Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κορυφαία επίδοση στον κόσμο ο Τεντόγλου

Ο Μίλ­τος Τεντό­γλου «πέτα­ξε» στα 8,40μ. στο μίτινγκ κλει­στού στί­βου στο Τορούν της Πολω­νί­ας, σημειώ­νο­ντας ρεκόρ στη διορ­γά­νω­ση, (ξεπέ­ρα­σε τα 8,12μ του Χουάν Μιγκέλ Ετσε­βε­ρία από το 2019) αλλά και την κορυ­φαία εφε­τι­νή επί­δο­ση στο κόσμο στο μήκος.

Ο αθλη­τής του Γιώρ­γου Πομά­σκι εκκί­νη­σε τα άλμα­τα του στα 8,07μ. και με το δεύ­τε­ρο «προ­σγειώ­θη­κε» στα 8,40μ., τα οποία ήταν αρκε­τά για να του χαρί­σουν την κορυ­φή. Στο τρί­το του άλμα, ο «χρυ­σός» Ολυ­μπιο­νί­κης έκα­νε 8,24μ., ενώ άφη­σε την τέταρ­τη του προ­σπά­θεια, σημεί­ω­σε 8,27μ. στο πέμ­πτο του και άφη­σε την έκτη του προσπάθεια.

Η απο­ψι­νή επί­δο­ση του Τεντό­γλου στα 8,40μ. είναι η δεύ­τε­ρη καλύ­τε­ρη του στον κλει­στό, μετά τα 8,55μ. που είχε σημειώ­σει πέρυ­σι στο Βελι­γρά­δι, ενώ είναι και το Πανελ­λή­νιο ρεκόρ.

Στη δεύ­τε­ρη θέση στο Τορούν, πίσω από τον Τεντό­γλου, βρέ­θη­κε ο Σου­η­δός Τομπί­ας Μόντλερ με 8,17μ.

Στο μετα­ξύ, ο Εμμα­νου­ήλ Καρα­λής ακυ­ρώ­θη­κε για δεύ­τε­ρη φορά σε φετι­νό μίτινγκ, καθώς μετά την Ουψά­λα σει­ρά πήρε το Τορούν. Ο Έλλη­νας πρω­τα­θλη­τής του επί κοντώ μπή­κε στον αγώ­να στα 5.52μ., τα οποία δεν κατά­φε­ρε να περά­σει και στις τρεις προ­σπά­θειες του και ολο­κλή­ρω­σε δίχως επίδοση…

Ο Μέγας Ιερο­ε­ξε­τα­στής, Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο