Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: 1.509 θάνατοι το προηγούμενο 24ωρο στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ κατα­γρά­φη­καν ως το βρά­δυ χθες Δευ­τέ­ρα 1.509 νέοι θάνα­τοι εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού μέσα σε 24 ώρες, αριθ­μός σχε­δόν ίσιος με εκεί­νον που κατα­γρα­φό­ταν την προη­γου­μέ­νη, δεί­χνουν τα δεδο­μέ­να που συγκε­ντρώ­νει το πανε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπκινς.

Ο νεό­τε­ρος ημε­ρή­σιος απο­λο­γι­σμός αυξά­νει σε 23.529 το σύνο­λο των νεκρών αφό­του η παν­δη­μία άρχι­σε να εξα­πλώ­νε­ται στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρη­νεί τα περισ­σό­τε­ρα θύμα­τα στον κόσμο εξαι­τί­ας της ασθέ­νειας COVID-19.

Στη χώρα επι­βε­βαιώ­νε­ται εξάλ­λου ότι πάνω από 550.000 άνθρω­ποι έχουν προ­σβλη­θεί από τον SARS-CoV-2, σύμ­φω­να με τα αμε­ρι­κα­νι­κά Κέντρα Πρό­λη­ψης και Ελέγ­χου Ασθε­νειών (CDC).

Χθες Δευ­τέ­ρα στην πολι­τεία της Νέας Υόρ­κης, επί­κε­ντρο της επι­δη­μί­ας στις ΗΠΑ, ξεπε­ρά­στη­κε το συμ­βο­λι­κό όριο των 10.000 νεκρών εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας. Ο κυβερ­νή­της της Άντριου Κουό­μο εκτί­μη­σε πάντως ότι «το χει­ρό­τε­ρο» στά­διο της κρί­σης έχει «ξεπε­ρα­στεί», καθώς ο καθα­ρός αριθ­μός των εισα­γω­γών στα νοσο­κο­μεία (η δια­φο­ρά μετα­ξύ των ανθρώ­πων που εισή­χθη­σαν και αυτών που έλα­βαν εξι­τή­ριο) βρί­σκε­ται σε πτώση.

Ενώ, σύμ­φω­να με τον διευ­θυ­ντή των CDC Ρόμπερτ Ρέντ­φιλντ, οι ΗΠΑ «πλη­σιά­ζουν στην κορύ­φω­ση» της πανδημίας.

Ακρι­βώς την ίδια δια­βε­βαί­ω­ση, ότι η επι­δη­μιο­λο­γι­κή καμπύ­λη έχει φθά­σει στην κορύ­φω­σή της και στα­δια­κά θα αρχί­σει η μεί­ω­ση θανά­των και κρου­σμά­των, έκα­νε ο αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ στην καθη­με­ρι­νή συνέ­ντευ­ξη Τύπου που παρα­χω­ρεί μαζί με το κλι­μά­κιο που σύστη­σε για την αντι­με­τώ­πι­ση της κρί­σης της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού. Ο Τραμπ σημεί­ω­σε εξάλ­λου με ικα­νο­ποί­η­ση ότι οι ΗΠΑ έχουν διε­νερ­γή­σει σχε­δόν τρία εκα­τομ­μύ­ρια δια­γνω­στι­κά τεστ. «Τρία εκα­τομ­μύ­ρια, περισ­σό­τε­ρα από οποια­δή­πο­τε άλλη χώρα», επέμεινε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο