Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: Κατέληξε 63χρονος — 9 κρούσματα στο «Παπαγεωργίου», 7 στο ΑΧΕΠΑ, κρούσματα σε αστυνομικούς

Στους 231 ανέρ­χο­νται πλέ­ον οι νεκροί από τον κορο­νο­ϊό στη χώρα μας. Όπως ανα­φέ­ρει ο ΣΚΑΪ, κατέ­λη­ξε 63χρονος άνδρας που νοση­λευό­ταν στο νοσο­κο­μείο Αττι­κόν. Ο 63χρονος αντι­με­τώ­πι­ζε προ­βλή­μα­τα υγείας.

Η εξέλιξη της υγείας των βρεφών

Βγή­κε το μόλις 29 ημε­ρών βρέ­φος από το νοσο­κο­μείο Ιππο­κρά­τειο της Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου νοση­λευό­ταν καθώς ήταν θετι­κό στο νέο κορο­νο­ϊό. Όπως έγι­νε γνω­στό το βρέ­φος επέ­στρε­ψε στο σπί­τι και στους γονείς του καθώς ο πυρε­τός έπε­σε και οι για­τροί του έδω­σαν εξι­τή­ριο, μετά από τρεις μέρες νοσηλείας.

Την ίδια ώρα, στο Ιππο­κρά­τειο Νοσο­κο­μείο Θεσ­σα­λο­νί­κης νοση­λεύ­ε­ται ένα αγο­ρά­κι 27 ημε­ρών που δια­κο­μί­στη­κε στο νοσο­κο­μείο με πυρε­τό και δια­γνώ­στη­κε θετι­κό. Με την ολο­κλή­ρω­ση των εξε­τά­σε­ων και της θερα­πεί­ας που του χορη­γεί­ται, ανα­μέ­νε­ται να πάρει εξι­τή­ριο, καθώς η κλι­νι­κή του εικό­να είναι ομα­λή. Επί­σης, σε καρα­ντί­να στο σπί­τι του βρί­σκε­ται ένα βρέ­φος τρει­σή­μι­σι μηνών από την Εδεσ­σα, που βρέ­θη­κε θετι­κό σε κορονοϊό.

Σταθερή η κατάσταση της 17χρονης

Δια­σω­λη­νω­μέ­νη στο ΑΧΕΠΑ παρα­μέ­νει η 17χρονη κοπέ­λα που βρέ­θη­κε θετι­κή στο κορο­νο­ϊό. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, παρα­μέ­νει στα­θε­ρή η κατά­στα­ση της υγεί­ας της, η οποία είναι σοβα­ρή, δια­σω­λη­νω­μέ­νος και ένας νεα­ρός 30 ετών, για τους οποί­ους δεν έγι­νε γνω­στό αν πάσχουν από υπο­κεί­με­να νοσήματα.

Επτά κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ

Άλλα επτά θετι­κά δείγ­μα­τα εντο­πί­στη­καν σε υγειο­νο­μι­κούς της Θεσ­σα­λο­νί­κης. Πρό­κει­ται για υγειο­νο­μι­κούς του νοσο­κο­μεί­ου ΑΧΕΠΑ που ανα­μέ­νε­ται να τεθούν σε περιο­ρι­σμό και να ξεκι­νή­σει η δια­δι­κα­σία ιχνη­λά­τη­σης των επα­φών τους.

Στο Νοσο­κο­μείο «Παπα­γε­ωρ­γί­ου» εντο­πί­στη­καν εννέα κρού­σμα­τα σε υγειο­νο­μι­κούς, που τέθη­καν σε καρα­ντίνα.

Κρούσματα σε αστυνομικούς

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ανα­στά­τω­ση έχει προ­κλη­θεί στους αστυ­νο­μι­κούς της Θεσ­σα­λο­νί­κης, καθώς 8 άτο­μα, που υπη­ρε­τούν σε 6 δια­φο­ρε­τι­κές υπη­ρε­σί­ες, βρέ­θη­καν θετι­κά, ενώ ανα­μέ­νο­νται τα απο­τε­λέ­σμα­τα από τα τεστ στα οποία έχουν υπο­βλη­θεί οι επα­φές τους. Μέχρι και χτες 51 συνο­λι­κά τέθη­καν σε καραντίνα.

Για το θέμα, ως ανα­φο­ρά κατέ­θε­σε στη βου­λή ο Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης βου­λευ­τής του ΚΚΕ την ανα­κοί­νω­ση της Ένω­σης Αστυ­νο­μι­κών Υπαλ­λή­λων Θεσ­σα­λο­νί­κης και ζητούν την πραγ­μα­το­ποί­η­ση μορια­κού τεστ σε όλους τους αστυ­νο­μι­κούς που επι­στρέ­φουν από άδεια.

Επί­σης, έγι­νε γνω­στό πως σε καρα­ντί­να τέθη­καν και 14 αστυ­νο­μι­κοί στην Αθή­να που, όπως έγι­νε γνω­στό από την Αστυ­νο­μία, ενε­πλά­κη­σαν στην σύλ­λη­ψη αλλο­δα­πού που βρέ­θη­κε θετι­κός στον covid-19 και μετα­φέρ­θη­κε στο Α.Τ. Αγί­ου Παντε­λε­ή­μο­να. Οι αστυ­νο­μι­κοί που μπή­καν σε καρα­ντί­να είναι πέντε από το αστυ­νο­μι­κό τμή­μα Αγί­ου Παντε­λε­ή­μο­να, τρία της ΟΠΚΕ και τέσ­σε­ρα της Ομά­δας ΔΙΑΣ και δύο από τα αστυ­νο­μι­κά τμή­μα­τα Ομο­νοί­ας και Κολω­νού, που τον συνό­δευ­σαν στο ασθενοφόρο.

Θετικός διοικητής νοσοκομείου

Στο Κιλ­κίς, θετι­κός στο νέο κορο­νο­ϊό βρέ­θη­κε ο διοι­κη­τής του νοσοκομείου.

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση του νοσο­κο­μεί­ου ότι στο πλαί­σιο των ελέγ­χων που γίνο­νται γα όσους επι­στρέ­φουν από άδεια «ο Διοι­κη­τής του Γενι­κού Νοσο­κο­μεί­ου Κιλ­κίς όντας πλή­ρως ασυμ­πτω­μα­τι­κός και προ­τού επι­στρέ­ψει στα καθή­κο­ντά του δια­γνώ­στη­κε θετι­κός SARS-COV‑2».

Και άλλος νεκρός από το γηροκομείο

Αυξά­νε­ται ο αριθ­μός των νεκρών από τον κορο­νο­ϊό από τους ενοί­κους στον οίκο ευγη­ρί­ας στο Ασβε­στο­χώ­ρι, που έφτα­σε τους πέντε, ενώ κρί­σι­μη παρα­μέ­νει η κατά­στα­ση και για τους άλλους ενοί­κους του γηρο­κο­μεί­ου που νόση­σαν με κορο­νο­ϊό και πάσχουν από υπο­κεί­με­να νοσήματα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο