Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας: Στέλνει μήνυμα υπέρ της ειρήνης με στίχους του Γιάννη Ρίτσου

Έντο­νο αντι­πο­λε­μι­κό μήνυ­μα έχει η ανα­κοί­νω­ση της ΚΕ του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Τουρ­κί­ας (TKP) με αφορ­μή την Παγκό­σμια Ημέ­ρα Ειρή­νης*, σήμε­ρα 1η του Σεπτέμβρη.

Χρη­σι­μο­ποιώ­ντας τα λόγια του Γιάν­νη Ρίτσου «τ’ όνει­ρο του παι­διού είναι η ειρή­νη τ’ όνει­ρο της μάνας είναι η ειρή­νη», το ΚΚ Τουρ­κί­ας καλεί τους λαούς να συνε­χί­σουν τον αγώ­να για ειρήνη.

Μετα­ξύ άλλων, το TKP ανα­φέ­ρει πως «η απει­λή ενός εκτε­τα­μέ­νου πολέ­μου αυξά­νε­ται στη Μέση Ανα­το­λή, τον Περ­σι­κό Κόλ­πο και τον Ειρη­νι­κό», σημειώ­νο­ντας πως «το τίμη­μα της μακρο­χρό­νιας υπο­κρι­τι­κής εξω­τε­ρι­κής πολι­τι­κής της κυβέρ­νη­σης του ΑΚΡ είναι οι καμπά­νες του πολέ­μου σήμε­ρα. Είναι η δυστυ­χία των εκα­τομ­μυ­ρί­ων προ­σφύ­γων. Είναι οι νέοι μας που έχα­σαν τη ζωή τους σε ξένα εδά­φη. Είναι η αδυ­να­μία να τεθούν οι πόροι στην υπη­ρε­σία του λαού, χωρίς δια­κρί­σεις. Είναι η φτώχεια».

«Δεν υπάρ­χει τίπο­τε που δε μπο­ρούν να μοι­ρά­σουν οι λαοί. Πράγ­μα­τι, τα κέρ­δη της φιλί­ας μετα­ξύ των λαών θα είναι για όλους μας», σημειώ­νει η ανα­κοί­νω­ση του ΤΚΡ.

«Ας τιμή­σου­με την σημε­ρι­νή μέρα με τους στί­χους του συντρό­φου Γιάν­νη Ρίτσου, του σπου­δαί­ου ποι­η­τή της γει­το­νι­κής μας χώρας. Ας κάνου­με την ειρή­νη το όνει­ρο όλων των παι­διών και όλω των μανά­δων. Η ειρή­νη είναι η δική μας ευθύ­νη απέ­να­ντι σε όλα τα παι­διά», προ­σθέ­τει το ΚΚ Τουρκίας.

Η ειρή­νη δεν θα έρθει με επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες στρα­τιω­τι­κές ασκή­σεις — προ­σθέ­τει το ΤΚΡ — ούτε προ­σκα­λώ­ντας τα διε­θνή μονο­πώ­λια στη χώρα για να εκμε­ταλ­λευ­τούν τον πλού­το μας.

«Στα­μα­τή­στε την πολεμοκαπηλεία»!

* Η 1η Σεπτεμ­βρί­ου έχει καθιε­ρω­θεί από την Παγκό­σμια Συν­δι­κα­λι­στι­κή Ομο­σπον­δία (ΠΣΟ) ως Παγκό­σμια μέρα δρά­σης των συν­δι­κά­των για την Ειρήνη.

idcommunism.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο