Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Κόντρα στο ρεύμα, με το κεφάλι ψηλά! Σκέψου — Δράσε — Ζήσε χωρίς Ναρκωτικά!

Σε ανα­κοί­νω­σή της για την Παγκό­σμια Ημέ­ρα κατά των Ναρ­κω­τι­κών η ΚΝΕ σημειώνει:

«Κάθε νέος και νέα, που σήμε­ρα ασφυ­κτιά στα στε­νά πλαί­σια ενός συστή­μα­τος που σαπί­ζει, που ψάχνει διέ­ξο­δο και λύση, έχει επι­λο­γή: Τον αγώ­να για την ανα­τρο­πή! ΟΧΙ σε όλα τα ναρ­κω­τι­κά — ΝΑΙ στη ζωή!

Για­τί:

- Η ζωή με δικαιώ­μα­τα, η ζωή που μας “γεμί­ζει”, κατα­κτιέ­ται με τη συλ­λο­γι­κή προ­σπά­θεια, τον οργα­νω­μέ­νο αγώ­να, με εμάς πρω­τα­γω­νι­στές, παίρ­νο­ντας την κατά­στα­ση στα χέρια μας!

- Την ελευ­θε­ρία την κατα­κτά­με! Όταν είμα­στε κυρί­αρ­χοι του εαυ­τού μας και όχι στο περι­θώ­ριο. Τα ναρ­κω­τι­κά είναι στο μυα­λό κατα­στο­λή, πολύ­τι­μα για τους εκμεταλλευτές!

- Οι συναρ­πα­στι­κές στιγ­μές, οι πραγ­μα­τι­κές συγκι­νή­σεις κρύ­βο­νται μέσα στην ίδια τη ζωή και τη συλ­λο­γι­κή δρά­ση και όχι στην “ψευ­δαί­σθη­ση”.

Στο σάπιο σύστη­μά τους, που ασφυ­κτιάς, σήκω­σε ανά­στη­μα, μάθε να νικάς! 

Πόλε­μος, ανερ­γία, ακρί­βεια, παν­δη­μία, φτώ­χεια, προ­σφυ­γιά… Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα για έναν νέο άνθρω­πο βρί­σκε­ται πολύ μακριά από τα όνει­ρα και τις ανα­ζη­τή­σεις του.

Τα αδιέ­ξο­δα μοιά­ζουν ανυ­πέρ­βλη­τα και ωθούν πολ­λούς νέους στη χρή­ση ουσιών και στο περι­θώ­ριο ψάχνο­ντας εκεί τη διέ­ξο­δο με σημα­ντι­κή έλλει­ψη ορά­μα­τος, νοή­μα­τος και προ­ο­πτι­κής για τη ζωή τους.

Τα …κατορ­θώ­μα­τα ενός συστή­μα­τος που σαπί­ζει μιλά­νε από μόνα τους:

- Η ενι­σχυ­μέ­νη έκθε­ση ναρ­κω­τι­κών ουσιών, με την ανα­γνώ­ρι­ση της ψυχα­γω­γι­κής χρή­σης τους σε μια σει­ρά χώρες, όχι απλώς δεν μεί­ω­σε, αλλά αύξη­σε τα ποσο­στά χρή­σης, πολ­λα­πλα­σί­α­σε το φαι­νό­με­νο της πολυχρήσης…

- Έρευ­νες στους μαθη­τές δεί­χνουν ότι η δοκι­μή ναρ­κω­τι­κών ουσιών αυξά­νε­ται ραγδαία στην εφη­βι­κή ηλι­κία, με την ηλι­κία πει­ρα­μα­τι­σμού κάτω από τα 15 έτη.

- Η πρώ­τη ουσία, με την οποία έρχο­νται σε επα­φή, είναι η “αθώα” κάν­να­βη που τόσο μελά­νι και προ­πα­γάν­δα έχει χυθεί για την προ­βο­λή της, οδη­γώ­ντας χιλιά­δες νέους σε προ­γράμ­μα­τα απε­ξάρ­τη­σης και την ίδια ώρα η ευρω­παϊ­κή αγο­ρά κάν­να­βης ανα­μέ­νε­ται να ξεπε­ρά­σει τα 3 δισ. δολά­ρια σε ετή­σια έσο­δα έως το 2025!

Κρά­τα τη ζωή στα χέρια σου — μην την παρα­δώ­σεις! ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά! 

Οι κυβερ­νή­σεις και τα κόμ­μα­τα που δια­χρο­νι­κά έχουν προ­ω­θή­σει βήμα-βήμα τις ευρω­παϊ­κές οδη­γί­ες που οδη­γούν στη διά­λυ­ση της πρό­λη­ψης και προ­χω­ρούν τη νομι­μο­ποί­η­ση της χρή­σης, μιλά­νε σήμε­ρα για την ελευ­θε­ρία και την “ακίν­δυ­νη” χρή­ση ουσιών.

Την ίδια ώρα που…

…ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ — ΜέΡΑ25 αλλη­λο­συγ­χαί­ρο­νται για τη δια­μόρ­φω­ση του νομο­θε­τι­κού πλαι­σί­ου για τη φαρ­μα­κευ­τι­κή κάν­να­βη, πριν ένα χρό­νο, με το βλέμ­μα στα τερά­στια έσοδα…

…ο πρω­θυ­πουρ­γός και η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας εγκαι­νιά­ζουν τον Χώρο Επο­πτευό­με­νης Χρή­σης στο κέντρο της Αθή­νας που κάνει επί­ση­μα απο­δε­χτό τον “κοι­νω­νι­κό θάνατο”…

…η από­φα­ση του Συνε­δρί­ου της Νεο­λαί­ας ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους νέους να “παλέ­ψουν” για τη νομι­μο­ποί­η­ση της χρή­σης της κάνναβης…

…εσύ πρέ­πει να προβληματιστείς!

Όλοι αυτοί που έχουν κάνει το σχο­λείο μια αρέ­να εξε­τά­σε­ων, που “εξο­ντώ­νει” τους μαθη­τές, που θέλουν να φιμώ­σουν τη φωνή και τον αγώ­να των φοι­τη­τών στο Πανε­πι­στή­μιο για να μην “κου­νιέ­ται φύλ­λο” απέ­να­ντι στους νόμους της αγο­ράς που υπο­βαθ­μί­ζουν τα πτυ­χία, που θεω­ρούν κανο­νι­κό­τη­τα τον 21ο αιώ­να να δου­λεύ­ει ένας νέος άνθρω­πος ήλιο με ήλιο, με απλή­ρω­τες υπε­ρω­ρί­ες ή με ωρά­ριο-λάστι­χο, είναι αυτοί που μιλά­νε για “πρό­ο­δο” στην πολι­τι­κή για τα ναρκωτικά!

Μαρ­τυ­ρά­νε τη διπλή στό­χευ­ση από την ανο­χή, τη χρή­ση και την εξάρ­τη­ση: Από τη μία ως πηγή τερά­στιων κερ­δών για τους μονο­πω­λια­κούς ομί­λους και από την άλλη ως τρό­πο ενσω­μά­τω­σης, ώστε να “θολώ­νουν” το μυα­λό, να “νεκρώ­νουν” τα στοι­χεία αυτά που κάνουν έναν άνθρω­πο να σκε­φτεί, να αμφι­σβη­τή­σει, να ανα­ζη­τή­σει την αλή­θεια, να δράσει…

Γι’ αυτό… Μην τους κάνεις τη χάρη!

Ψηλά το κεφά­λι σαν άνθρω­πος ζήσε… 

Σκιά της ζωής σου μη δεχτείς να είσαι!

Το τελευ­ταίο διά­στη­μα όλο και περισ­σό­τε­ρο προ­βάλ­λε­ται η θεω­ρία του “λει­τουρ­γι­κού χρή­στη”, μια βαθιά αντι­δρα­στι­κή άπο­ψη που μαρ­τυ­ρά τον σκο­πό τους.

Θεω­ρεί­ται “λει­τουρ­γι­κό­τη­τα” ότι ο σύγ­χρο­νος άνθρω­πος μπο­ρεί απλά να επι­τε­λεί μια συγκε­κρι­μέ­νη εργα­σία στα όρια της κανο­νι­κό­τη­τας αυτού του συστή­μα­τος. Παθη­τι­κός, που απλά “δεν δημιουρ­γεί πρό­βλη­μα” στην “ομα­λή λει­τουρ­γία” της σκλη­ρής και άδι­κης καπι­τα­λι­στι­κής κοι­νω­νί­ας, εγκλω­βι­σμέ­νος στα δεσμά των προ­βλη­μά­των του και στην ατο­μι­κή του εσω­στρέ­φεια. Τόσο αντι­δρα­στι­κό που ακό­μα και η ίδια του η υγεία να μετριέ­ται στο αν απλά μπο­ρεί να …πηγαί­νει στη δου­λειά του.

Σκέ­ψου: Αντί να “φτιά­χνε­σαι”, “χαλάς” και αντί να “ξεφύ­γεις” τελι­κά “εγκλω­βί­ζε­σαι” περισ­σό­τε­ρο στην ίδια επα­να­λαμ­βα­νό­με­νη κατά­στα­ση που τελι­κά επα­νέρ­χε­ται “μια στο τόσο”!

Μας ενώ­νει κάτι πιο δυνα­τό από μια ουσία, ο αγώ­νας για μια άλλη κοινωνία!

Η ΚΝΕ βρί­σκε­ται στα­θε­ρά μπρο­στά στην πάλη ενά­ντια σε όλα τα ναρ­κω­τι­κά και τις εξαρ­τή­σεις και πρω­το­στα­τεί κόντρα στη συνο­λι­κή καλ­λιέρ­γεια ανο­χής στη χρή­ση και του τρό­που ζωής που τη συνοδεύει!

Ιδιαί­τε­ρα σε αυτές τις συν­θή­κες προ­βάλ­λου­με την ανά­γκη για να δυνα­μώ­σει όλο το πλέγ­μα μέτρων πρό­λη­ψης, με ουσια­στι­κή στή­ρι­ξη και ενί­σχυ­ση των στε­γνών θερα­πευ­τι­κών προ­γραμ­μά­των, η ουσια­στι­κή πρό­λη­ψη που αφο­ρά ένα πλέγ­μα μέτρων και την προ­βο­λή ενός άλλου τρό­που ζωής, κόντρα στη ναρκωκουλτούρα.

Να δυνα­μώ­σει η πάλη ενά­ντια στην πολι­τι­κή μεί­ω­σης της βλά­βης, στην οποία εντάσ­σε­ται το άνοιγ­μα ΧΕΧ, τα υπο­κα­τά­στα­τα, η χρή­ση ναλο­ξό­νης στο σπί­τι απλά για να μην πεθά­νεις, η συνο­λι­κή απο­δο­χή του προ­βλή­μα­τος ως μη πρό­βλη­μα και οι κατευ­θύν­σεις της ΕΕ που όλα τα κόμ­μα­τα προωθούν.

Βρί­σκου­με την πραγ­μα­τι­κή ουσία!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχου­με μέτω­πο με τα ναρ­κω­τι­κά και ό,τι βάζει στο στό­χα­στρο τη συνεί­δη­ση των νέων, που τους θέλει χωρίς απαι­τή­σεις από τη ζωή!

Η στά­ση μας απέ­να­ντι στα ναρ­κω­τι­κά είναι η στά­ση μας απέ­να­ντι στη ζωή και στο μέλ­λον. Πηγά­ζει από το πού τοπο­θε­τού­με τον άνθρω­πο ως κοι­νω­νι­κό ον.

Θέλου­με τον άνθρω­πο πρω­τα­γω­νι­στή της ζωής του, με ρόλο ενερ­γη­τι­κό, δρα­στή­ριο, με γνώ­ση και κρι­τή­ριο να επι­λέ­γει, να απο­φα­σί­ζει, να δημιουρ­γεί και να ανα­πτύσ­σει την προ­σω­πι­κό­τη­τά του!

Δημιουρ­γού­με ένα νεα­νι­κό ρεύ­μα αντί­στα­σης απέ­να­ντι στα ναρ­κω­τι­κά και σε αυτό που συμβολίζουν.

Η ελευ­θε­ρία δεν βρί­σκε­ται στην υπο­τα­γή, την παθη­τι­κή στά­ση ζωής, στη μαστού­ρα που κρα­τά τον άνθρω­πο αλυ­σο­δε­μέ­νο. Η δύνα­μη, η “μαγκιά”, η στά­ση κόντρα στο ρεύ­μα βρί­σκε­ται στην αμφι­σβή­τη­ση των ορί­ων του συστή­μα­τος, στη συλ­λο­γι­κή — οργα­νω­μέ­νη πάλη, με το κεφά­λι ψηλά, για όλα όσα έχου­με ονει­ρευ­τεί, για τα ιδα­νι­κά μας!».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση σε μορφή pdf.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο