Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοζάνη — Γιάννενα: Κρίσιμη η κατάσταση, αλλά στο διά ταύτα βγάλτε τα πέρα μόνοι σας

Την κρι­σι­μό­τη­τα της κατά­στα­σης στα Γιάν­νε­να, λόγω της αύξη­σης των κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού… δια­πί­στω­σε ο υφυ­πουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Ν. Χαρ­δα­λιάς, ο οποί­ος επι­σκέ­φθη­κε την πόλη.

Ωστό­σο, ακό­μη και τώρα, πέτα­ξε το «μπα­λά­κι» στην περι­βό­η­τη «ατο­μι­κή ευθύ­νη», καθώς η κυβέρ­νη­ση αρνεί­ται να λάβει ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας και ενί­σχυ­σης του συστή­μα­τος υγεί­ας στις περιο­χές που έχουν «κοκ­κι­νί­σει», αντι­με­τω­πί­ζο­ντας ως «κόστος» την υγεία του λαού.

Ο Ν. Χαρ­δα­λιάς ζήτη­σε από τους κατοί­κους των Ιωαν­νί­νων να τηρή­σουν τα επό­με­να 24ωρα «ευλα­βι­κά και πει­θαρ­χη­μέ­να» τα μέτρα πρό­λη­ψης, σημειώ­νο­ντας πως «η κατά­στα­ση είναι εξαι­ρε­τι­κά κρί­σι­μη» και «υπάρ­χει η επι­δη­μιο­λο­γι­κή πίε­ση». Σύμ­φω­να με τον ίδιο, «βρι­σκό­μα­στε πολύ μακριά αλλά και πολύ κοντά στο επό­με­νο επί­πε­δο» και «το αν περά­σουν τα Ιωάν­νι­να σε κατα­στά­σεις που όλους μας στε­να­χω­ρούν ‑για­τί έχουν απο­τέ­λε­σμα στην κανο­νι­κό­τη­τα στον επι­χει­ρη­μα­τι­κό, τον οικο­γε­νεια­κό προ­γραμ­μα­τι­σμό- εξαρ­τά­ται από εμάς τους ίδιους».

Ο υφυ­πουρ­γός ανέ­φε­ρε πως τα ενερ­γά κρού­σμα­τα στα Ιωάν­νι­να είναι 256, με αυξη­τι­κή τάση στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή, ενώ οι στε­νές επα­φές υψη­λού ρίσκου είναι 521.

Νωρί­τε­ρα, ο Ν. Χαρ­δα­λί­ας επι­σκέ­φθη­κε την Κοζά­νη, η οποία έχει περά­σει σε κατά­στα­ση αυξη­μέ­νου κιν­δύ­νου (επί­πε­δο 4), που είναι και το ανώ­τε­ρο επί­πε­δο συνα­γερ­μού. Χαρα­κτή­ρι­σε «κρί­σι­μη την κατά­στα­ση που υπάρ­χει» στην περιο­χή και τόνι­σε ότι προ­τε­ραιό­τη­τα πρέ­πει να είναι η χρή­ση της μάσκας, οι απο­στά­σεις και η προ­σω­πι­κή υγιεινή.

Για τα σχο­λεία της Κοζά­νης δήλω­σε ότι «θα συνε­χί­σουν να λει­τουρ­γούν κανο­νι­κά» και ότι «εάν παρου­σια­στεί ενδο­σχο­λι­κή συρ­ροή θα κάνου­με το αυτονόητο».

Πηγή: 902.gr

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο