Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοροναϊός: Παρά την επιδημία, το κρέας νυχτερίδας παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ινδονησία

Το κρέ­ας νυχτε­ρί­δας εξα­κο­λου­θεί να είναι ιδιαί­τε­ρα δημο­φι­λές σε κάποιες περιο­χές της Ινδο­νη­σί­ας, παρά τις έρευ­νες που αφή­νουν να εννοη­θεί ότι ο νέος κορο­ναϊ­ός από την Κίνα ενδέ­χε­ται να προ­ήλ­θε από τις νυχτε­ρί­δες προ­τού περά­σει στους ανθρώπους.

Η φυλή Μινα­χά­σαν που ζει στο βόρειο Σου­λα­ου­έ­σι χρη­σι­μο­ποιεί το κρέ­ας νυχτε­ρί­δας στο παρα­δο­σια­κό της φαγη­τό με κάρυ με την ονο­μα­σία «πανί­κι». Σε αυτό χρη­σι­μο­ποιού­νται ολό­κλη­ρες οι νυχτε­ρί­δες περι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των κεφα­λιών και των φτε­ρών τους.

«(Ο κορο­ναϊ­ός) δεν επη­ρέ­α­σε τις πωλή­σεις», δήλω­σε ο έμπο­ρος Στέν­λι Τιμπου­λένγκ από τον πάγκο του στην πόλη Τομο­χόν του βόρειου Σιλα­ου­έ­σι, νότια της πρω­τεύ­ου­σας της επαρ­χί­ας Μανά­ντο. «Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα (…) οι πωλή­σεις συνε­χί­ζο­νται. Πάντα ξεπου­λά­με», πρόσθεσε.

Κατά μέσο όρο ο Τιμπου­λένγκ που­λά­ει 50 με 60 νυχτε­ρί­δες, ενώ στη διάρ­κεια εορ­τών μπο­ρεί να που­λή­σει ακό­μη και 600.

«Οι νυχτε­ρί­δες είναι η αγα­πη­μέ­νη πηγή πρω­τεϊ­νών για τους κατοί­κους, κυρί­ως στο βόρειο Σου­λα­ου­έ­σι», δήλω­σε ο Ουί­λιαμ Β. Βον­γκ­σό, ειδι­κός στην κου­ζί­να της Ινδο­νη­σί­ας και συγ­γρα­φέ­ας περισ­σό­τε­ρων από έξι βιβλί­ων. «Το αγα­πη­μέ­νο μου κομ­μά­τι είναι τα φτε­ρά», πρόσθεσε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο