Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: Νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Πρό­σθε­τα περιο­ρι­στι­κά μέτρα σε περιο­χές όπως η Αττι­κή και η Πέλ­λα λόγω αυξη­μέ­νων κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νώ­σει η κυβέρ­νη­ση την Τρί­τη στην απο­γευ­μα­τι­νή, τακτι­κή ενη­μέ­ρω­ση για την εξέ­λι­ξη της πανδημίας.

Σε δήλω­ση του ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος, Στέ­λιος Πέτσας, ανέ­φε­ρε πως «ο πρω­θυ­πουρ­γός έχει δώσει εντο­λή στην επι­τρο­πή των ειδι­κών να εξε­τά­σουν ένα κατά­λο­γο μέτρων τα οποία θα κλι­μα­κώ­νο­νται σε τοπι­κό ή γενι­κό επί­πε­δο εφό­σον χρεια­στεί. Θα έχου­με αυτό τον κατά­λο­γο μέχρι σήμε­ρα ή αύριο και ενδε­χό­με­νες ανα­κοι­νώ­σεις από αύριο το από­γευ­μα, πάντα με γνώ­μο­να τις ειση­γή­σεις των ειδικών».

Στην Αττι­κή σχε­δόν καθη­με­ρι­νά τα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού είναι περί τα 100, σύμ­φω­να με τις ανα­κοι­νώ­σεις του ΕΟΔΥ.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η δεξα­με­νή μέτρων περι­λαμ­βά­νει μέτρα ανά­λο­γα αυτών που έχουν εφαρ­μο­στεί στον Πόρο με ενδε­χό­με­νη παρά­τα­ση του κλει­σί­μα­τος των κατα­στη­μά­των από τις 12 το βρά­δυ έως τις 7 το πρωί, περιο­ρι­σμό του αριθ­μού των ατό­μων σε δημό­σιες και ιδιω­τι­κές συνα­θροί­σεις και περιο­ρι­σμό του αριθ­μού των πελα­τών στα τραπεζοκαθίσματα.

Παράλ­λη­λα, μελε­τώ­νται προ­τά­σεις για το πώς θα απο­φεύ­γε­ται ο συγ­χρω­τι­σμός σε ανοι­κτούς χώρους όπως οι λαϊ­κές όπου εξε­τά­ζε­ται το ο ενδε­χό­με­νο να υπάρ­ξουν ειδι­κό­τε­ρα μέτρα για πιο αραιή τοπο­θέ­τη­ση των πάγκων.

Τέλος εξε­τά­ζε­ται και η πιθα­νό­τη­τα για ακό­μη πιο αυστη­ρή σύστα­ση στη χρή­ση μάσκας σε εξω­τε­ρι­κούς χώρους σε σημεία όπου μπο­ρεί να κατα­γρα­φεί συνωστισμός.

Πάντως, είναι πρό­δη­λες οι ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για την σημα­ντι­κή αύξη­ση των κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού στη χώρα μετά το άνοιγ­μα του Του­ρι­σμού με υγειο­νο­μι­κά πρω­τό­κολ­λα που ήταν κομ­μέ­να και ραμ­μέ­να στις ανά­γκες των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και χωρίς ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας σε χώρους εργα­σί­ας και σε γηροκομεία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο