Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοινή δήλωση των γγ των ΚΚ Ελλάδας και Τουρκίας: Η σύγχρονη πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ, πάλη για την ειρήνη

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας συνα­ντή­θη­κε με τον γγ της ΚΕ του ΚΚ Τουρ­κί­ας Κεμάλ Οκου­γιάν, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση, «κατά τη διάρ­κεια της συνά­ντη­σης, σε συντρο­φι­κό κλί­μα, έγι­νε αλλη­λο­ε­νη­μέ­ρω­ση για τις εξε­λί­ξεις στην Ελλά­δα, την Τουρ­κία και την ευρύ­τε­ρη περιο­χή, εξε­τά­στη­κε ιδιαί­τε­ρα ο ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος στην Ουκρα­νία, ανταλ­λά­χθη­καν σκέ­ψεις για τη δρά­ση των δύο κομ­μά­των και την παρα­πέ­ρα ενί­σχυ­ση των διμε­ρών σχέσεων».

Μετά τη συνά­ντη­ση εκδό­θη­κε η ακό­λου­θη Κοι­νή Δήλωση:

«Τα ΚΚ της Ελλά­δας και της Τουρ­κί­ας, κάτω από την κοι­νή σημαία μας, τον Προ­λε­τα­ρια­κό Διε­θνι­σμό, τη φιλία και την αλλη­λεγ­γύη των λαών μας καλού­με την εργα­τι­κή τάξη και τα άλλα λαϊ­κά στρώ­μα­τα να δυνα­μώ­σουν την πάλη τους ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρα­νία με την επέμ­βα­ση της καπι­τα­λι­στι­κής Ρωσί­ας, ενά­ντια στο ΝΑΤΟ και γενι­κό­τε­ρα στους σχε­δια­σμούς των αστι­κών τάξε­ων και των ιμπε­ρια­λι­στι­κών ενώ­σε­ων που σέρ­νουν τους λαούς στο σφα­γείο του πολέ­μου με τη εμπλο­κή των χωρών μας.

Τουρ­κία και Ελλά­δα εμπλέ­κο­νται ενερ­γά στους σχε­δια­σμούς της επι­θε­τι­κής ιμπε­ρια­λι­στι­κής συμ­μα­χί­ας του ΝΑΤΟ. Συμ­με­τέ­χουν ενερ­γά στις στρα­τιω­τι­κές πολε­μι­κές ασκή­σεις για την περι­κύ­κλω­ση της Ρωσί­ας, γίνο­νται ορμη­τή­ρια του ΝΑΤΟ σε βάρος άλλων λαών και, από την άλλη, στό­χος αντι­ποί­νων των αντα­γω­νι­στών του. Στο πλαί­σιο αυτού του ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κού αντα­γω­νι­σμού εκδη­λώ­θη­κε η στρα­τιω­τι­κή επέμ­βα­ση της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία, που σήμε­ρα απει­λεί να βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή.

Η σύγ­χρο­νη πάλη ενά­ντια στο ΝΑΤΟ και σε κάθε ιμπε­ρια­λι­στι­κή ένω­ση, είναι πάλη για την ειρή­νη, τη φιλία των λαών, ενά­ντια στην ταξι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση και την καπι­τα­λι­στι­κή βαρβαρότητα.

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας και το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Τουρ­κί­ας δυνα­μώ­νουν παρα­πέ­ρα τις θερ­μές συντρο­φι­κές τους σχέ­σεις και ενι­σχύ­ουν τις προ­σπά­θειες για την ταξι­κή ενό­τη­τα της εργα­τι­κής τάξης, την Κοι­νω­νι­κή Συμ­μα­χία με τα κατα­πιε­ζό­με­να, από τα μονο­πώ­λια, λαϊ­κά στρώ­μα­τα με στό­χο να ανα­πτυ­χθεί η ταξι­κή πάλη, η πάλη για την εργα­τι­κή εξου­σία, για το σοσια­λι­σμό, που στις μέρες μας είναι πιο επί­και­ρος κι αναγκαίος».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο