Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: Καθυστερημένη προσπάθεια να αποφευχθούν τα χειρότερα στη Θεσσαλονίκη

Έχο­ντας αφή­σει ανεκ­με­τάλ­λευ­το μεγά­λο διά­στη­μα ύφε­σης της παν­δη­μί­ας (λόγω καλο­και­ριού) , διά­στη­μα στο οποίο θα έπρε­πε να ληφθούν μέτρα θωρά­κι­σης της υγεί­ας του λαού, σήμε­ρα που σχε­δόν ολό­κλη­ρη η χώρα είναι στο έλε­ος της παν­δη­μί­ας τρέ­χει πίσω από τα κρούσματα.

Ο καθη­γη­τής Χαρά­λα­μπος Γώγος δήλω­σε σήμε­ρα ότι «στη Θεσ­σα­λο­νί­κη τα πράγ­μα­τα είναι άσχη­μα, στην Αθή­να τα πράγ­μα­τα είναι προβληματικά».

Βλέ­πο­ντας των αριθ­μό κρου­σμά­των και δια­σω­λη­νω­μέ­νων να αυξά­νο­νται ραγδαία στη Θεσ­σα­λο­νί­κη το υπουρ­γείο υγεί­ας τρέ­χει να δια­σφα­λί­σει κρε­βά­τια ΜΕΘ, προ­κει­μέ­νου να αντα­πε­ξέλ­θει στις αυξη­μέ­νες ανά­γκες λόγω της παν­δη­μί­ας. Μάλι­στα σήμε­ρα με ανα­κοί­νω­σή του ο υπουρ­γός Υγεί­ας Βασί­λης Κικί­λιας, χαρα­κτη­ρί­ζει την επι­χεί­ρη­ση από­κρυ­ψης των τερά­στιων ευθυ­νών της κυβέρ­νη­σης ως «σχέ­διο έκτα­κτης ανά­γκης», που βρή­κε 43 κλί­νες ΜΕΘ για την νοση­λεία των περι­στα­τι­κών Covid-19

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, προ­στί­θε­νται 8 κλί­νες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύ­λος», 10 κλί­νες στο ΓΝΘ «Γ. Γεν­νη­μα­τάς», 10 κλί­νες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλί­νες στο 424 Στρα­τιω­τι­κό Νοσο­κο­μείο, 6 κλί­νες στο ΓΝΘ «Γ. Παπα­νι­κο­λά­ου» και 5 κλί­νες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, εξε­τά­ζε­ται διευ­ρυ­μέ­νο σχέ­διο αερο­δια­κο­μι­δών από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη προς άλλες περιο­χές με δια­θέ­σι­μες ΜΕΘ.

Ο Β. Κικί­λιας έχει καλέ­σει για να ενη­με­ρώ­σει τους αρμό­διους τομε­άρ­χες των κοι­νο­βου­λευ­τι­κών κομ­μά­των, αύριο Δευ­τέ­ρα 2 Νοεμ­βρί­ου στις 2 μ.μ. στο Υπουρ­γείο Υγεί­ας. Αμέ­σως μετά την ενη­μέ­ρω­ση, θα μετα­βεί στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το κόψι­μο των τακτι­κών χει­ρουρ­γεί­ων, η κυβέρ­νη­ση απο­δει­κνύ­ει με έναν ακό­μη τρό­πο ότι δεν έχει λάβει κανέ­να μέτρο για την θωρά­κι­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας και συνε­πα­κό­λου­θα για την δια­σφά­λι­ση της δημό­σιας υγείας.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι σε ορια­κή κατά­στα­ση είναι και το Πανε­πι­στη­μια­κό Νοσο­κο­μείο Ιωάν­νί­νων.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο