Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοζάνη: Σε λαϊκό προσκύνημα η… παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνα

Κοζά­νη, Ελλά­δα, 2022 μ.Χ.

Εκα­το­ντά­δες πιστοί συνέρ­ρευ­σαν σε εκκλη­σία στην Κοζά­νη προ­κει­μέ­νου να προ­σκυ­νή­σουν το λεί­ψα­νο, την κάρα, το άγιο δισκο­πό­τη­ρο… την παντό­φλα του Αγί­ου Σπυρίδωνα!

Η είδη­ση μοιά­ζει να είναι βγαλ­μέ­νη από σατυ­ρι­κή ιστο­σε­λί­δα. Κι’ όμως, όχι. Είναι πραγ­μα­τι­κή είδη­ση από την πόλη της Μακε­δο­νί­ας, όπου το πρωί της Κυρια­κής, στο ναό Κων­στα­ντί­νου και Ελέ­νης εκτέ­θη­κε σε… λαϊ­κό προ­σκύ­νη­μα η παντό­φλα του Αγί­ου Σπυ­ρί­δω­να από την Κέρκυρα.

Μεγά­λος αριθ­μός ατό­μων βρέ­θη­καν στην εκκλη­σία προ­κει­μέ­νου να απο­τί­σουν φόρο στην ιερή παντό­φλα και να ακού­σουν το κήρυγ­μα του Μητρο­πο­λί­τη Σερ­βί­ων και Κοζά­νης Παύ­λου (πρό­κει­ται για τον δεσπό­τη εκεί­νο που, ουκ ολί­γες φορές στο παρελ­θόν, έχει προ­βεί σε σεξι­στι­κά παρα­λη­ρή­μα­τα ενά­ντια στις γυναί­κες, εδώ και εδώ).

Όπως ήταν φυσι­κό, το γεγο­νός δεν πέρα­σε απα­ρα­τή­ρη­το από τους χρή­στες του Twitter που έστη­σαν «πάρ­τυ» σχο­λιά­ζο­ντας τον σύγ­χρο­νο μεσαί­ω­να του προ­σκυ­νή­μα­τος της παντόφλας…

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο