Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από μέτρα προστασίας της υγείας όχι από Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Σε σχό­λιό του το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορ­μή την έναρ­ξη της εκπαί­δευ­σης των 400 ειδι­κών φρου­ρών της Πανε­πι­στη­μια­κής Αστυ­νο­μί­ας, σημειώνει:

«Η κυβέρ­νη­ση καλά θα κάνει να ακού­σει προ­σε­κτι­κά τα αιτή­μα­τα των φοι­τη­τών. Αυτό που χρειά­ζο­νται και ζητούν σύσ­σω­μοι οι φοι­τη­τές δεν είναι η σύστα­ση πανε­πι­στη­μια­κής αστυ­νο­μί­ας ή άλλων παρό­μοιων σχε­δί­ων που προ­τεί­νο­νται, ούτε νέα μέσα κατα­στο­λής. Αυτό που χρειά­ζο­νται και ζητούν οι φοι­τη­τές είναι μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και των σπου­δών τους, Πανε­πι­στή­μια ανοι­χτά, δημό­σια και δωρε­άν, Πανε­πι­στή­μια της μάθη­σης και της έρευ­νας προς όφε­λος της κοι­νω­νί­ας και όχι των συμ­φε­ρό­ντων των λίγων, Πανε­πι­στή­μια ουσια­στι­κής ακα­δη­μαϊ­κής ελευ­θε­ρί­ας, συζή­τη­σης και προβληματισμού.

Οι φοι­τη­τές έχουν απο­δεί­ξει πολ­λές φορές ότι έχουν τη δύνα­μη να επι­βά­λουν το δίκιο τους. Γι’ αυτό και το κυβερ­νη­τι­κό σχέ­διο έντα­σης της κρα­τι­κής κατα­στο­λής και από­πει­ρας φίμω­σης κάθε συλ­λο­γι­κής διεκ­δί­κη­σης των φοι­τη­τών δε θα περά­σει, όσες προ­βο­κα­τό­ρι­κες, σκό­πι­μες ενέρ­γειες κι αν αξιοποιηθούν.

Υ.Γ. Αλή­θεια, αυτοί οι 400 ειδι­κοί φρου­ροί της Πανε­πι­στη­μια­κής Αστυ­νο­μί­ας θα έχουν και ευθύ­νες για την τοκο­γλυ­φία, τις μίζες, τους εκβια­σμούς, τα επι­χει­ρη­μα­τι­κά λόμπι και τις άλλες υπο­θέ­σεις που ήρθαν στο φως της δημο­σιό­τη­τας πρό­σφα­τα στην ΑΣΟΕΕ και ανα­δύ­ουν τη δυσω­δία του “Πανε­πι­στη­μί­ου-επι­χεί­ρη­ση”;».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο