Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: «Το “καλάθι” του φοιτητή και της φοιτήτριας: Πτυχία — καπαμά και δίδακτρα — φωτιά!»

«Μετά το καλά­θι του νοι­κο­κυ­ριού με τις εκπτώ­σεις-κοροϊ­δία, ήρθε το “καλά­θι” των μετα­πτυ­χια­κών με δίδα­κτρα-φωτιά! Αυτά προ­βλέ­πει ο νόμος-πλαί­σιο που ψηφί­στη­κε το καλο­καί­ρι» ανα­φέ­ρει η ΚΝΕ σε ανα­κοί­νω­σή της υπό τον τίτλο «Το «καλά­θι» του φοι­τη­τή και της φοι­τή­τριας: Πτυ­χία-καπα­μά και δίδακτρα-φωτιά!»

Όπως επι­ση­μαί­νει «η πρό­σφα­τη εγκύ­κλιος του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας καταρ­γεί έμμε­σα τα δωρε­άν μετα­πτυ­χια­κά, αφού προ­βλέ­πει την αυτο­χρη­μα­το­δό­τη­σή τους και εκτο­ξεύ­ει το ύψος των διδά­κτρων. Σε συν­δυα­σμό με τη δια­χρο­νι­κή απα­ξί­ω­ση των προ­πτυ­χια­κών σπου­δών και τα πτυ­χία-καπα­μά που δεν εξα­σφα­λί­ζουν την άσκη­ση του επαγ­γέλ­μα­τος, χιλιά­δες από­φοι­τοι ανα­γκά­ζο­νται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέ­πη. Χαρα­κτη­ρι­στι­κό το παρά­δειγ­μα των απο­φοί­των “καθη­γη­τι­κών” σχο­λών, με το “προ­σο­ντο­λό­γιο”, που ψήφι­σε ο ΣΥΡΙΖΑ, και την από­σπα­ση της παι­δα­γω­γι­κής επάρ­κειας από τα πτυ­χία, που ψήφι­σε η ΝΔ. Αυτό που απο­μέ­νει είναι να ανα­κοι­νω­θεί το “παι­δεία-pass” και να ξεκι­νή­σει η κα Κερα­μέ­ως τις επι­σκέ­ψεις στα ράφια των Πανε­πι­στη­μί­ων-σού­περ μάρ­κετ, για να ελέγ­ξει τις τιμές των εκπαι­δευ­τι­κών προϊόντων!».

«Φτά­νει πια η κοροϊ­δία! Οι φοι­τη­τές δεν είναι πελά­τες! Με τη μαζι­κή τους συμ­με­το­χή στις απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις, την Τετάρ­τη 9 Νοεμ­βρί­ου, σε όλη την Ελλά­δα, διεκ­δι­κούν να καταρ­γη­θούν τα δίδα­κτρα σε όλα τα μετα­πτυ­χια­κά και η από­σπα­ση γνώ­σε­ων από τις προ­πτυ­χια­κές σπου­δές, να καταρ­γη­θούν οι αντιεκ­παι­δευ­τι­κοί νόμοι όλων των κυβερ­νή­σε­ων, που μετέ­τρε­ψαν την παι­δεία σε εμπό­ρευ­μα, και ουσια­στι­κή ανα­βάθ­μι­ση των σπου­δών τους.

Μέσα από τους Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους θα ακυ­ρώ­σουν και αυτή την απα­ρά­δε­κτη εγκύ­κλιο του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας στην πρά­ξη» τονί­ζει κατα­λή­γο­ντας η ανα­κοί­νω­ση της ΚΝΕ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο