Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ… 2021

Κυκλο­φο­ρεί το ημε­ρο­λό­γιο 2021 του ΚΚΕ με τίτλο παρ­μέ­νο από την ομώ­νυ­μη στή­λη του «Ριζο­σπά­στη» τα χρό­νια του Μεσο­πο­λέ­μου, «Κόκ­κι­νες πινε­λιές» (μάλι­στα, 10άδες κεί­με­νά της ανα­δη­μο­σιεύ­ο­νται εμβό­λι­μα στις 160 σελί­δες του).

[της σύντα­ξης] Οι «Κόκ­κι­νες Πινε­λιές» απο­τε­λούν το απο­τύ­πω­μα της δρά­σης των κομ­μου­νι­στών σε μια επο­χή όξυν­σης της ταξι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης σε όλα τα πεδία:
Στην πάλη για το μερο­κά­μα­το, στο πολι­τι­κό πεδίο, στο πεδίο της πάλης των ιδε­ών.
Οι κομ­μου­νι­στι­κές ιδέ­ες πρω­το­πό­ρα ανέ­δει­ξαν πως η ανθρω­πό­τη­τα μπο­ρεί να ζήσει πολύ καλύ­τε­ρα, πως μπο­ρούν να ικα­νο­ποι­η­θούν οι κοι­νω­νι­κές ανά­γκες, αρκεί να αλλά­ξει ο τρό­πος παρα­γω­γής, να φύγει από τη μέση η εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρω­πο.

🔺🔻

🖌️  Οι «Κόκ­κι­νες Πινε­λιές», ως στή­λη χρο­νο­γρα­φή­μα­τος, με το δικό τους ιδιαί­τε­ρο τρό­πο, με την πένα του «Προ­λε­τά­ριου» και του «Πρω­το­πό­ρου» ξεσκε­πά­ζουν την υπο­κρι­σία των εκμε­ταλ­λευ­τών που παρου­σιά­ζουν τα συμ­φέ­ρο­ντά τους ως συμ­φέ­ρο­ντα «όλης της κοινωνίας».

🔺🔻

🖌️ «Κόκ­κι­νες Πινε­λιές» σημά­δε­ψαν τόσο την Ιστο­ρία όσο και το σήμε­ρα.
Έτσι σε αυτό το ημε­ρο­λό­γιο δια­λέ­ξα­με τέτοιες «πινε­λιές» αγώ­να, αυτα­πάρ­νη­σης, ανι­διο­τέ­λειας και ιδανικών.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον ΚΝΕ KNE

«Κόκ­κι­νες Πινε­λιές»βάζει η πάλη των κομ­μου­νι­στών, η αγω­νι­στι­κή δρά­ση των εργα­ζο­μέ­νων, των βιο­πα­λαι­στών ΕΒΕ και αγρο­τών, της νεο­λαί­ας και των γυναι­κών σήμε­ρα.
Έτσι, το ημε­ρο­λό­γιο μας θυμί­ζει πολ­λές τέτοιες στιγ­μές διεκ­δί­κη­σης, αγω­νι­στι­κής ανά­τα­σης, αξιο­πρέ­πειας, επι­στη­μο­νι­κής εξή­γη­σης κόντρα σε κάθε είδους αντι­δρα­στι­κή θεωρία.

Οι «Κόκ­κι­νες Πινε­λιές», παλιό­τε­ρες και σύγ­χρο­νες, μπο­ρούν να τρο­φο­δο­τή­σουν τον προ­βλη­μα­τι­σμό, τη διεκ­δί­κη­ση, την αντο­χή για τις μάχες που έχου­με μπρο­στά μας για την προ­στα­σία της ζωής και της υγεί­ας του λαού.

Για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια και πολέμους.
Για την Ελλάδα της δουλειάς, της ευημερίας, του σοσιαλισμού — κομμουνισμού.

QR OCR code

  • Οι «Κόκ­κι­νες πινε­λιές» είναι ένα ιδιαί­τε­ρα χρη­στι­κό και πρα­κτι­κό ημε­ρο­λό­γιο, το οποίο δίνει τη δυνα­τό­τη­τα στο χρή­στη του να χρη­σι­μο­ποιεί την τεχνο­λο­γία των κωδι­κών QR σε κάθε θεμα­τι­κό δισέ­λι­δο (στο τέλος κάθε εβδομάδας).
  • Χρη­σι­μο­ποι­ή­στε το κινη­τό ή το tablet σας για να σκα­νά­ρε­τε τον κωδι­κό QR και να δεί­τε πρό­σθε­το περιε­χό­με­νο (φωτο­γρα­φί­ες, βίντεο, κεί­με­να κά.) για το θέμα του κάθε δισέλιδου.
  • Αν στη συσκευή σας δεν υπάρ­χει ήδη εγκα­τε­στη­μέ­νη εφαρ­μο­γή για κωδι­κούς QR, μπο­ρεί­τε να κατε­βά­σε­τε μια από τις δωρε­άν εφαρ­μο­γές που υπάρ­χουν για Android ή iOS.

«Κόκκινες Πινελιές» το ημερολόγιο 2021 του ΚΚΕ

ΚΚΕ Οικονομική Εξόρμηση 2020 Το ΚΚΕ στηρίζεται σε σένα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο