Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορονοϊός: 43 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, ένας νέος θάνατος

Σαρά­ντα τρία νέα κρού­σμα­τα του νέου κορο­νοϊ­ού στη χώρα, ανα­κοί­νω­σε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποί­ων τα 36 εντο­πί­στη­καν κατό­πιν ελέγ­χων στις πύλες εισό­δου τις χώρας. Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των κρου­σμά­των είναι 3.562, εκ των οποί­ων το 54,6% αφο­ρά άνδρες.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα δηλώθηκαν:

Τριά­ντα έξι εισα­γό­με­να κρού­σμα­τα. Συγκε­κρι­μέ­να, όλα τα κρού­σμα­τα εντο­πί­στη­καν κατά τους ελέγ­χους που διε­νερ­γή­θη­καν στον Προ­μα­χώ­να. Η πλειο­νό­τη­τα των κρου­σμά­των (20) αφο­ρά πρό­σω­πα προ­ερ­χό­με­να από τη Σερ­βία. Τα υπό­λοι­πα 16 αφο­ρούν κατοί­κους άλλων χωρών. Τέσσε­ρα κρού­σμα­τα εντο­πί­στη­καν στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Ξάν­θης, δύο στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Καρ­πά­θου και ένα στην περι­φε­ρεια­κή ενό­τη­τα Ανα­το­λι­κής Αττικής.

852 (23,9%) θεω­ρού­νται σχε­τι­ζό­με­να με ταξί­δι από το εξω­τε­ρι­κό και 1.936 (54,4%) είναι σχε­τι­ζό­με­να με ήδη γνω­στό κρούσμα.

11 συμπο­λί­τες μας νοση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι. Η διά­με­ση ηλι­κία τους είναι 59 ετών. 5 (45,5%) είναι γυναί­κες και οι υπό­λοι­ποι άνδρες. To 90,9% έχει υπο­κεί­με­νο νόση­μα ή είναι ηλι­κιω­μέ­νοι 70 ετών και άνω. 120 ασθε­νείς έχουν εξέλ­θει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, μία 83χρονη γυναί­κα κατέ­λη­ξε σήμε­ρα το από­γευ­μα στο Νοσο­κο­μείο «Σωτη­ρία» από τον ιό, ανε­βά­ζο­ντας τον συνο­λι­κό αριθ­μό των θανά­των στη χώρα μας σε 193.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η γυναί­κα έπα­σχε από υπο­κεί­με­να νοσή­μα­τα και νοση­λευό­ταν στη Μονά­δα Εντα­τι­κής Θεραπείας.

Σύμ­φω­να με τον ΕΟΔΥ, η διά­με­ση ηλι­κία των θανό­ντων συμπο­λι­τών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υπο­κεί­με­νο νόση­μα ή/και ηλι­κία 70 ετών και άνω.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο