Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: Πανελλαδικό lockdown από το πρωί της Παρασκευής — Νέες ανακοινώσεις από τον Μητσοτάκη αύριο το μεσημέρι

Ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυρ. Μητσο­τά­κης, θα κάνει ανα­κοι­νώ­σεις για την αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας και θα απα­ντή­σει σε ερω­τή­σεις δημο­σιο­γρά­φων αύριο στις 12 το μεση­μέ­ρι. Στην ενη­μέ­ρω­ση θα συμ­με­τά­σχει και ο καθη­γη­τής Σ. Τσιό­δρας με όλες τις πλη­ρο­φο­ρί­ες να κατα­δει­κνύ­ουν την κρι­σι­μό­τη­τα της κατά­στα­σης στην Αττι­κή, καθώς η κυβέρ­νη­ση δεν αξιο­ποί­η­σε τον χρό­νο που κερ­δή­θη­κε μετά το πρώ­το κύμα της παν­δη­μί­ας από την υπεύ­θυ­νη στά­ση του λαού.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες που επι­κα­λεί­ται το ΑΠΕ, η κυβέρ­νη­ση δρο­μο­λο­γεί την επα­να­φο­ρά του lockdown σε ολό­κλη­ρη τη χώρα από το πρωί της Παρα­σκευ­ής ή του Σαββάτου.

Σύμ­φω­να με τον Βασί­λη Κικί­λια, που μίλη­σε στον ΑΝΤΕΝΑ, ο πρω­θυ­πουρ­γός ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νώ­σει lockdown διάρ­κειας 30 ημερών.

Κυβερ­νη­τι­κές πηγές ανέ­φε­ραν: «Τις τελευ­ταί­ες μέρες παρά τα μέτρα παρα­τη­ρεί­ται εκθε­τι­κή αύξη­ση κρου­σμά­των σε ολό­κλη­ρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συνα­γερ­μού για­τί θα ασκη­θεί μεγα­λύ­τε­ρη πίε­ση στο σύστη­μα υγεί­ας. Γι’ αυτό όπως και στην προη­γού­με­νη φάση πρέ­πει να ληφθούν όποια μέτρα χρειά­ζο­νται για να ανα­κο­πεί η παν­δη­μία. Δεν μπο­ρού­με να περι­μέ­νου­με όταν βλέ­που­με το πρό­βλη­μα να έρχε­ται. Η κατά­στα­ση εκτι­μά­ται καθη­με­ρι­νά. Τα μέτρα μελε­τώ­νται και θα ανα­κοι­νω­θούν από τον πρω­θυ­πουρ­γό ύστε­ρα από τις ειση­γή­σεις των ειδικών».

Κορο­νο­ϊ­ός: Νέα ρεκόρ θανά­των, κρου­σμά­των και διασωληνωμένων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο