Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κοροναϊός: 118 νέοι θάνατοι, 889 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα — Τέλη Απριλίου οι κλινικές δοκιμές του πρώτου εμβολίου

Ο απο­λο­γι­σμός των νεκρών της επι­δη­μί­ας πνευ­μο­νί­ας που έχει προ­κα­λέ­σει ο κορο­ναϊ­ός ο οποί­ος εμφα­νί­στη­κε τον Δεκέμ­βριο στην πόλη Ουχάν, την πρω­τεύ­ου­σα της επαρ­χί­ας Χου­μπέι της Κίνας, ανήλ­θε σε 2.236 ως τα μεσά­νυ­χτα της Πέμ­πτης, αυξη­μέ­νος κατά 118 από την προη­γου­μέ­νη, ανα­κοί­νω­σε η Εθνι­κή Επι­τρο­πή Υγεί­ας σήμερα.Η συντρι­πτι­κή πλειο­νό­τη­τα — οι 115 — μετα­ξύ των θανά­των που ανα­φέρ­θη­καν το περα­σμέ­νο 24ωρο κατα­γρά­φη­καν στη Χου­μπέι. Στην Ουχάν, την εστία της επι­δη­μί­ας, υπέ­κυ­ψαν 99 ασθενείς. 

Παράλ­λη­λα, σύμ­φω­να με τα δεδο­μέ­να των κινε­ζι­κών υγειο­νο­μι­κών αρχών, κατα­γρά­φη­καν στην ηπει­ρω­τι­κή Κίνα χθες 889 νέα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα, αριθ­μός αρκε­τά υψη­λό­τε­ρος από τα 394 κρού­σμα­τα που είχαν επα­λη­θευ­τεί την προη­γου­μέ­νη. Το σύνο­λο των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των του COVID-19 στην ηπει­ρω­τι­κή Κίνα, εξαι­ρου­μέ­νων των αυτό­νο­μων περιο­χών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, σε 75.645 μέχρι σήμερα.

Πάντως ο αριθ­μός των ανθρώ­πων που απο­θε­ρα­πεύ­θη­καν και έλα­βαν εξι­τή­ριο από τα νοσο­κο­μεία και τις κλι­νι­κές όπου είχαν εισα­χθεί ξεπέ­ρα­σε τον αριθ­μό των νέων κρου­σμά­των, για τρί­τη συνα­πτή ημέ­ρα, σύμ­φω­να με την Εθνι­κή Επι­τρο­πή Υγεί­ας: 2.109 ασθε­νείς βγή­καν από τα νοσο­κο­μεία χθες, αριθ­μός πολύ υψη­λό­τε­ρος από τα 889 νέα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα της Πέμ­πτης. Συνο­λι­κά, 18.264 άνθρω­ποι που είχαν μολυν­θεί από τον ιό απο­θε­ρα­πεύ­θη­καν ως χθες τα μεσάνυχτα.

Τέταρτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Ιταλία

Ένας Ιτα­λός βρέ­θη­κε θετι­κός στον νέο κορο­ναϊό, ανα­κοί­νω­σαν νωρίς σήμε­ρα το πρωί οι αρχές της Λομ­βαρ­δί­ας. Ο 38χρονος άνδρας δια­κο­μί­στη­κε σε νοσο­κο­μείο της πόλης Κοντό­νιο όπου διε­νερ­γού­νται επι­πλέ­ον ιατρι­κοί έλεγ­χοι, πρόσθεσαν.

Αυτό είναι το τέταρ­το κρού­σμα του νέου κορο­ναϊ­ού στην Ιτα­λία, μετά από δύο Κινέ­ζους του­ρί­στες και έναν άλλο Ιταλό.

52 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Οι υγειο­νο­μι­κές αρχές της Νότιας Κορέ­ας κατέ­γρα­ψαν 52 νέα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα του κορο­ναϊ­ού, μετέ­δω­σε το νοτιο­κο­ρε­α­τι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Yonhap σήμερα.

Ο αριθ­μός των κρου­σμά­των του COVID-19 στη χώρα αυξή­θη­κε με την εξέ­λι­ξη αυτή σε — του­λά­χι­στον ‑156.

Δύο Αυστραλοί που επέβαιναν στο Diamond Princess και επαναπατρίστηκαν έχουν μολυνθεί

Δύο από τους αυστρα­λούς επι­βά­τες του κρουα­ζιε­ρό­πλοιου Diamond Princess που επα­να­πα­τρί­στη­καν με πτή­ση τσάρ­τερ από την Ιαπω­νία επι­βε­βαιώ­θη­κε κατό­πιν εργα­στη­ρια­κών εξε­τά­σε­ων πως έχουν μολυν­θεί από τον COVID-19, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το υπουρ­γείο Υγεί­ας της Αυστρα­λί­ας. Η εξέ­λι­ξη θα πολ­λα­πλα­σιά­σει τα ερω­τή­μα­τα και τις αμφι­σβη­τή­σεις για τις δια­δι­κα­σί­ες καρα­ντί­νας που εφάρ­μο­σε η ιαπω­νι­κή κυβέρ­νη­ση. Οι αυστρα­λια­νές αρχές επα­να­πά­τρι­σαν χθες Πέμ­πτη 170 υπη­κό­ους της χώρας που επέ­βαι­ναν στο κρουα­ζιε­ρό­πλοιο της αμε­ρι­κα­νι­κής ναυ­τι­λια­κής εται­ρεί­ας Carnival Corp. Οι επι­βά­τες αυτοί παρέ­μει­ναν υπό περιο­ρι­σμό στις καμπί­νες τους από την 3η Φεβρουα­ρί­ου, όταν το Diamond Princess τέθη­κε σε καρα­ντί­να στη Γιοκοχάμα.

Μετά την άφι­ξή τους στον τρο­πι­κό βορ­ρά της Αυστρα­λί­ας, όπου θα περά­σουν άλλες 14 ημέ­ρες σε καρα­ντί­να, οι επι­βά­τες υπο­βλή­θη­καν σε ιατρι­κές εξε­τά­σεις. Όσοι είπαν πως δεν αισθά­νο­νται καλά υπο­βλή­θη­καν σε ειδι­κό­τε­ρες εξε­τά­σεις για να εξα­κρι­βω­θεί αν μολύν­θη­καν από τον κορο­ναϊό. «Έξι άνθρω­ποι δια­πι­στώ­θη­κε ότι έχουν ήπια συμ­πτώ­μα­τα λοί­μω­ξης του ανα­πνευ­στι­κού ή/και πυρε­τό», σημειώ­νε­ται σε ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας της Αυστρα­λί­ας που δια­νε­μή­θη­κε σε μέσα ενη­μέ­ρω­σης μέσω ηλε­κτρο­νι­κού ταχυ­δρο­μεί­ου. «Οι εξε­τά­σεις των δύο από τους ανθρώ­πους αυτούς για τη μόλυν­ση από τον COVID-19 είναι θετι­κές», κατά το ίδιο δελ­τίο Τύπου.

Οι κλινικές δοκιμές του πρώτου εμβολίου θα αρχίσουν στα τέλη Απριλίου

Το πρώ­το εμβό­λιο για την απο­τρο­πή της μόλυν­σης από τον κορο­ναϊό ο οποί­ος έχει στοι­χί­σει τη ζωή σε κάπου 2.240 ανθρώ­πους στην Κίνα και διε­θνώς θα αρχί­σει να υπο­βάλ­λε­ται σε κλι­νι­κές δοκι­μές περί τα τέλη του Απρι­λί­ου, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ο υφυ­πουρ­γός Επι­στή­μης και Τεχνο­λο­γί­ας της Κίνας Σου Ναν­πίνγκ. Ο Σου έκα­νε την αναγ­γε­λία αυτή κατά τη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου.

Εξάλ­λου ο Τζου Τσι, ανα­πλη­ρω­τής γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της Κινε­ζι­κής Ακα­δη­μί­ας Επι­στη­μών, δήλω­σε στους δημο­σιο­γρά­φους πως οι εται­ρεί­ες που έχουν ξαναρ­χί­σει να λει­τουρ­γούν οφεί­λουν να εξα­σφα­λί­ζουν σωστό εξα­ε­ρι­σμό των χώρων εργα­σί­ας και να φρο­ντί­ζουν να υπάρ­χει ασφα­λής από­στα­ση μετα­ξύ των εργαζομένων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο