Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας: Προτεραιότητα να ηττηθεί ο Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του Μάη

Με σύν­θη­μα «Μια ψήφος κατά του Ερντο­γάν, Μια ψήφος για το ΤKP», το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Τουρ­κί­ας (TKP) μπαί­νει στη μάχη ενό­ψει των διπλών, κοι­νο­βου­λευ­τι­κών και προ­ε­δρι­κών, εκλο­γών της 14ης Μάη.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, το ΚΚ Τουρ­κί­ας ανα­κοί­νω­σε ότι θα κατε­βά­σει δικούς του υπο­ψή­φιους βου­λευ­τές σε 81 περι­φέ­ρειες της χώρας, κινη­το­ποιώ­ντας όλες του τις δυνά­μεις προ­κει­μέ­νου το κομ­μου­νι­στι­κό κίνη­μα να κάνει ενα ιστο­ρι­κό βήμα μπρο­στά και να βγει ενι­σχυ­μέ­νο από την εκλο­γι­κή διαδικασία.

Σε ότι αφο­ρά τις προ­ε­δρι­κές εκλο­γές που θα διε­ξα­χθούν την ίδια ημέ­ρα, το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα κάλε­σε τα μέλη και τους οπα­δούς του να ψηφί­σουν τον Κεμάλ Κιλιν­τσά­ρο­γλου, ηγέ­τη της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης και αντί­πα­λο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως σημειώ­νει σε σχε­τι­κή του ανα­κοί­νω­ση το TKP, η ψήφος προς τον Κιλιν­τσά­ρο­γλου δεν σημαί­νει σε καμία περί­πτω­ση απο­δο­χή της πολι­τι­κής της λεγό­με­νης «Εθνι­κής Συμ­μα­χί­ας» (δηλα­δή του Ρεπου­μπλι­κα­νι­κού Λαϊ­κού Κόμ­μα­τος (CHP) και των αστι­κών δυνά­με­ων που το στη­ρί­ζουν) αλλά έχει τον χαρα­κτή­ρα ψήφου ενά­ντια στο καθε­στώς Ερντογάν.

«Θα ξεμπερ­δέ­ψου­με με τον Ερντο­γάν και το AKP και θα συνε­χί­σου­με την πάλη μας», σημειώ­νει το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα τονί­ζο­ντας ότι δεν πρέ­πει να υπάρ­χει καμία αυτα­πά­τη για τον ρόλο και την πολι­τι­κή που πρε­σβεύ­ει η αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση του CHP και των αστι­κών κομμάτων.

«Το κάλε­σμα μας για ψήφο στον Κιλιν­τσά­ρο­γλου δεν πρέ­πει να εκλη­φθεί ούτε πως στη­ρί­ζου­με, ούτε πως τρέ­φου­με ελπί­δες για την “Εθνι­κή Συμ­μα­χία”. Η ψήφος είναι ενά­ντια στον Ερντο­γάν και μετα­φέ­ρει το μήνυ­μα ότι συμ­με­ρι­ζό­μα­στε το αίσθη­μα μεγά­λου τμή­μα­τος του λαού που επι­θυ­μεί τον άμε­σο τερ­μα­τι­σμό της εξου­σί­ας του Ερντο­γάν», προ­σθέ­τει το TKP.

Στο πλαί­σιο αυτό, το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα καλεί σε μαζι­κή ψήφο υπέρ των υπο­ψή­φιων βου­λευ­τών του στις εκλο­γές για την Εθνο­συ­νέ­λευ­ση και σε ψήφο ενά­ντια στον πρό­ε­δρο Ερντο­γάν στις προ­ε­δρι­κές κάλπες.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από idcommunism.com

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο