Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοινωνικός Τουρισμός: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για όσους δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση

Ανοί­γει ξανά η πλατ­φόρ­μα του Κοι­νω­νι­κού Του­ρι­σμού, για όσους δεν πρό­λα­βαν να κάνουν αίτη­ση, έως τη Δευ­τέ­ρα 5 Ιου­νί­ου. Η πλατ­φόρ­μα του προ­γράμ­μα­τος ανοί­γει σήμε­ρα Παρα­σκευή 9 Ιου­νί­ου στις 17:00 μέχρι την Κυρια­κή 11 Ιου­νί­ου στις 23:59.

579.580 αιτή­σεις για συνο­λι­κά 1.068.904 επι­τα­γές υπο­βλή­θη­καν για το Πρό­γραμ­μα Κοι­νω­νι­κού Του­ρι­σμού Εργα­ζο­μέ­νων – Ανέρ­γων 2023–2024 της Δημό­σιας Υπη­ρε­σί­ας Απα­σχό­λη­σης, καθώς το ενδια­φέ­ρον που εκδη­λώ­θη­κε από τους δικαιού­χους ήταν ιδιαί­τε­ρα έντο­νο. Είναι ενδει­κτι­κό ότι από την Κυρια­κή και τη Δευ­τέ­ρα (στις 4 και 5 Ιου­νί­ου η πλατ­φόρ­μα ήταν ανοι­χτή για όλα τα ΑΦΜ) υπο­βλή­θη­καν περί­που 360.000 αιτήσεις.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι, για πρώ­τη φορά, το πρό­γραμ­μα θα ξεκι­νή­σει ένα μήνα νωρί­τε­ρα (1η Ιου­λί­ου αντί για 1η Αυγού­στου) και αφο­ρά σε 300.000 επι­τα­γές με προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό 35 εκ. ευρώ.

Η επι­λο­γή βασί­ζε­ται στη μοριο­δό­τη­ση συγκε­κρι­μέ­νων κρι­τη­ρί­ων (ΑμεΑ, μονο­γο­νέα, αριθ­μό παι­διών, εισό­δη­μα) μέσω του Ολο­κλη­ρω­μέ­νου Πλη­ρο­φο­ρια­κού Συστή­μα­τος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Οι δικαιού­χοι-ωφε­λού­με­νοι μπο­ρούν να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν έως 6 δια­νυ­κτε­ρεύ­σεις σε κατά­λυ­μα που επι­λέ­γουν από το Μητρώο Παρό­χων της ΔΥΠΑ, κατό­πιν συνεν­νό­η­σής τους με τον πάρο­χο, με μικρή ιδιω­τι­κή συμμετοχή.

Ειδι­κά για κατα­λύ­μα­τα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπο­ρούν να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν έως 10 δια­νυ­κτε­ρεύ­σεις εντε­λώς δωρε­άν, ενώ στα κατα­λύ­μα­τα των Δήμων Ιστιαί­ας-Αιδη­ψού και Μαντου­δί­ου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπο­ρούν να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν έως 12 δια­νυ­κτε­ρεύ­σεις δωρεάν.

Οι τιμές επι­δό­τη­σης παρα­μέ­νουν αυξη­μέ­νες κατά 20% για τον μήνα αιχ­μής Αύγου­στο, όπως και πέρυ­σι. Επι­πλέ­ον, για πρώ­τη φορά προ­σαυ­ξά­νο­νται κατά 20% και κατά τις περιό­δους των Χρι­στου­γέν­νων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024),ενώ η αύξη­ση ισχύ­ει για όλο τον χρό­νο για τα κατα­λύ­μα­τα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη δια­μο­νή σε του­ρι­στι­κά κατα­λύ­μα­τα επι­δο­τού­νται και ακτο­πλοϊ­κά εισι­τή­ρια. Η συμ­με­το­χή των δικαιού­χων ανέρ­χε­ται σε 25% και των πολυ­τέ­κνων σε 20%. Για τα άτο­μα με ανα­πη­ρία τα ακτο­πλοϊ­κά εισι­τή­ρια δια­τί­θε­νται δωρεάν.

Πηγή: ertnews.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο