Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κολωνός: Στη φυλακή οι επτά από τους οκτώ νέους συλληφθέντες για βιασμό της 12χρονης

Προ­φυ­λα­κί­στη­καν μετά την απο­λο­γία τους ενώ­πιον του ανα­κρι­τή επτά από τους οκτώ νέους κατη­γο­ρού­με­νους για την υπό­θε­ση του βια­σμού σε βάρος της12χρονης από τον Κολωνό.

Ελεύ­θε­ρος αφέ­θη­κε, με τον όρο της εμφά­νι­σης στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα της περιο­χής όπου δια­μέ­νει ο 20χρονος που είχε συλ­λη­φθεί μαζί με τον πατέ­ρα του, επι­κα­λού­με­νος σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα υγείας.

Οι κατη­γο­ρού­με­νοι φέρο­νται να αρνή­θη­καν τις κατη­γο­ρί­ες που τους απο­δί­δο­νται, δηλα­δή των γενε­τή­σιων πρά­ξε­ων με ανή­λι­κη ένα­ντι αμοι­βής και της πορνογραφίας.

Οι οκτώ νέοι κατη­γο­ρού­με­νοι είναι άνδρες τους οποί­ους ανα­γνώ­ρι­σε η 12χρονη στην τελευ­ταία, έκτη κατά σει­ρά κατά­θε­ση της και προ­έρ­χο­νται από τη γει­το­νιά της ανή­λι­κης, αλλο­δα­ποί στην πλειο­ψη­φία τους.

Σημειω­τε­όν, αυτή είναι η δεύ­τε­ρη δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­ζε­ται για τη δυσώ­δη υπό­θε­ση που έχει συγκλο­νί­σει την κοι­νή γνώ­μη. Ο πρώ­τος κύκλος ολο­κλη­ρώ­θη­κε με την απο­λο­γία συνο­λι­κά 22 κατη­γο­ρου­μέ­νων, οι περισ­σό­τε­ροι από τους οποί­ους, με σύμ­φω­νη γνώ­μη ανα­κρί­τριας και εισαγ­γε­λέα, έχουν ήδη οδη­γη­θεί στη φυλα­κή. Μετα­ξύ αυτών βρί­σκε­ται και η μητέ­ρα της ανή­λι­κης, παρά το γεγο­νός ότι τόσο η ίδια όσο και το ανή­λι­κο θύμα αρνού­νται οποια­δή­πο­τε ποι­νι­κή εμπλο­κή της.

Στό­χος των δικα­στι­κών αρχών είναι ο άμε­σος προσ­διο­ρι­σμός της δίκης μέσα στο πλαί­σιο του 18μηνου, πριν λήξει το ανώ­τα­το χρο­νι­κό όριο προ­φυ­λά­κι­σης. Η νέα δικο­γρα­φία χρε­ώ­θη­κε σε δια­φο­ρε­τι­κό ανα­κρι­τή, ενώ­πιον του οποί­ου οδη­γή­θη­καν οι νέοι κατηγορούμενοι.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο