Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ από την αστυνομία

Ανα­κοί­νω­ση με την οποία καταγ­γέλ­λει την παρα­βί­α­ση του πανε­πι­στη­μια­κού ασύ­λου, τη Δευ­τέ­ρα 11 Νοέμ­βρη, στην ΑΣΟΕΕ, από αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις εξέ­δω­σε το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

«Η ΚΝΕ καταγ­γέλ­λει την παρα­βί­α­ση του πανε­πι­στη­μια­κού ασύ­λου, τη Δευ­τέ­ρα 11 Νοέμ­βρη, στην ΑΣΟΕΕ, από αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις και την κατα­στο­λή φοι­τη­τών που αντι­δρού­σαν στην από­φα­ση της Συγκλή­του για lock-out του ιδρύ­μα­τος μέχρι τη 17η Νοέμβρη.

Η εξέ­λι­ξη αυτή έρχε­ται σε μια περί­ο­δο που ανα­πτύσ­σο­νται μαζι­κές, αγω­νι­στι­κές διερ­γα­σί­ες των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων στις σχο­λές. Είναι ενταγ­μέ­νη στην προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ να επι­βά­λει «σιγή ιχθύ­ος» μέσα στα ιδρύ­μα­τα, να κατα­στέλ­λε­ται κάθε κινη­το­ποί­η­ση, που ενα­ντιώ­νε­ται στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή και διεκ­δι­κεί τα δικαιώ­μα­τα στη μόρ­φω­ση, τη δου­λειά και τη ζωή.

Για την εφαρ­μο­γή του δόγ­μα­τος «νόμος και τάξη», η κυβέρ­νη­ση αξιο­ποιεί τις ενέρ­γειες ομά­δων που δεν έχουν καμία σχέ­ση με το φοι­τη­τι­κό κίνη­μα και τους φοι­τη­τι­κούς συλλόγους.

Το έδα­φος της κατα­στο­λής έχει στρω­θεί από την προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα χύνει «κρο­κο­δεί­λια δάκρυα», ενώ με το «πόρι­σμα Παρα­σκευό­που­λου» στο­χο­ποιού­σε ως παρα­βα­τι­κές τις αγω­νι­στι­κές δια­δι­κα­σί­ες μέσα στις σχολές.

Η καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων και στην κατα­στο­λή είναι η ακό­μα πιο μαζι­κή συμ­με­το­χή στις αγω­νι­στι­κές δια­δι­κα­σί­ες, διεκ­δι­κώ­ντας τα δικαιώ­μα­τά μας σε μόρ­φω­ση, δου­λειά και ζωή με σύγ­χρο­να δικαιώματα.

Απαι­τού­με:

• Να απο­χω­ρή­σουν τώρα οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις από την ΑΣΟΕΕ. Καμία παρα­βί­α­ση του πανε­πι­στη­μια­κού ασύ­λου και κατα­στο­λή των φοι­τη­τι­κών αγώνων.

• Εδώ και τώρα να παρ­θεί πίσω η από­φα­ση της Συγκλή­του και να ανοί­ξει η ΑΣΟΕΕ. Με αυτό τον τρό­πο, να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί γενι­κή συνέ­λευ­ση του φοι­τη­τι­κού συλ­λό­γου μπρο­στά στον τρι­ή­με­ρο αγω­νι­στι­κό εορ­τα­σμό της εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνεί­ου και την συνέ­χι­ση των κινη­το­ποι­ή­σε­ων για σπου­δές με δικαιώματα.»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο