Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Μια ακόμη «κανονική μέρα» στο ελληνικό Πανεπιστήμιο;

Σε ανα­κοί­νω­σή του σχε­τι­κά με αλλε­πάλ­λη­λα πρό­σφα­τα περι­στα­τι­κά που ανα­δει­κνύ­ουν την τρα­γι­κή κατά­στα­ση των Πανε­πι­στη­μί­ων, ως απο­τέ­λε­σμα της δια­χρο­νι­κής πολι­τι­κής που ακο­λου­θούν όλες οι κυβερ­νή­σεις και που παγιώ­νει την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση, το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Μια ακό­μη “κανο­νι­κή μέρα” στο ελλη­νι­κό Πανεπιστήμιο;

Ημέ­ρα: Τρί­τη 18 Οκτω­βρί­ου 2022

– Νομι­κή ΑΠΘ: φοι­τη­τής σε υπερ­πλή­ρες αμφι­θέ­α­τρο έπε­σε από το παρά­θυ­ρο του 3ου ορό­φου (!!!) στρι­μωγ­μέ­νος για­τί δεν είχε πού να κάτσει! Ευτυ­χώς δεν κιν­δυ­νεύ­ει η ζωή του.

– Φοι­τη­τι­κή Εστία Αθη­νών: οι οικό­τρο­φοι ενη­με­ρώ­νο­νται ότι όλο το χει­μώ­να δεν θα έχουν ζεστό νερό, λόγω «περι­κο­πών στο πλαί­σιο της ενερ­γεια­κής κρίσης»!

– Φιλο­σο­φι­κή ΕΚΠΑ: φοι­τή­τρια τραυ­μα­τί­ζει το πόδι της μέσα σε λεω­φο­ρείο όπου δεκά­δες φοι­τη­τές ήταν στρι­μωγ­μέ­νοι σαν σαρδέλες!

– Πανε­πι­στή­μιο Δυτι­κής Αττι­κής: 7η μέρα από την έναρ­ξη του εξα­μή­νου με δεκά­δες μαθή­μα­τα και εργα­στή­ρια να μην πραγ­μα­το­ποιού­νται λόγω έλλει­ψης διδα­κτι­κού προσωπικού!

Αυτό είναι το Πανε­πι­στή­μιο της “αρι­στεί­ας” που δια­φη­μί­ζει η κα Κερα­μέ­ως! Χωρίς επαρ­κείς υπο­δο­μές, χωρίς αρκε­τούς καθη­γη­τές, χωρίς ζεστό νερό!

Αυτό είναι το Πανε­πι­στή­μιο των “νέων ορι­ζό­ντων” με φοι­τη­τή να πέφτει από το παρά­θυ­ρο όχι για να ατε­νί­σει τον …ορί­ζο­ντα, αλλά για­τί δε χωρού­σε στο αμφιθέατρο!

Αυτά είναι τα απο­τε­λέ­σμα­τα της δια­χρο­νι­κής πολι­τι­κής που ακο­λου­θούν όλες οι κυβερ­νή­σεις και που παγιώ­νει την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση, αντι­με­τω­πί­ζο­ντας ως “περιτ­τό κόστος” τις ανά­γκες των φοιτητών!

Για αυτή την εγκλη­μα­τι­κή αδια­φο­ρία και ευθύ­νη του κρά­τους ποια “πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία” θα συλ­λά­βει τους υπευ­θύ­νους; Σίγου­ρα όχι αυτή που εκπαι­δεύ­τη­κε για να κυνη­γά­ει φοι­τη­τές που δια­μαρ­τύ­ρο­νται για την κατά­στα­ση στις σπου­δές τους!

Τη λύση θα τη δώσουν οι ίδιοι οι φοι­τη­τές που δια­δη­λώ­νουν στις 24 Οκτω­βρί­ου μαζί με τους μαθη­τές και αγω­νί­ζο­νται για αύξη­ση της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης, πρό­σλη­ψη καθη­γη­τών, ουσια­στι­κή ανα­βάθ­μι­ση των σπου­δών τους.

Σε αγω­νι­στι­κή συμπό­ρευ­ση με την ΚΝΕ για να ξημε­ρώ­σει μια πραγ­μα­τι­κά “κανο­νι­κή μέρα” στο ελλη­νι­κό Πανε­πι­στή­μιο χωρίς τα σημε­ρι­νά προ­βλή­μα­τα και την ανα­σφά­λεια για το μέλλον.

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο