Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοροναϊός: Ερευνητές του ΠΟΥ στο Πεκίνο τη Δευτέρα ή την Τρίτη — 723 οι νεκροί

Η ομά­δα των εμπει­ρο­γνω­μό­νων που ερευ­νά την επι­δη­μία του νέου κορο­ναϊ­ού θα ανα­χω­ρή­σει για την Κίνα την Δευ­τέ­ρα ή την Τρί­τη, ανα­κοί­νω­σε από­ψε ο επι­κε­φα­λής του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Υγεί­ας Τέντρος Αντα­νόμ Γκε­μπρε­γε­σούς, σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου που παρα­χώ­ρη­σε στην έδρα του οργα­νι­σμού στη Γενεύη.

Οι νεκροί έφτα­σαν σήμε­ρα τους 723 και είναι πολύ πιθα­νόν ότι θα ξεπε­ρά­σουν τους 774 που είχαν κατα­γρα­φεί παγκο­σμί­ως κατά την επι­δη­μία του Σοβα­ρού Οξέ­ως Ανα­πνευ­στι­κού Συν­δρό­μου (SARS) την περί­ο­δο 2002–2003.

Στην ηπειρωτική Κίνα τα κρούσματα ανέρχονται στα 34.598.

Ο αντι­κυ­βερ­νή­της της επαρ­χί­ας Χου­μπέι, που βρί­σκε­ται στο επί­κε­ντρο της επι­δη­μί­ας, είπε σήμε­ρα ότι ο ανε­φο­δια­σμός σε ιατρι­κό εξο­πλι­σμό έχει βελ­τιω­θεί, ωστό­σο ενδέ­χε­ται να παρου­σια­στούν και πάλι προ­βλή­μα­τα αν επι­δει­νω­θεί η επι­δη­μία. Σύμ­φω­να με τον Κάο Γκουανγ­κ­τζίνγκ, οι μεγα­λύ­τε­ροι παρα­γω­γοί προ­στα­τευ­τι­κών ειδών (μάσκες, στο­λές) επα­να­λει­τουρ­γούν τις μονά­δες τους από τις 7 Φεβρουα­ρί­ου, όμως κάποια μικρό­τε­ρα εργο­στά­σια δεν έχουν προς το παρόν τεθεί σε λει­τουρ­γία. «Ελλεί­ψεις υπάρ­χουν ακό­μη», παρα­δέ­χτη­κε. Μόνο στην επαρ­χία Χου­μπέι κατα­γρά­φη­καν σήμε­ρα 2.841 νέα κρούσματα.

Σύμ­φω­να με τον Κάο, τα εργο­στά­σια της Χου­μπέι μπο­ρούν να παρά­γουν πάνω από 30.000 προ­στα­τευ­τι­κές στο­λές ημε­ρη­σί­ως και σύντο­μα η παρα­γω­γή θα αυξη­θεί στις 50.000.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο