Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας: Μήνυμα αλληλεγγύης για τις πρόσφατες φοιτητικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

Μήνυ­μα αλλη­λεγ­γύ­ης προς την ΚΝΕ απέ­στει­λε η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Τουρ­κί­ας, με αφορ­μή τις πρό­σφα­τες κινη­το­ποι­ή­σεις των φοι­τη­τών στην Ελλάδα.

Παράλ­λη­λα, η Νεο­λαία του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Τουρ­κί­ας εξέ­δω­σε αφί­σα που περι­λαμ­βά­νει φωτο­γρα­φία από τις κινη­το­ποι­ή­σεις των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων της Θεσ­σα­λο­νί­κης στο ΑΠΘ και γρά­φει στα τουρ­κι­κά: «Δεν σκύ­βου­με το κεφά­λι! Τώρα είναι δικός μας αυτός ο δρόμος!».

Ανα­λυ­τι­κά το μήνυ­μα αλλη­λεγ­γύ­ης έχει ως εξής:

«Μήνυ­μα αλλη­λεγ­γύ­ης της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Τουρ­κί­ας προς την ΚΝΕ για τις πρό­σφα­τες φοι­τη­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις στην Ελλά­δα

Αγα­πη­τοί σύντρο­φοι της ΚΝΕ,

Εκ μέρους της Κομ­μου­νι­στι­κής Νεο­λαί­ας Τουρ­κί­ας εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στους φοι­τη­τές που βγή­καν μαζι­κά στους δρό­μους της Ελλά­δας με αιτή­μα­τα να ανοί­ξουν οι σχο­λές τους με όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για την προ­στα­σία της υγεί­ας και να τερ­μα­τι­στούν οι κατα­σταλ­τι­κές παρεμ­βά­σεις σε αυτές. Κατα­δι­κά­ζου­με την αστυ­νο­μι­κή κατα­στο­λή και τις συλ­λή­ψεις φοι­τη­τών. Είμα­στε βέβαιοι ότι η νεο­λαία της Ελλά­δας δεν θα επι­τρέ­ψει την εφαρ­μο­γή των πολι­τι­κών που στό­χο έχουν την τρο­μο­κρά­τη­ση τους.

Σε συν­θή­κες παν­δη­μί­ας και παγκό­σμιας οικο­νο­μι­κής κρί­σης που βαθαί­νει, η αστι­κή τάξη απει­λεί τη νεο­λαία και την εργα­τι­κή τάξη περισ­σό­τε­ρο από ποτέ. Αυτή η κοι­νω­νι­κή τάξη πραγ­μά­των είναι το εμπό­διο στον δρό­μο της νεο­λαί­ας προς την κατά­κτη­ση των δικαιω­μά­των της. Οι αστι­κές κυβερ­νή­σεις που πασχί­ζουν να δια­φυ­λά­ξουν την κερ­δο­φο­ρία των καπι­τα­λι­στών, ευθύ­νο­νται για αυτό το τερά­στιο πλήγ­μα ενά­ντια στα δικαιώ­μα­τα των φοι­τη­τών για μόρ­φω­ση κατά τη διάρ­κεια της παν­δη­μί­ας. Η νεο­λαία δεν θα τα παρα­τή­σει μπρο­στά στις πολι­τι­κές που απει­λούν το μέλ­λον της και θα απα­ντή­σει με την ενί­σχυ­ση της αλλη­λεγ­γύ­ης και της οργά­νω­σης. Από αυτή την σκο­πιά, οι κινη­το­ποι­ή­σεις των φοι­τη­τών στην Ελλά­δα είναι απο­φα­σι­στι­κός παρά­γο­ντας για το μέλ­λον τους.

Η κρα­τι­κή τρο­μο­κρά­τη­ση εις βάρος των δίκαιων φοι­τη­τι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων στην Ελλά­δα και την Τουρ­κία είναι απα­ρά­δε­κτη και απο­δει­κνύ­ει την ανι­κα­νό­τη­τα του συστή­μα­τος. Οι εκπρό­σω­ποι του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος είναι γελα­σμέ­νοι αν νομί­ζουν ότι η τοπο­θέ­τη­ση αστυ­νο­μί­ας στα Πανε­πι­στή­μια θα τρο­μο­κρα­τή­σει τους φοι­τη­τές, που δεν δέχο­νται την επί­θε­ση στο δικαί­ω­μά τους στη μόρφωση.

Ευχό­μα­στε κάθε επι­τυ­χία στην Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Ελλά­δας στους επερ­χό­με­νους αγώνες.

Η Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Τουρ­κί­ας θα βρί­σκε­ται πάντα στο πλευ­ρό των νέων της Ελλά­δας στους αγώ­νες αυτούς.

Ζήτω η διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη της νεολαίας!».

Το ΚΚ Τουρ­κί­ας κατέ­θε­σε μήνυ­ση κατά του Ερντο­γάν για τα γεγο­νό­τα στο Πανε­πι­στή­μιο του Βοσπόρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο