Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Να σταματήσει εδώ και τώρα «η κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης εφέδρων στρατιωτών»

Η ΚΝΕ κατα­δι­κά­ζει «την κυβερ­νη­τι­κή επι­χεί­ρη­ση τρο­μο­κρά­τη­σης νέων ανθρώ­πων, οι οποί­οι εξέ­φρα­σαν τη γνώ­μη τους ενά­ντια στον πόλε­μο και την εμπλο­κή της Ελλά­δας σε αυτόν». Όπως ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της «δύο μήνες μετά την ολο­κλή­ρω­ση της στρα­τιω­τι­κής τους θητεί­ας, νέοι άνθρω­ποι, έφε­δροι πλέ­ον, καλού­νται τηλε­φω­νι­κά από στρα­τιω­τι­κές αρχές για να δώσουν εξη­γή­σεις για την περή­φα­νη στά­ση τους».

«Να στα­μα­τή­σουν εδώ και τώρα οι απα­ρά­δε­κτες διώ­ξεις σε βάρος νέων ανθρώ­πων, στη συγκε­κρι­μέ­νη περί­πτω­ση μάλι­στα, μετά την ολο­κλή­ρω­ση της στρα­τιω­τι­κής τους θητεί­ας. Οι από­ψεις τους εκφρά­ζουν προ­βλη­μα­τι­σμούς, ανη­συ­χί­ες και τα φιλει­ρη­νι­κά αισθή­μα­τα της νεο­λαί­ας. Είναι βαθιά γελα­σμέ­νοι στην κυβέρ­νη­ση εάν νομί­ζουν ότι θα φιμώ­σουν όσους ενα­ντιώ­νο­νται στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στους πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς. Άλλω­στε, αυτό που τους ενο­χλεί είναι η ενα­ντί­ω­ση του λαού και της νεο­λαί­ας σε αυτή την επι­κίν­δυ­νη εμπλο­κή μέσα σε συν­θή­κες ολέ­θριας κλι­μά­κω­σης του πολέ­μου για τους λαούς» προ­σθέ­τει η ΚΝΕ και τονί­ζει κατα­λή­γο­ντας στην ανα­κοί­νω­σή της:

«Είναι όμως και βαθιά γελα­σμέ­νοι αν νομί­ζουν ότι αυτές οι ενέρ­γειες, που «δίνουν αέρα στα πανιά» αντι­δρα­στι­κών στοι­χεί­ων σε ορι­σμέ­νες διοι­κή­σεις, θα μεί­νουν ανα­πά­ντη­τες από τον λαό και τη νεο­λαία. Οι φοι­τη­τι­κοί σύλ­λο­γοι, τα εργα­τι­κά σωμα­τεία, οι επι­τρο­πές ειρή­νης και κάθε μαζι­κός φορέ­ας εργα­ζο­μέ­νων και νεο­λαί­ας πρέ­πει να κατα­δι­κά­σουν με τον πιο κατη­γο­ρη­μα­τι­κό τρό­πο τις διώ­ξεις που μεθο­δεύ­ει η κυβέρ­νη­ση με σκο­πό να τρο­μο­κρα­τή­σει τη νεο­λαία και τους φαντά­ρους, ώστε να πάρει σάρ­κα και οστά το λαϊ­κό σύν­θη­μα: «Οι φαντά­ροι είναι του λαού παι­διά, έχουν δικαιώ­μα­τα πολιτικά»».

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο