Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: Και άλλος μητροπολίτης θετικός όπως και 9 μοναχές σε μονή που επισκέφτηκε ο Αμβρόσιος

Θετι­κός στον κορο­νο­ϊό βρέ­θη­κε, ύστε­ρα από τεστ μορια­κού ελέγ­χου στο οποίο υπο­βλή­θη­κε, ο μητρο­πο­λί­της Κίτρους, Κατε­ρί­νης και Πλα­τα­μώ­νος Γεώρ­γιος. Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της Μητρό­πο­λης, «η κατά­στα­ση της υγεί­ας του είναι πολύ καλή και ήδη βρί­σκε­ται σε κατ’ οίκον περιο­ρι­σμό ακο­λου­θώ­ντας τις οδη­γί­ες των ιατρών».

Η ίδια ανα­κοί­νω­ση ανα­φέ­ρει επί­σης ‑μετα­ξύ άλλων- πως και ο επί­σκο­πος Αρού­σας και Κεντρι­κής Ταν­ζα­νί­ας Αγα­θό­νι­κος, «αδελ­φός της Ιεράς Μονής Αγί­ου Διο­νυ­σί­ου Ολύ­μπου, εμφά­νι­σε συμ­πτώ­μα­τα κορο­νοϊ­ού» και υπο­βάλ­λε­ται σε απα­ραί­τη­τες ιατρι­κές εξε­τά­σεις στο 424 Στρα­τιω­τι­κό Νοσο­κο­μείο Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου νοση­λεύ­ε­ται. Η δε κατά­στα­ση της υγεί­ας του, όπως ανα­φέ­ρε­ται, είναι πολύ καλή.

Η Ιερά Μητρό­πο­λη Κίτρους, Κατε­ρί­νης και Πλα­τα­μώ­νος καλεί τους πολί­τες να τηρούν τα μέτρα προ­στα­σίας, σύμ­φω­να με τις οδη­γί­ες των υπεύ­θυ­νων κρα­τι­κών υπηρεσιών.

Θετικές στον κορωνοϊό εννέα μοναχές μονής στο Αίγιο που είχε επισκεφτεί ο Αμβρόσιος

Αυξά­νο­νται τα κρού­σμα­τα στον Κλή­ρο γεγο­νός που εντεί­νει την ανη­συ­χία στην Εκλη­σία. Σε αυτό το κλί­μα ανη­συ­χί­ας προ­στί­θε­ται και η είδη­ση που θέλει εννέα μονα­χές της Μονής Αγί­ου Ιωάν­νου Θεο­λό­γου Βερί­νου, στο Αίγιο, να έχουν βρε­θεί θετι­κές στη νόσο Covid-19.

Σύμ­φω­να με ρεπορ­τάζ της ΕΡΤ, στις 5 Νοεμ­βρί­ου,  μετά τις θρη­σκευ­τι­κές εκδη­λώ­σεις για την επι­στρο­φή της εικό­νας της Πανα­γί­ας Τρυ­πη­τής, είχαν επι­σκε­φθεί τη Μονή ο Μητρο­πο­λί­της Καλα­βρύ­των και Αιγια­λεί­ας, Ιερώ­νυ­μος και ο πρώ­ην Μητρο­πο­λί­της, Αμβρό­σιος, οι οποί­οι δια­γνώ­στη­καν και οι δύο θετι­κοί στον κορωνοϊό.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ιεράρ­χης που πήρε μέρος στην τελευ­ταία Σύνο­δο και ήταν θετι­κός στον κορω­νο­ϊό οδή­γη­σε σε καρα­ντί­να τα 16 άτο­μα που παρα­βρέ­θη­καν στη Σύνο­δο της περα­σμέ­νης εβδομάδας.

Ενδει­κτι­κό της κατά­στα­σης που επι­κρα­τεί είναι ότι, μετά την επι­βε­βαί­ω­ση κρού­σμα­τος από Μητρο­πο­λί­τη Ιλιου μετα­ξύ των μελών της Διαρ­κούς Ιεράς Συνό­δου, κάποιοι από τους 12 Ιεράρ­χες που πήραν μέρος στη Σύνο­δο δηλώ­νουν αρνη­τι­κοί στον κορωνοϊό.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο