Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: Αντί για μαζικά δωρεάν τεστ, διπλασιασμός της τιμής

Ανε­βά­ζει η κυβέρ­νη­ση τις τιμές σε rapid test και μορια­κούς ελέγ­χους τη στιγ­μή που αυτά θα έπρε­πε να είναι μαζι­κά και απο­λύ­τως δωρε­άν και όχι αντι­κεί­με­νο παζα­ριών με επι­χει­ρη­μα­τί­ες και λοι­πούς υπε­ρα­σπι­στές τους.

Συγκε­κρι­μέ­να, η κυβέρ­νη­ση υπο­κύ­πτο­ντας στην πίε­ση του Πανελ­λή­νιου Ιατρι­κού Συλ­λό­γου που σε ρόλο συνη­γό­ρου των ιδιω­τι­κών δια­γνω­στι­κών εργα­στη­ρί­ων είχε σπεύ­σει να κάνει λόγο «για σοβα­ρές υγειο­νο­μι­κές παρε­νέρ­γειες» εξαι­τί­ας των χαμη­λών τιμών, πήρε πίσω την πολυ­δια­φη­μι­σμέ­νη από­φα­ση δια­τί­μη­σης και έτσι η τελι­κή τιμή για τα rapid tests και κατά 50% αυξη­μέ­νη για τα τεστ μορια­κού ελέγ­χου. Το ανα­κοί­νω­σε και επι­σή­μως ο Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης, ανα­φέ­ρο­ντας ότι θα εκδο­θεί η σχε­τι­κή υπουρ­γι­κή απόφαση.

Ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης ανα­κοί­νω­σε, μιλώ­ντας στο Open TV, ότι ύστε­ρα από δια­βού­λευ­ση με τον ΠΙΣ καθο­ρί­στη­κε το κόστος των ιατρι­κών υπη­ρε­σιών, που θα συμπε­ρι­λη­φθεί στην τελι­κή τιμή. Αυτό σημαί­νει ότι η τιμή θα δια­μορ­φω­θεί για τα rapid tests στα 20 ευρώ (10 ευρώ το τεστ και 10 ευρώ οι ιατρι­κές υπη­ρε­σί­ες) και 60 ευρώ για τα τεστ μορια­κού ελέγ­χου – PCR (40 ευρώ για το τεστ + 20 ευρώ ιατρι­κές υπηρεσίες).

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι η προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να μπει πλα­φόν στην τιμή των τεστ ήρθε ύστε­ρα από οκτώ μήνες απί­στευ­της αισχρο­κέρ­δειας – με ιδιω­τι­κά κέντρα να χρε­ώ­νουν τα τεστ PCR ακό­μη και 250 ευρώ στη διάρ­κεια του πρώ­του lockdown – αλλά και ανυ­παρ­ξί­ας ελέγ­χου.   Η ανώ­τα­τη όμως τιμή που αρχι­κά είχε ορι­σθεί για τα rapid test 10 ευρώ και για τον μορια­κό έλεγ­χο 40 ευρώ.

Σκλη­ρός Απρί­λης του 2020μ.Χ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο