Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοζάνη: Νοσοκομεία χωρίς γιατρούς — Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση της εγκύου με το νεκρό έμβρυο

Κατε­πεί­γου­σα προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση παρήγ­γει­λε προϊ­στα­μέ­νη της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Κοζά­νης, προ­κει­μέ­νου να διε­ρευ­νη­θεί εάν τελέ­στη­καν αδι­κή­μα­τα στην υπό­θε­ση της 41χρονης εγκύ­ου η οποία, σύμ­φω­να με καταγ­γε­λί­ες, απευ­θύν­θη­κε για επεί­γου­σα περί­θαλ­ψη στα νοσο­κο­μεία Πτο­λε­μα­ΐ­δας και Κοζά­νης χωρίς να βρει ανταπόκριση.

Στις 28 Δεκεμ­βρί­ου 2021 η έγκυος γυναί­κα, ύστε­ρα από υπό­δει­ξη του για­τρού που την παρα­κο­λου­θού­σε απευ­θύν­θη­κε στο νοσο­κο­μείο Κοζά­νης αρχι­κά και στη συνέ­χεια στο νοσο­κο­μείο Πτο­λε­μα­ΐ­δας, προ­κει­μέ­νου να γίνουν οι απα­ραί­τη­τες ιατρι­κές ενέρ­γειες για το νεκρό έμβρυο που κυο­φο­ρού­σε, χωρίς να δοθεί λύση στο πρό­βλη­μα που αντι­με­τώ­πι­ζε. Η εγκυ­μο­νού­σα, με ενυ­πό­γρα­φη ανοι­κτή επι­στο­λή της, περιέ­γρα­ψε τα όσα αντι­με­τώ­πι­σε εκεί­νες τις ημέ­ρες στα δύο νοσοκομεία.

Μετά την δημο­σιο­ποί­η­ση του γεγο­νό­τος ο διοι­κη­τής της 3ης ΥΠΕ, Πανα­γιώ­της Μπο­για­τζί­δης, έδω­σε εντο­λή για έρευ­να του περι­στα­τι­κού και ακο­λού­θως ο διοι­κη­τής του νοσο­κο­μεί­ου Πτο­λε­μα­ΐ­δας, Σταύ­ρος Παπα­σω­τη­ρί­ου, διέ­τα­ξε ΕΔΕ. Σύμ­φω­να με την διοί­κη­ση έχει ήδη προ­σέλ­θει και έδω­σε κατά­θε­ση για την περι­πέ­τειά της η παθού­σα, ενώ, όσοι από τους για­τρούς ή νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό κατο­νο­μά­ζο­νται από την 41χρονη, έχουν ήδη κλη­θεί για να κατα­θέ­σουν τις από­ψεις τους.

Το έκτα­κτο περι­στα­τι­κό με την εγκυ­μο­νού­σα απο­κά­λυ­ψε την έλλει­ψη αναι­σθη­σιο­λό­γου για τα δύο νοσο­κο­μεία της ΠΕ Κοζά­νης. Ειδι­κό­τε­ρα, το νοσο­κο­μείο Κοζά­νης δια­θέ­τει δύο αναι­σθη­σιο­λό­γους, σε βαθ­μί­δα διευ­θυ­ντή και το Μπο­δο­σά­κειο Πτο­λε­μα­ΐ­δας, μόλις ένα αναι­σθη­σιο­λό­γο. Έτσι, άλλο­τε 8 κι άλλο­τε 10 ημέ­ρες το μήνα τα δύο νοσο­κο­μεία βρί­σκο­νται χωρίς αναι­σθη­σιο­λό­γο για την εξυ­πη­ρέ­τη­ση των επει­γό­ντων περι­στα­τι­κών. Μόλις πριν από μια εβδο­μά­δα, σε μετεγ­χει­ρη­τι­κή επι­πλο­κή που παρου­σί­α­σε 16χρονος και που χρειά­στη­κε να χει­ρουρ­γη­θεί άμε­σα, κλή­θη­κε κατε­πει­γό­ντως στο νοσο­κο­μείο Κοζά­νης ο συντα­ξιού­χος αναι­σθη­σιο­λό­γος και δημο­τι­κός σύμ­βου­λος, Αθα­νά­σιος Δερ­μι­τζά­κης, ο οποί­ος ανέ­φε­ρε το γεγο­νός στη συνε­δρί­α­ση του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου Κοζά­νης. Ο πρό­ε­δρος του Ιατρι­κού Συλ­λό­γου, Χάρις Τσε­βε­κί­δης, χορή­γη­σε στο κ. Δερ­μι­τζά­κη την ειδι­κή άδεια για να προ­βεί ως συντα­ξιού­χος σε ιατρι­κή πράξη.

Σκέ­ψεις γυναι­κών, της Μαρί­ας Παπαϊωαννίδου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο