Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!

Η κυβέρ­νη­ση να πάρει πίσω το απα­ρά­δε­κτο νομο­σχέ­διο Κερα­μέ­ως-Χρυ­σο­χο­ΐ­δη, ανα­φέ­ρει σε σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου του Κεντρι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΚΝΕ.

Συγκε­κρι­μέ­να, αναφέρει:

«Η πρώ­τη, μαζι­κή, δυνα­μι­κή απά­ντη­ση στην κυβέρ­νη­ση δόθη­κε σήμε­ρα από χιλιά­δες φοι­τη­τές, που δια­δη­λώ­νουν σε όλη την Ελλά­δα για τα αυτο­νό­η­τα δικαιώ­μα­τά τους στη μόρ­φω­ση και τη ζωή.

Οι φοι­τη­τές, μαζί με τις οικο­γέ­νειές τους, τους καθη­γη­τές και τους εργα­ζό­με­νους στα Πανε­πι­στή­μια, με τον ανυ­πο­χώ­ρη­το αγώ­να τους, ιδιαί­τε­ρα σ’ αυτές τις συν­θή­κες, ξεκα­θα­ρί­ζουν σε όλους τους τόνους ότι το σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για «εξ απο­στά­σε­ως εξε­τα­στι­κή και διά ζώσης κατα­στο­λή» δεν πρό­κει­ται να περά­σει! Δεν κάνουν βήμα πίσω από τα δίκαια αιτή­μα­τά τους για επα­να­λει­τουρ­γία των Πανε­πι­στη­μί­ων, με όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγεί­ας, για από­συρ­ση του απα­ρά­δε­κτου νομο­σχε­δί­ου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Αν πιστεύ­ει η κυβέρ­νη­ση πως θα ξεμπερ­δέ­ψει με τους φοι­τη­τές και τις δίκαιες διεκ­δι­κή­σεις τους, είναι βαθιά γελα­σμέ­νη! Δεν έχουν πει την τελευ­ταία τους λέξη! Θα συνε­χί­σουν απο­φα­σι­στι­κά τον αγώ­να για Πανε­πι­στή­μια ανοι­χτά, δημό­σια και δωρε­άν, που θα προ­ω­θούν τη μάθη­ση και την έρευ­να προς όφε­λος του λαού και όχι την επι­χει­ρη­μα­τι­κή δρά­ση και τις επεν­δύ­σεις των λίγων, για Πανε­πι­στή­μια ακα­δη­μαϊ­κής ελευ­θε­ρί­ας και έρευ­νας και όχι κατα­στο­λής και αυταρχισμού!».

Πανεκ­παι­δευ­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο: «Υπε­ρα­σπι­ζό­μα­στε τη μόρ­φω­ση και το μέλ­λον μας» – Να απο­συρ­θεί το νομοσχέδιο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο