Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοινή Διακήρυξη Συνδικάτων της Ευρώπης και της Μεσογείου Ενάντια στην Ιμπεριαλιστική Επίθεση κατά της Συρίας

Κατα­δι­κά­ζου­με απο­φα­σι­στι­κά την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επί­θε­ση των ΗΠΑ , της Βρε­τα­νί­ας και της Γαλ­λί­ας, με τη στή­ρι­ξη του ΝΑΤΟ και της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, κατά της Συρίας.

Εκφρά­ζου­με την διε­θνι­στι­κή μας αλλη­λεγ­γύη στο Συρια­κό λαό που αντι­με­τω­πί­ζει τα δει­νά του 7χρονου πολέ­μου και έχει θρη­νή­σει χιλιά­δες νεκρούς.

Καταγ­γέλ­λου­με τα κατα­σκευα­σμέ­να στοι­χεία και τα προ­σχή­μα­τα που χρη­σι­μο­ποιούν οι ιμπε­ρια­λι­στές για να εξα­πο­λύ­ουν πολέ­μους και επεμ­βά­σεις όπως δεί­χνουν οι πόλε­μοι στη Γιου­γκο­σλα­βία, το Αφγα­νι­στάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία.

Η κατά­στα­ση είναι επι­κίν­δυ­νη. Οι αντα­γω­νι­σμοί των μεγά­λων οικο­νο­μι­κών ομί­λων και καπι­τα­λι­στι­κών κρα­τών για το φυσι­κό αέριο και το πετρέ­λαιο, τους ενερ­γεια­κούς αγω­γούς , τον έλεγ­χο των αγο­ρών οξύ­νο­νται, απο­τε­λούν τη βάση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέμων.

Αντι­στε­κό­μα­στε ! Ξεσηκωνόμαστε !

Οι λαοί δεν έχουν να μοι­ρά­σουν τίπο­τα μετα­ξύ τους, τους ενώ­νουν τα κοι­νά συμ­φέ­ρο­ντα ενά­ντια στον κοι­νό αντί­πα­λο, τους εκμε­ταλ­λευ­τές, τους πολι­τι­κούς τους εκπρο­σώ­πους, τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές συμ­μα­χί­ες, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η εργα­τι­κή τάξη, οι λαοί και τα παι­διά τους έχουν μεγά­λη δύνα­μη στα χέρια τους και μπο­ρεί να απε­λευ­θε­ρω­θεί στο δρό­μο της ταξι­κής πάλης, στον αγώ­να για το δικαιώ­μα στη δου­λειά, τους μισθούς και τις συντά­ξεις, τα κοι­νω­νι­κά δικαιώ­μα­τα, κατά της αλλα­γής των συνό­ρων, των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων και επεμβάσεων.

Με τους αγώ­νες μας διεκ­δι­κού­με μια ζωή ειρη­νι­κή σε μια κοι­νω­νία χωρίς εκμε­τάλ­λευ­ση, φτώ­χεια, προ­σφυ­γιά και πολέμους.

Τιμού­με την Εργα­τι­κή Πρω­το­μα­γιά με απερ­γία και μεγά­λες δια­δη­λώ­σεις, συνε­χί­ζου­με και κλι­μα­κώ­νου­με τους αγώ­νες μας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο