Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο οικισμός των Ρομά στο Νομισματοκοπείο

Τη λήψη πρό­σθε­των περιο­ρι­στι­κών μέτρων στον οικι­σμό Ρομά Νομι­σμα­το­κο­πεί­ου του Δήμου Χαλαν­δρί­ου της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής και την κήρυ­ξή του σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας απο­φά­σι­σε σήμε­ρα η Πολι­τι­κή Προ­στα­σία. Συγκε­κρι­μέ­να, μετά από έκτα­κτη σύσκε­ψη στο Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, λαμ­βά­νο­ντας υπό­ψη τα ευρή­μα­τα, την ηλι­κια­κή δια­στρω­μά­τω­ση των κατοί­κων, τα απο­τε­λέ­σμα­τα των μαζι­κών τεστ και των δεδο­μέ­νων της ιχνη­λά­τη­σης, καθώς και τη ραγδαία αύξη­ση στους επι­δη­μιο­λο­γι­κούς δεί­κτες των τελευ­ταί­ων πέντε ημε­ρών στον οικι­σμό Ρομά Νομι­σμα­το­κο­πεί­ου του Δήμου Χαλαν­δρί­ου Αττι­κής, με εντο­λή του υφυ­πουρ­γού Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων, Νίκου Χαρ­δα­λιά και από­φα­ση του Γενι­κού Γραμ­μα­τέα Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Βασί­λειου Παπα­γε­ωρ­γί­ου, κατό­πιν εισή­γη­σης και σύμ­φω­νης γνώ­μης του Δημάρ­χου Χαλαν­δρί­ου, Συμε­ών Ρούσ­σου, για επι­τα­κτι­κούς λόγους αντι­με­τώ­πι­σης σοβα­ρού κιν­δύ­νου δημό­σιας υγεί­ας και ειδι­κό­τε­ρα για τον περιο­ρι­σμό της δια­σπο­ράς των επι­πτώ­σε­ων της νόσου Covid-19, αποφασίζεται:

Ο οικι­σμός Ρομά Νομι­σμα­το­κο­πεί­ου του Δήμου Χαλαν­δρί­ου της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής  κηρύ­χτη­κε σήμε­ρα σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και επι­βλή­θη­καν περιο­ρι­στι­κά μέτρα από το Σάβ­βα­το 10 Απρι­λί­ου στις 18:00 έως και την Δευ­τέ­ρα 19 Απρι­λί­ου στις 06:00.

Συγκε­κρι­μέ­να:

Η προ­σω­ρι­νή επι­βο­λή περιο­ρι­σμού των κατοί­κων εντός των ορί­ων του οικισμού.

Επι­τρέ­πε­ται η μετα­κί­νη­ση των κατοί­κων εκτός των ορί­ων του οικι­σμού για λόγους υγείας.

Η ανα­στο­λή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοι­νω­νι­κών εκδη­λώ­σε­ων ανε­ξαρ­τή­τως χώρου ιδιω­τι­κού ή δημό­σιου, εσω­τε­ρι­κού ή εξωτερικού.

Η ανα­στο­λή θρη­σκευ­τι­κών τελε­τών, με εξαί­ρε­ση κηδεί­ες με την παρου­σία έως 9 ατό­μων α’ βαθ­μού συγ­γέ­νειας (sms κωδι­κός 5) και τέλε­ση λει­τουρ­γιών, λατρευ­τι­κών συνά­ξε­ων, ιερο­πρα­ξιών, μυστη­ρί­ων και κάθε είδους θρη­σκευ­τι­κών τελε­τών, απο­κλει­στι­κά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το ανα­γκαίο βοη­θη­τι­κό προ­σω­πι­κό χωρίς την παρου­σία άλλων φυσι­κών προσώπων.

Η λήψη μέρι­μνας από την Περι­φέ­ρεια Αττι­κής και του Δήμου Χαλαν­δρί­ου για την τρο­φο­δο­σία και την παρο­χή ειδών πρώ­της ανά­γκης (τρό­φι­μα, φάρ­μα­κα κ.α.) των κατοί­κων του οικι­σμού Ρομά Νομι­σμα­το­κο­πεί­ου του Δήμου Χαλαν­δρί­ου για την κάθε είδους συν­δρο­μή σε περι­πτώ­σεις κατοί­κων χρο­νί­ως πασχό­ντων και αναξιοπαθούντων.

Η λήψη μέρι­μνας της Περι­φε­ρεια­κής Διοί­κη­σης Πυρο­σβε­στι­κών Υπη­ρε­σιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Αττι­κής για συν­δρο­μή σε προ­σω­πι­κό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Η επι­τή­ρη­ση και ανά­λη­ψη κάθε ανα­γκαί­ας ενέρ­γειας από τη Γενι­κή Περι­φε­ρεια­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­ση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Αττι­κής για την τήρη­ση του κατ’ οίκον και γεω­γρα­φι­κού περιο­ρι­σμού των κατοί­κων του ως άνω οικισμού.

Η ανά­λη­ψη από τον Ε.Ο.Δ.Υ. της υπο­χρέ­ω­σης της διε­νέρ­γειας γρή­γο­ρου τεστ αντι­γό­νου COVID-19 (rapid test) την 3η και 6η ημέ­ρα επι­βο­λής των περιο­ρι­στι­κών μέτρων των δια­με­νό­ντων στον ως άνω οικισμό.

Ενδε­χό­με­νη παρά­τα­ση ή άρση των μέτρων θα επα­να­ξιο­λο­γη­θεί μετά το πέρας ισχύ­ος της παρού­σας απόφασης.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο