θε­νται με μίσος και να δολο­φο­νούν μετα­νά­στες, αντι­φα­σί­στες, πρω­το­πό­ρους συν­δι­κα­λι­στές, κομμουνιστές.

Δίκη Χρυσής Αυγής

Παράλ­λη­λα, απο­κα­λύ­φθη­καν — σε σημα­ντι­κό βαθ­μό — οι σχέ­σεις της Χρυ­σής Αυγής με τμή­μα­τα του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού και της εργο­δο­σί­ας.
Χαρα­κτη­ρι­στι­κά παρα­δείγ­μα­τα ο ανε­κτι­κός έως προ­κλη­τι­κός ρόλος αστυ­νο­μι­κών στη δολο­φο­νία του αντι­φα­σί­στα μου­σι­κού Παύ­λου Φύσ­σα ή η συμπό­ρευ­ση της Χρυ­σής Αυγής με τους εργο­λά­βους και τους εφο­πλι­στές στη Ζώνη του Περά­μα­τος για το χτύ­πη­μα του ταξι­κού σωμα­τεί­ου και του ΠΑΜΕ.

Ολα αυτά ανα­δεί­χθη­καν, κατα­γρά­φη­καν και δημο­σιο­ποι­ή­θη­καν. Γι’ αυτό και ο λαός, η νεο­λαία και βεβαί­ως τα θύμα­τα της εγκλη­μα­τι­κής — ναζι­στι­κής οργά­νω­σης απαι­τούν την παρα­δειγ­μα­τι­κή τιμω­ρία της από το δικα­στή­ριο. Να ολο­κλη­ρω­θεί η δίκη με τους ναζι­στές — εγκλη­μα­τί­ες της Χρυ­σής Αυγής στη φυλακή!

Κανένας πλέον, μετά και από αυτή τη δίκη, δεν μπορεί να ισχυριστεί βάσιμα ότι δεν ξέρει τι πραγματικά σημαίνει Χρυσή Αυγή, τι σημαίνει φασισμός, ρατσισμός και εθνικισμός.

Η καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση στη Χρυ­σή Αυγή, σε όλους τους φασί­στες, θα δοθεί από τον ίδιο το λαό και τη νεο­λαία, με την απο­μό­νω­σή τους παντού, σε κάθε χώρο δου­λειάς και εκπαί­δευ­σης, σε κάθε γει­το­νιά, πάνω απ’ όλα με τον αγώ­να για την ανα­τρο­πή αυτού του σάπιου εκμε­ταλ­λευ­τι­κού συστή­μα­τος, που γεν­νά­ει και θρέ­φει τέτοια εκτρώματα!

“Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!”

…»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο