Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κομμουνιστικά κόμματα και οργανώσεις των ΗΠΑ: Ο Τραμπ είναι φασίστας, οι ακροδεξιοί και οι ρατσιστές πρέπει να ηττηθούν

Με ανα­κοι­νώ­σεις και σχό­λια στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης κομ­μου­νι­στι­κά και εργα­τι­κά κόμ­μα­τα στις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες κατα­δι­κά­ζουν απε­ρί­φρα­στα τα επει­σό­δια οπα­δών του Τραμπ στην Ουά­σινγ­κτον, έχο­ντας ως κοι­νό σημείο ανα­φο­ράς ότι η ακρο­δε­ξιά, φασι­στι­κή και εθνι­κι­στι­κή απει­λή (που εκφρά­ζει ο Τραμπ και οι υπο­στη­ρι­κτές) του πρέ­πει να ηττη­θεί από την πάλη του λαού.

«Η κατά­στα­ση στο Καπι­τώ­λιο σήμε­ρα πρέ­πει να δεί­ξει σε όλη την χώρα τον κίν­δυ­νο του εθνι­κι­σμού και το είδος του κιν­δύ­νου που εκπρο­σω­πούν ο Τραμπ και η βάση του. Αυτό ήταν μια γεύ­ση της τρο­μο­κρα­τί­ας που πρέ­πει να περι­μέ­νου­με από τέτοιου είδους ομά­δες και τίπο­τε δεν έχει γίνει για την αντι­με­τώ­πι­ση τους», σημειώ­νει σε μήνυ­μα του στο Twitter το Κόμ­μα των Κομ­μου­νι­στών, ΗΠΑ, προ­τέ­πο­ντας τους εργα­ζό­με­νους να οργα­νώ­σουν την πάλη τους μέσα από τις γραμ­μές του.

Από την πλευ­ρά του, το κεντρι­κό άρθρο της εφη­με­ρί­δας “People’s World”, η οποία εκφρά­ζει τις θέσεις του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος των ΗΠΑ (CPUSA), υπο­γραμ­μί­ζει ότι «η φασι­στι­κή ανταρ­σία του Τραμπ στην Ουά­σινγ­κτον στο­χεύ­ει στην κατα­στρο­φή της δημο­κρα­τί­ας των ΗΠΑ».

Σημειώ­νει μετα­ξύ άλλων: «Επι χρό­νια ο Τραμπ μας λέει ποιός και τι είναι. Είναι ένας φασί­στας που βρί­σκε­ται στο Λευ­κό Οίκο από τον Γενά­ρη του 2017. Εάν μπο­ρού­σε να βρει έναν ή δύο στρα­τη­γούς να τον ακο­λου­θή­σουν και να του παρέ­χουν στρα­τιώ­τες, υπάρ­χει πλέ­ον καμία αμφι­βο­λία ότι ο Τραμπ θα κατέ­στρε­φε ολο­κλη­ρω­τι­κά την αμε­ρι­κα­νι­κή δημο­κρα­τία; Για όσους παρα­κο­λου­θούν τις εξε­λί­ξεις είναι εδώ και και­ρό ξεκά­θα­ρο ότι ο Τραμπ απο­τε­λού­σε απει­λή για την ίδια την επι­βί­ω­ση της δημο­κρα­τι­κής κυβέρ­νη­σης αυτής της χώρας. Τα γεγο­νό­τα της 6ης Γενά­ρη στην Ουά­σινγ­κτον δεν αφή­νουν κανέ­να περι­θώ­ριο αμφι­σβή­τη­σης».

Το γεγο­νός ότι «οι ρατσι­στές και οι αντι­δρα­στι­κοί πρέ­πει να ηττη­θούν» εκφρά­ζει σε ανα­κοί­νω­ση της η οργά­νω­ση Freedom Road Socialist Organization (FRSO), στην οποία σημειώ­νει μετα­ξύ άλλων:

«Αυτή η προ­σπά­θεια να κρα­τη­θεί ο Τραμπ στην εξου­σία λέει πολ­λά για την κατεύ­θυν­ση που έχει πάρει αυτή η χώρα. Η αυτο­κρα­το­ρία των ΗΠΑ απο­σαρ­θρώ­νε­ται, ο μονο­πω­λια­κός καπι­τα­λι­σμός είναι ένα άρρω­στο σύστη­μα που πεθαί­νει και οι απο­τυ­χη­μέ­νοι πολι­τι­κοί του εκπρό­σω­ποι ήταν σήμε­ρα στο επί­κε­ντρο στην Ουά­σινγ­κτον. Είναι επι­τα­κτι­κή ανά­γκη για όλους εμάς που επι­θυ­μού­με ένα καλύ­τε­ρο μέλ­λον να δρά­σου­με. Πρέ­πει να παρα­μεί­νου­με στους δρό­μους και να παλέ­ψου­με για μια ατζέ­ντα που θα εκφρά­ζει τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού. Ο δρό­μος που έχου­με μπρο­στά μας είναι δύσκο­λος, αλλά το μέλ­λον είναι φωτει­νό».

Την εκτί­μη­ση ότι τα γεγο­νό­τα στο Καπι­τώ­λιο οδη­γούν στην απο­δυ­νά­μω­ση της θέσης του ιμπε­ρια­λι­σμού των ΗΠΑ σε διε­θνές επί­πε­δο εκφρά­ζει το Κόμ­μα για τον Σοσια­λι­σμό και την Απε­λευ­θέ­ρω­ση (PSL), απο­δο­κι­μά­ζο­ντας τα γεγο­νό­τα στην αμε­ρι­κα­νι­κή πρωτεύουσα.

«Όλοι όσοι ευθύ­νο­νται για την σημε­ρι­νή ιστο­ρι­κή πρά­ξη φασι­στι­κής επι­θε­τι­κό­τη­τας πρέ­πει να βρε­θούν ενώ­πιον της δικαιο­σύ­νης. Αυτό περι­λαμ­βά­νει ιδιαί­τε­ρα τον Ντό­ναλντ Τραμπ και όσους χρη­σι­μο­ποί­η­σαν την θέση τους στην ιεραρ­χία του στρα­τού και της αστυ­νο­μί­ας προ­κει­μέ­νου να διευ­κο­λύ­νουν τα σημε­ρι­νά γεγο­νό­τα […] Η απει­λή της άκρας δεξιάς μπο­ρεί μόνο να αντι­με­τω­πι­στεί απο­φα­σι­στι­κά από ένα αγω­νι­στι­κό, ενω­μέ­νο μέτω­πο της εργα­τι­κής τάξης», σημειώ­νει η ανακοίνωση.

Πηγή: idcommunism.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο