Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κολωνός-Βιασμός 12χρονης: Στη φυλακή μετά την απολογία του ο πρώην διαιτητής

Το δρό­μο για την φυλα­κή πήρε μετά την απο­λο­γία του στην ανα­κρί­τρια που χει­ρί­ζε­ται την υπό­θε­ση σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης και εκμε­τάλ­λευ­σης της 12χρονης από τον Κολω­νό, ο 60χρονος πρώ­ην διαιτητής.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος για γενε­τή­σιες πρά­ξεις με ανή­λι­κη ένα­ντι αμοι­βής, Φίλιπ­πος Ντό­βας, είναι στην ομά­δα των ανδρών που υπέ­δει­ξε η 12χρονη στην τελευ­ταία κατά­θε­ση της στις αρχές.

Ο 60χρονος φέρε­ται να ισχυ­ρί­στη­κε ενώ­πιον της δικα­στι­κής λει­τουρ­γού, όσα είπε σε δημό­σια δήλω­ση του μόλις του κοι­νο­ποι­ή­θη­κε η κλή­ση σε απο­λο­γία, αρνού­με­νος ότι είχε σεξουα­λι­κή επα­φή με το κορι­τσά­κι. Σύμ­φω­να με τον οδο­ντο­τε­χνί­τη πρώ­ην διαι­τη­τή, η εμπλο­κή του στην υπό­θε­ση σχε­τί­ζε­ται με «πολι­τι­κούς αντι­πά­λους» και όχι με παρά­νο­μες πρά­ξεις του.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος που κρί­θη­κε προ­φυ­λα­κι­στέ­ος μετά την απο­λο­γία του, φέρε­ται να υπο­στή­ρι­ξε πως γνώ­ρι­ζε το παι­δί από την γει­το­νιά, πλην όμως ουδέ­πο­τε είχε σεξουα­λι­κής μορ­φής σχέ­ση μαζί του.

Στο μετα­ξύ, προ­θε­σμία προ­κει­μέ­νου να δώσει συμπλη­ρω­μα­τι­κή απο­λο­γία που του ζητεί­ται από την ανα­κρί­τρια έλα­βε για τις 6 Μαρ­τί­ου ο βασι­κός κατη­γο­ρού­με­νος στην υπό­θε­ση, προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νος για βια­σμό και μαστρο­πεία, Ηλί­ας Μίχος.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο