Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: 1.514 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ κατα­γρά­φη­καν 1.514 νέοι θάνα­τοι εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού το προη­γού­με­νο 24ωρο, με τον αριθ­μό των θυμά­των να κατα­γρά­φει μεί­ω­ση για δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη ημέ­ρα, κατα­δει­κνύ­ουν τα δεδο­μέ­να που συγκε­ντρώ­νει το πανε­πι­στή­μιο Τζονς Χόπκινς.

Σύμ­φω­να με τη βάση δεδο­μέ­νων αυτής της σχο­λής ιατρι­κής της Βαλ­τι­μό­ρης, κατα­γρά­φη­καν 1.920 θάνα­τοι το Μεγά­λο Σάβ­βα­το των καθο­λι­κών και 2.108 τη Μεγά­λη Παρασκευή.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφί­στα­ται το βαρύ­τε­ρο πλήγ­μα εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊού, με 22.020 θανά­τους εξαι­τί­ας της ασθέ­νειας COVID-19 και πάνω από 555.000 επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα μόλυν­σης από τον SARS-CoV‑2.

Η πολι­τεία όπου η κατά­στα­ση είναι εξαι­ρε­τι­κά σοβα­ρή είναι αυτή της Νέας Υόρ­κης, που απο­τε­λεί επί­κε­ντρο της παν­δη­μί­ας με 9.000 νεκρούς, 7.000 στην πόλη της Νέας Υόρ­κης, την οικο­νο­μι­κή πρω­τεύ­ου­σα των ΗΠΑ.

«Δεν βλέ­που­με μεγά­λη μεί­ω­ση (των κρου­σμά­των και των θυμά­των), πρό­κει­ται απλώς για μια στα­θε­ρο­ποί­η­ση», επι­σή­μα­νε χθες, Κυρια­κή του Πάσχα για τους καθο­λι­κούς, ο κυβερ­νή­της της πολι­τεί­ας αυτής Άντριου Κουόμο.

Η χώρα έχει παρα­λύ­σει εξαι­τί­ας των περιο­ρι­σμών που έχουν επι­βλη­θεί για να απο­τρα­πεί η εξά­πλω­ση του κορο­νοϊ­ού. Πρό­κει­ται για μια ασθέ­νεια «που δεν έχει ξανα­δεί η χώρα μας, αλλά θα κερ­δί­σου­με τη μάχη, θα κερ­δί­σου­με τον πόλε­μο», δια­βε­βαί­ω­σε ο πρό­ε­δρος Ντό­ναλντ Τραμπ σε μαγνη­το­σκο­πη­μέ­νο μήνυ­μά του για το Πάσχα των καθο­λι­κών που μετα­φορ­τώ­θη­κε στον λογα­ρια­σμό του στο Twitter.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο