Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: Έχασε τη ζωή του 16χρονο κορίτσι

Ένα κορί­τσι 16 ετών άφη­σε την τελευ­ταία του πνοή το Σάβ­βα­το στο νοσο­κο­μείο Παί­δων «Η Αγία Σοφία», ενώ δια­πι­στώ­θη­κε πως είχε προ­σβλη­θεί από κορονοϊό.

Όπως μετέ­δω­σε η ΕΡΤ, το 16χρονο κορί­τσι μετα­φέρ­θη­κε αργά το από­γευ­μα του Σαβ­βά­του στο νοσο­κο­μείο, έχο­ντας χάσει τις αισθή­σεις του και παρά τις προ­σπά­θειες των για­τρών δεν έγι­νε δυνα­τό να ανα­τα­χθεί. Στο πλαί­σιο των προ­σπα­θειών ελή­φθη δείγ­μα ρινο­φα­ρυγ­γι­κού επι­χρί­σμα­τος (μορια­κή εξέ­τα­ση) η οποία και έδει­ξε ότι το κορί­τσι ήταν θετι­κό στον ιό.

Σύμ­φω­να με τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ες, η μητέ­ρα της είπε στους για­τρούς ότι το παι­δί την περα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα και Τρί­τη υπέ­φε­ρε από διάρ­ροια και εμε­τούς, ενώ από την Τετάρ­τη άρχι­σε να νιώ­θει πόνο στο στήθος.

Τα ακρι­βή αίτια του θανά­του ανα­μέ­νε­ται να δια­πι­στω­θούν μέσα από την ιατρο­δι­κα­στι­κή εξέ­τα­ση η οποία διενεργείται.

Να σημειω­θεί πως πρό­κει­ται – σύμ­φω­να με τα στοι­χεία του ΕΟΔΥ – για τον τρί­το θάνα­το ανη­λί­κου κάτω των 17 ετών από κορονοϊό.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο