Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοροναϊός: Δεκατέσσερα νέα περιστατικά — 45 συνολικά

Δεκα­τέσ­σε­ρα νέα κρού­σμα­τα της νόσου, έντε­κα ταξι­διώ­τες στο Ισρα­ήλ και την Αίγυ­πτο και τρία άτο­μα που είχαν έρθει σε επα­φή μαζί τους, ανα­κοί­νω­σε ο καθη­γη­τής Παθο­λο­γί­ας Λοι­μώ­ξε­ων στο ΕΚΠΑ Σωτή­ρης Τσιόδρας.

Συνε­πώς, τα επι­βε­βαιω­μέ­να πλέ­ον κρού­σμα­τα του κορω­νοϊ­ού στη χώρα μας ανέρ­χο­νται συνο­λι­κά στα 45.

Οπως ενη­μέ­ρω­σε ο κ. Τσιό­δρας, έπει­τα από σύσκε­ψη στο υπουρ­γείο Υγεί­ας απο­φα­σί­στη­κε να παρα­τα­θούν τα μέτρα που αφο­ρούν τους τρεις πλητ­τό­με­νους νομούς της Αχαϊ­ας, της Ηλεί­ας και της Ζακύν­θου για δύο εβδο­μά­δες. Ανα­στέλ­λο­νται ακό­μη όλες οι οργα­νω­μέ­νες εκδρο­μές από και προς τις πλητ­τό­με­νες περιοχές.

Σχε­τι­κά με τις οργα­νω­μέ­νες εκπαι­δευ­τι­κές εκδρο­μές εξω­τε­ρι­κού παρα­τεί­νο­νται τα μέτρα και μετά τις 13 Μαρ­τί­ου και μέχρι νεωτέρας.

Ολες οι αθλη­τι­κές διορ­γα­νώ­σεις στις οποί­ες συμ­με­τέ­χουν ομά­δες από Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυν­θο θα γίνο­νται κεκλει­σμέ­νων των θυρών.

Ο κ. Τσιό­δρας ξεκα­θά­ρι­σε ότι δεν υπάρ­χουν ενδεί­ξεις για δια­σπο­ρά της νόσου στην κοι­νό­τη­τα και μετά­δο­ση από μη γνω­στή πηγή.

Σε ό,τι αφο­ρά τα άτο­μα που έχουν προ­σβλη­θεί από τον ιό ο κ. Τσιό­δρας πρό­σθε­σε ότι σήμε­ρα το πρωί δια­σω­λη­νώ­θη­κε ο 66χρονος που νοση­λεύ­ε­ται από χθες με σοβα­ρή πνευ­μο­νία στο Πανε­πι­στη­μια­κό Νοσο­κο­μείο του Ρίου ενώ τα υπό­λοι­πα άτο­μα παρου­σιά­ζουν ελα­φρά συμπτώματα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο