Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: Κατέληξε 52χρονη γυναίκα — 35 θάνατοι σε 10 ημέρες

Μία 52χρονη γυναί­κα, η οποία έπα­σχε από σοβα­ρά υπο­κεί­με­να νοσή­μα­τα, υπέ­κυ­ψε τα ξημε­ρώ­μα­τα στη Μονά­δα Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας του Ευαγ­γε­λι­σμού, ανε­βά­ζο­ντας στα 303 τα θύμα­τα του νέου κορο­νοϊ­ού στη χώρα.

Οι λοι­μω­ξιο­λό­γοι κάθο­νται σε αναμ­μέ­να κάρ­βου­να, καθώς τις τελευ­ταί­ες 10 ημέ­ρες, έχουν κατα­γρα­φεί 35 θάνα­τοι από Covid-19, ενώ την ίδια ώρα σημα­ντι­κή είναι και η αύξη­ση των δια­σω­λη­νω­μέ­νων, που σύμ­φω­να με την τελευ­ταία ενη­μέ­ρω­ση του ΕΟΔΥ, πλέ­ον αριθ­μούν τους 52.

Ανα­φο­ρι­κά με τους νοση­λευό­με­νους, ο αριθ­μός τους ανέρ­χε­ται σε 481, νού­με­ρο που αντι­στοι­χεί στο 16% των συνο­λι­κών ενερ­γών κρου­σμά­των, γεγο­νός το οποίο δεί­χνει ότι ένας στους έξι που θα μολυν­θούν από τον ιό, ανα­μέ­νε­ται να νοσή­σει σοβα­ρά και να χρεια­στεί να μετα­φερ­θεί σε νοσοκομείο.

Ιδιαι­τέ­ρως ανη­συ­χη­τι­κό είναι και το άλμα που κατέ­γρα­ψε την περα­σμέ­νη Πέμ­πτη ο αριθ­μός των κρου­σμά­των, ο οποί­ος έφθα­σε τα 372, μετά από μια μικρή περί­ο­δο με σχε­τι­κά μειω­μέ­να περι­στα­τι­κά. Χθες Παρα­σκευή, ανα­κοι­νώ­θη­καν 287 κρού­σμα­τα, με το νομό Αττι­κής να έχει και πάλι την «μαύ­ρη» πρω­τιά με 158, ενώ προ­βλη­μα­τι­σμό προ­κα­λεί και η εικό­να που παρου­σί­α­σαν Πέλ­λα και Μυτιλήνη.

Για την Αττι­κή, αξί­ζει να σημειω­θεί ότι τις τελευ­ταί­ες πέντε ημέ­ρες κατα­γρά­φη­καν 555 επι­βε­βαιω­μέ­να κρούσματα.

Οι επι­στή­μο­νες αφή­νουν ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο καθο­λι­κής χρή­σης της μάσκας, αν χει­ρο­τε­ρέ­ψει η κατάσταση.

Όπως είπε ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Νίκος Χαρ­δα­λιάς, στη χθε­σι­νή ενη­μέ­ρω­ση, τα μέτρα σε όσες περιο­χές έχουν επι­βλη­θεί θα εξε­τά­ζο­νται κάθε τρεις ημέ­ρες και ανά­λο­γα με την επι­δη­μιο­λο­γι­κή εικό­να της εκά­στο­τε περιο­χής θα απο­φα­σί­ζο­νται οι επό­με­νες κινήσεις.

«Για καθο­λι­κή χρή­ση μάσκας εάν και εφό­σον δού­με πιο βαριές εικό­νες, είναι κάτι που θα μπο­ρού­σα­με να το σκε­φτού­με. Ήδη σε κάποιες περιο­χές έχει εφαρ­μο­στεί», είπε ο επί­κου­ρος καθη­γη­τής της Ιατρι­κής Σχο­λής του ΕΚΠΑ, Γκί­κας Μαγιορκίνης.

Μαζί με την Αττι­κή, στις επι­βα­ρυ­μέ­νες περιο­χές βρί­σκε­ται η Κρή­τη, η Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και Θρά­κη, η Θεσ­σα­λο­νί­κη, η Λάρι­σα, η Κέρ­κυ­ρα, η Καρ­δί­τσα, η Σαντο­ρί­νη, ο Βόλος και η Κως. Στις εν λόγω περιο­χές, παρα­μέ­νει, μετα­ξύ άλλων, το κλεί­σι­μο των χώρων εστί­α­σης στις 00:00, ενώ απα­γο­ρεύ­ο­νται οι συγκε­ντρώ­σεις άνω των 50 ατόμων.

Σε καθε­στώς μίνι lockdown παρα­μέ­νουν ακό­μη Μυτι­λή­νη, Ζάκυν­θος, Μύκο­νος, Χαλ­κι­δι­κή, Χανιά και Ηρά­κλειο. Αντι­θέ­τως η επι­δη­μιο­λο­γι­κή εικό­να σε Πάρο και Αντί­πα­ρο είναι καλύ­τε­ρη και γι’αυτό βγαί­νουν από τα περιο­ρι­στι­κά μέτρα, από τις 15/09.

Πηγή: efsyn.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο