Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας: Μαζί με τα αδελφά κόμματα και με βάση τις κοινές γραμμές θα δώσουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών

Ευρω­ε­κλο­γές - Κομ­μου­νι­στι­κό κόμ­μα Ιτα­λί­ας: «Γνω­ρί­ζου­με ότι η παρου­σία του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος στις Ευρω­ε­κλο­γές  είναι ένα σημα­ντι­κό μήνυ­μα ενί­σχυ­σης της Ευρω­παϊ­κής Κομ­μου­νι­στι­κής Πρω­το­βου­λί­ας και όλων των κομ­μά­των που, στις δύσκο­λες συν­θή­κες της σημε­ρι­νής Ευρώ­πης, επι­τε­λούν τη δια­δι­κα­σία της κομ­μου­νι­στι­κής ανα­συ­γκρό­τη­σης. Μαζί με τα αδελ­φά κόμ­μα­τα και με βάση τις κοι­νές γραμ­μές που έχου­με θέσει, θα αντι­με­τω­πί­σου­με αυτήν την πρό­κλη­ση» τονί­ζει το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ιτα­λί­ας στην ανα­κοί­νω­σή του δίνο­ντας το στίγ­μα της πολι­τι­κής μάχης που θα δώσει για τις ευρωεκλογές.

Και συνε­χί­ζει στην ανα­κοί­νω­σή του το ΚΚ, πως η προ­ε­κλο­γι­κή εκστρα­τεία θα χρη­σι­μο­ποι­η­θεί για την καταγ­γε­λία της πραγ­μα­τι­κής φύσης της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης «η οποία είναι μια ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία που έχει στο τιμό­νι της τις μεγά­λες χρη­μα­το­πι­στω­τι­κές εταιρείες».

italia1

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας

ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα κατέ­θε­σε σήμε­ρα το πρωί (8/4) το εκλο­γι­κό έγγρα­φο για την συμ­με­το­χή στις Ευρω­ε­κλο­γές το 2019. Θα συμ­με­τέ­χου­με σε όλες τις περι­φέ­ρειες χωρίς την ανά­γκη να συλ­λέ­ξουν οι οργα­νώ­σεις υπο­γρα­φές επει­δή είμα­στε μέλη της Ευρω­παϊ­κής Κομ­μου­νι­στι­κής πρω­το­βου­λί­ας που αντι­προ­σω­πεύ­ε­ται στο Ευρω­παϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο από δύο ευρω­βου­λευ­τές του KKE. Χάρη στη συγκα­τά­θε­ση των Ελλή­νων συντρό­φων και με την παρα­χώ­ρη­ση του συμ­βό­λου τους στην εκλο­γι­κή μας συμ­με­το­χή κατα­φέ­ρα­με να πετύ­χου­με απαλ­λα­γή από την υποχρέωση.

Η χει­ρο­νο­μία του KKE είναι μια μαρ­τυ­ρία του αλη­θι­νού διε­θνι­σμού, από­δει­ξη της δύνα­μης και της στα­θε­ρό­τη­τας των διε­θνών δεσμών που το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα έχει οικο­δο­μή­σει όλα αυτά τα χρό­νια με τα αδελ­φά κόμματα.

Η συμ­με­το­χή στις ευρω­παϊ­κές εκλο­γές δεν μετα­βάλ­λει τη γνώ­μη μας για την αμε­τά­βλη­τη φύση της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης και των θεσμι­κών της οργά­νων. Θα χρη­σι­μο­ποι­ή­σου­με αυτές τις εβδο­μά­δες της εκλο­γι­κής εκστρα­τεί­ας για να καταγ­γεί­λου­με την πραγ­μα­τι­κή φύση της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, χωρίς υπο­κρι­σία και οπορ­του­νι­σμό οποιου­δή­πο­τε είδους. Η Ευρώ­πη των εργα­ζο­μέ­νων και των λαών που θέλου­με να επι­τύ­χου­με μπο­ρεί να οικο­δο­μη­θεί μόνο εκτός της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης”.

Η συλ­λο­γή των υπο­γρα­φών θα ήταν ένα εμπό­διο αδύ­να­το να ξεπε­ρα­στεί δια­φο­ρε­τι­κά. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, ο νόμος απαι­τεί 145.000 υπο­γρα­φές με πολύ υψη­λά περι­φε­ρεια­κά όρια (3.000 μόνο στην Valle d’Aosta) και απαι­τεί σημα­ντι­κά έξο­δα για την εξα­κρί­βω­ση της γνη­σιό­τη­τας τους.

Πρό­κει­ται για έναν αντι­δη­μο­κρα­τι­κό νόμο που ο απο­κλει­στι­κός σκο­πός του είναι να ευνο­ή­σει τις πολι­τι­κές δυνά­μεις που ήδη υπάρ­χουν στο Κοι­νο­βού­λιο, να ωθή­σει τα κόμ­μα­τα σε ανα­γκα­στι­κές και αφύ­σι­κες συμ­φω­νί­ες, να ενώ­σει τις δυνά­μεις τους με τις δυνά­μεις της πλειο­ψη­φί­ας, να απο­τρέ­ψει την ανα­διορ­γά­νω­ση των εναλ­λα­κτι­κών λαϊ­κών δυνά­με­ων στα υπάρ­χο­ντα κόμματα.

Η συμ­με­το­χή στις ευρω­παϊ­κές εκλο­γές δεν μετα­βάλ­λει τη γνώ­μη μας για την παγιω­μέ­νη φύση της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης και των θεσμι­κών της οργά­νων. Θα χρη­σι­μο­ποι­ή­σου­με αυτές τις εβδο­μά­δες εκλο­γι­κής εκστρα­τεί­ας για να καταγ­γεί­λου­με την πραγ­μα­τι­κή φύση της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, χωρίς οποιου­δή­πο­τε είδους υπο­κρι­σία και οπορ­του­νι­σμό. Όπως κάνα­με ήδη στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές του 2018, θα πού­με σαφώς στους εργά­τες και τους εργα­ζό­με­νους ότι η ψήφος στο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα είναι μια ψήφος για την ενί­σχυ­ση της ιστο­ρι­κής προ­ο­πτι­κής της κατε­δά­φι­σης της καπι­τα­λι­στι­κής κοι­νω­νί­ας και την συσ­σώ­ρευ­ση δυνά­με­ων προς την κατεύ­θυν­ση της οικο­δό­μη­σης μιας σοσια­λι­στι­κής κοινωνίας .

initiative logo shmaia.jpg 919344375

Η Ευρώ­πη των εργα­ζο­μέ­νων και των λαών που θέλου­με να επι­τύ­χου­με μπο­ρεί να οικο­δο­μη­θεί μόνο εκτός της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, η οποία είναι μια ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία που έχει στο τιμό­νι της τις μεγά­λες χρη­μα­το­πι­στω­τι­κές εται­ρεί­ες. Η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση είναι ο κύριος υπο­στη­ρι­κτής των πολι­τι­κών επί­θε­σης στα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων και των λαϊ­κών τάξε­ων, ο πρω­τα­γω­νι­στής των πολέ­μων και υπεύ­θυ­νος για την κρί­ση. Δεν υπάρ­χει χώρος για τη δημιουρ­γία μιας κοι­νω­νί­ας που θέτει τα κοι­νω­νι­κά δικαιώ­μα­τα σε πρώ­το πλά­νο, στο κλου­βί της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης και του ευρώ. Δεν υπάρ­χει μέλ­λον προ­ό­δου, δικαιο­σύ­νης και ειρή­νης για τις νέες γενιές σε ένα αντι­δη­μο­κρα­τι­κό σύστη­μα που απο­σκο­πεί στη συντρι­βή των δικαιω­μά­των και της κατά­στα­σης των λαών υπέρ του κέρ­δους μερικών.

Πιστεύ­ου­με ότι είναι απα­ραί­τη­το να ενι­σχυ­θεί η δια­δι­κα­σία της κομ­μου­νι­στι­κής ανα­συ­γκρό­τη­σης, ώστε οι εργα­ζό­με­νοι και οι λαϊ­κές τάξεις να απο­τε­λέ­σουν μια πραγ­μα­τι­κή εναλ­λα­κτι­κή λύση στην ψευ­δή επι­λο­γή μετα­ξύ κυβερ­νή­σε­ων και δυνά­με­ων της αντι­πο­λί­τευ­σης, μετα­ξύ υπε­ρα­σπι­στών της ΕΕ και εθνι­κι­στών, που δια­φέ­ρουν μόνο στην προ­πα­γάν­δα, αλλά πάντο­τε ενω­μέ­νων στην υπε­ρά­σπι­ση των οικο­νο­μι­κών συμ­φε­ρό­ντων και στην έγκρι­ση αντι­λαϊ­κών πολιτικών.

Μια εναλ­λα­κτι­κή λύση δεν μπο­ρεί να εκπρο­σω­πεί­ται από υπο­ψη­φί­ους αρι­στε­ρούς, κρα­τού­με­νους πολι­τι­κών αντι­φά­σε­ων και στε­ρη­μέ­νους από οποια­δή­πο­τε προ­ο­πτι­κή, που λει­τουρ­γούν μόνο για τη δια­τή­ρη­ση παλαιών κυβερ­νώ­ντων ομά­δων, οι οποί­ες παρου­σιά­ζο­νται τακτι­κά σε κάθε εκλο­γή με δια­φο­ρε­τι­κά ονό­μα­τα και σύμ­βο­λα, συμ­βάλ­λο­ντας μόνο στον απο­προ­σα­να­το­λι­σμό των ανθρώπων.

Μια εναλ­λα­κτι­κή λύση που πρέ­πει πρώ­τα να συνει­δη­το­ποι­ή­σου­με στη δική μας χώρα, αλλά να συντο­νί­σου­με και να συνερ­γα­στού­με σε διε­θνές επί­πε­δο με τα Κομ­μου­νι­στι­κά Κόμ­μα­τα για να ενι­σχύ­σου­με τη δρά­ση μας. Γνω­ρί­ζου­με ότι η παρου­σία του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος στις Ευρω­ε­κλο­γές είναι ένα σημα­ντι­κό μήνυ­μα ενί­σχυ­σης της Ευρω­παϊ­κής Κομ­μου­νι­στι­κής Πρω­το­βου­λί­ας και όλων των κομ­μά­των που, στις δύσκο­λες συν­θή­κες της σημε­ρι­νής Ευρώ­πης, επι­τε­λούν τη δια­δι­κα­σία της κομ­μου­νι­στι­κής ανα­συ­γκρό­τη­σης. Μαζί με τα αδελ­φά κόμ­μα­τα και με βάση τις κοι­νές γραμ­μές που έχου­με θέσει, θα αντι­με­τω­πί­σου­με αυτήν την πρόκληση.

Μόνο η ενί­σχυ­ση των κομ­μου­νι­στών μπο­ρεί να δημιουρ­γή­σει τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις για μια πραγ­μα­τι­κή πολι­τι­κή αλλα­γή στην Ιτα­λία και στην Ευρώ­πη. Για το λόγο αυτό, σας προ­σκα­λού­με να ψηφί­σε­τε στις 26 Μαΐ­ου το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα και να έρθε­τε αμέ­σως σε επα­φή με τις οργα­νώ­σεις μας για να υπο­στη­ρί­ξου­με τη δρά­ση μας.

ΠΓ του ΚΚΙ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο