Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Πολύπλευρες εκδηλώσεις σε σχολές και γειτονιές μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Το πολυτεχνείο ΖΕΙ ΚΝΕ

«Το Πολυ­τε­χνείο ζει! Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ! Από γενιά χωρίς δικαιώ­μα­τα να γίνου­με η γενιά της πάλης για την ανατροπή!».

Με αυτό το σύν­θη­μα οι Οργα­νώ­σεις της ΚΝΕ προ­γραμ­μα­τί­ζουν εκδη­λώ­σεις σε σχο­λές και γει­το­νιές μπρο­στά στην επέ­τειο της εξέ­γερ­σης του Πολυτεχνείου.Πολυτεχνείο ΚΚΕ 2021

Όπως τονί­ζει η ΚΝΕ στο κεντρι­κό κάλε­σμά της, «ο φετι­νός εορ­τα­σμός της εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνεί­ου και η πορεία προς την αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία απο­κτούν ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη σημα­σία, εξαι­τί­ας των νέων δεσμεύ­σε­ων που ανέ­λα­βε η κυβέρ­νη­ση, με τις — μόνο κατ’ όνο­μα — “αμυ­ντι­κές”, στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα άκρως επι­θε­τι­κές Συμ­φω­νί­ες με ΗΠΑ και Γαλ­λία. Η επέ­κτα­ση της βάσης της Σού­δας, η εγκα­τά­στα­ση νέων αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών βάσε­ων, η μετα­τρο­πή της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης σε σημείο ανα­φο­ράς για τις επι­χει­ρή­σεις και ασκή­σεις του αμε­ρι­κα­νι­κού στρα­τού, οι υπέ­ρο­γκοι εξο­πλι­σμοί για τις ανά­γκες του ΝΑΤΟ συνι­στούν ανα­βάθ­μι­ση της συμ­με­το­χής της χώρας μας στα πολε­μο­κά­πη­λα σχέ­δια των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ στην ευρύ­τε­ρη περιοχή. 

Ουσια­στι­κά, με τη στή­ρι­ξη των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων και όλων των κομ­μά­των του συστή­μα­τος, μετα­τρέ­πουν τη χώρα σε θύτη άλλων λαών, εγκυ­μο­νώ­ντας νέες επεμ­βά­σεις, νέες αλλα­γές συνό­ρων, νέα κύμα­τα προσφύγων.

Οπως τότε, έτσι και σήμε­ρα, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι παρά­γο­ντες αμφι­σβή­τη­σης των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας και εμπλο­κής του λαού σε επι­κίν­δυ­νες περι­πέ­τειες. Δεν “προ­στα­τεύ­ουν” τους λαούς, τους δολο­φο­νούν!».

Η προ­συ­γκέ­ντρω­ση της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Αττι­κής του ΚΚΕ και της Οργά­νω­σης Περιο­χής Αττι­κής της ΚΝΕ για την αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή πορεία στις 17 Νοέμ­βρη και την πορεία στην αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις 5 μ.μ. στη συμ­βο­λή των οδών Στα­δί­ου και Γεωρ­γί­ου Σταύρου.

Στην Πελοπόννησο

Η ΠΟ Πανε­πι­στη­μί­ου Πατρών διορ­γα­νώ­νει εκδή­λω­ση – συζή­τη­ση την Δευ­τέ­ρα 15 Νοέμ­βρη στης 18.00, στο Μεγά­λο Αμφι­θέ­α­τρο του πρώ­ην ΤΕΙ.  Θα μιλή­σει ο Κεντρής Στά­θης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμ­μα­τέ­ας της Ο.Π. Δυτι­κής Ελλά­δας της ΚΝΕ.

Οι Ο.Β. Αρκα­δί­ας της ΚΝΕ θα οργα­νώ­σουν τη Δευ­τέ­ρα 15 Νοέμ­βρη στις 6 μ.μ. στο κτί­ριο του Οικο­νο­μι­κού προ­βο­λή του podcast της ΚΝΕ «Το Πολυ­τε­χνείο ζει στην πάλη για την ανατροπή».

Η Τ.Ο Μεσ­ση­νί­ας το Σάβ­βα­το 20 Νοέμ­βρη, στις 7 μ.μ. 19:00 οργα­νώ­νει εκδή­λω­ση με ομι­λη­τή τον Νίκο Κου­του­μά­νο μέλος της Κ.Ε. και γραμ­μα­τέα της Επι­τρο­πής Περιο­χής του ΚΚΕ στον πολυ­χώ­ρο δημιουρ­γί­ας της ΚΝΕ «Μικρό­βιο» — Γιώρ­γος Βουβαλέας.

Η Τ. Ο. Λακω­νί­ας της ΚΝΕ θα προ­χω­ρή­σει σε προ­βο­λή ντο­κι­μα­ντέρ «Το χρο­νι­κό της δικτα­το­ρί­ας 1967 — 1974» το Σάβ­βα­το 20 Νοέμ­βρη στα γρα­φεία των συντα­ξιού­χων ΙΚΑ- ΕΦΚΑ Ευαγ­γε­λι­στρί­ας 46, στη Σπάρτη.

Η Ο.Β. Κορίν­θου της ΚΝΕ θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σει προ­βο­λή του ντο­κι­μα­ντέρ «Το χρο­νι­κό της δικτα­το­ρί­ας 1967 — 1974» την Κυρια­κή 21 Νοέμ­βρη στα γρα­φεία της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Κορίν­θου του ΚΚΕ (Απο­στό­λου Παύ­λου 46), στις 6 μ.μ.

 Γιάννενα

Εκδη­λώ­σεις για τη φετι­νή επέ­τειο του ξεση­κω­μού στο Πολυ­τε­χνείο τον Νοέμ­βρη του 1973 διορ­γα­νώ­νουν οι Τομε­α­κές Οργα­νώ­σεις των Ιωαν­νί­νων της ΚΝΕ:

Η ΤΟ ΑΕΙ Ιωαν­νί­νων θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σει εκδή­λω­ση τη Δευ­τέ­ρα 15 Νοέμ­βρη στις 12 μ. στην αίθου­σα σεμι­να­ρί­ων (κτί­ριο Μηχα­νι­κών Η/Υ στο ισό­γειο). Θα μιλή­σει ο Νεκτά­ριος Τριά­ντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμ­μα­τέ­ας της ΕΠ Ηπεί­ρου — Κέρ­κυ­ρας — Λευ­κά­δας του ΚΚΕ.

Κρήτη

Οι Οργα­νώ­σεις Πανε­πι­στη­μί­ων Κρή­της της ΚΝΕ διορ­γα­νώ­νουν εκδη­λώ­σεις και περιο­δεί­ες σε κεντρι­κούς χώρους των ιδρυμάτων.

Δευ­τέ­ρα 15 Νοέμβρη:

- Έκθε­ση φωτο­γρα­φί­ας από τον αντι­δι­κτα­το­ρι­κό αγώ­να στους χώρους των πανε­πι­στη­μί­ων σε Ηρά­κλειο, Χανιά, Ρέθυ­μνο, Άγιο Νικό­λαο και Σητεία.
— Εκδή­λω­ση — συζή­τη­ση διορ­γα­νώ­νει η Τομε­α­κή Οργά­νω­ση Χανί­ων της ΚΝΕ στα και­νούρ­για γρα­φεία του ΚΚΕ στα Χανιά, στις 6.30 μ.μ.

Την Τρί­τη 16 Νοέμβρη

- Συζή­τη­ση με θέμα «48 χρό­νια μετά, τα διδάγ­μα­τα από τον ξεση­κω­μό του Πολυ­τε­χνεί­ου παρα­μέ­νουν επί­και­ρα», στο Πανε­πι­στή­μιο Κρή­της στο Ηρά­κλειο, έξω από το κυλι­κείο του Φυσι­κού στις 12 το μεση­μέ­ρι. Θα μιλή­σει ο Στέ­λιος Ορφα­νός, μέλος της ΚΝΕ την περί­ο­δο του ξεση­κω­μού του Πολυ­τε­χνεί­ου και μέλος της ΕΠ Κρή­της του ΚΚΕ σήμερα.
— Στο ΕΛΜΕΠΑ στο Ηρά­κλειο, στο αίθριο στις 10 π.μ.. Θα μιλή­σει ο Στέ­λιος Ορφα­νός, μέλος της ΚΝΕ την περί­ο­δο του ξεση­κω­μού του Πολυ­τε­χνεί­ου και μέλος της ΕΠ Κρή­της του ΚΚΕ σήμερα.
— Στο Ρέθυ­μνο, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στο μεγά­λο αίθριο του πανε­πι­στη­μί­ου στις 12.30 μ.μ.. Θα μιλή­σει ο Αργύ­ρης Αλε­ξά­κης, μέλος του ΓΠ Κρή­της της ΚΝΕ.Πολυτεχνείο ΚΚΕ 2021

Και σε πολλές άλλες πόλεις ‑παντού σ’ όλη την Ελλάδα

Μείνετε συντονισμένοι στο site του “Οδηγητή”, odigitis.gr!

Οι επι­σκέ­πτες του site του “Οδη­γη­τή” θα έχουν τη δυνα­τό­τη­τα, από σήμε­ρα, Δευ­τέ­ρα, να παρα­κο­λου­θούν λεπτό προς λεπτό, σε μορ­φή live blogging, όλες τις στιγ­μές, τις δρα­στη­ριό­τη­τες και εκδη­λώ­σεις του τρι­ή­με­ρου αγω­νι­στι­κού εορ­τα­σμού για τα 48 χρό­νια από τον ηρω­ι­κό ξεση­κω­μό του Πολυ­τε­χνεί­ου, που θα κορυ­φω­θεί με τη μεγά­λη αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή πορεία στην Αμε­ρι­κα­νι­κή Πρεσβεία.

vivlio mpelogiannis

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο