Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κουβανική ιατρική ταξιαρχία στην Ιταλία στη μάχη κατά του #Covid-19

Η Κού­βα απέ­στει­λε στην Ιτα­λία για­τρούς που δια­θέ­τουν εμπει­ρία από την κατα­πο­λέ­μη­ση της επι­δη­μί­ας Έμπολα

H κου­βα­νι­κή ιατρι­κή ταξιαρ­χία απο­τε­λού­με­νη από 52 για­τρούς και νοση­λευ­τές, ορι­σμέ­νοι από τους οποί­ους δια­θέ­τουν εμπει­ρία από την κατα­πο­λέ­μη­ση της επι­δη­μί­ας Έμπο­λα στην Αφρι­κή, πήγαν στην Ιτα­λία για να βοη­θή­σουν την χώρα αυτή που πλήτ­τε­ται βαρύ­τα­τα από την επι­δη­μία Covid-19 στην κατα­πο­λέ­μη­σή της.

Προ­ο­ρι­σμός της ομά­δας αυτής, η οποία έφτα­σε χθες Σάβ­βα­το στην Ιτα­λία, είναι η περιο­χή της Λομ­βαρ­δί­ας, η οποία είναι αυτή που πλήτ­τε­ται περισ­σό­τε­ρο από την επι­δη­μία του νέου κορο­νοϊ­ού στην ευρω­παϊ­κή χώρα. Σε έναν μήνα του­λά­χι­στον 4.825 άνθρω­ποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορο­νο­ϊό στην Ιταλία.

Η ομά­δα που απέ­στει­λε η Κού­βα απο­τε­λεί­ται από 36 για­τρούς, 15 νοση­λευ­τές και έναν υπεύ­θυ­νο και “προ­τί­θε­ται να εργα­στεί αδιά­κο­πα για την θερα­πεία και την αντι­με­τώ­πι­ση της επι­δη­μί­ας Covid-19 σε συνερ­γα­σία με τους επαγ­γελ­μα­τί­ες της υγεί­ας” στην Ιτα­λία, δήλω­σε ο επι­κε­φα­λής της Κάρ­λος Ρικάρ­ντο Πέρες.

Τριά­ντα από τα μέλη της ομά­δας αυτής είχαν αγω­νι­στεί κατά της επι­δη­μί­ας του Έμπο­λα στην δυτι­κή Αφρι­κή το 2014 κατό­πιν αιτή­μα­τος του Παγκό­σμιου Οργα­νι­σμού Υγεί­ας (ΠΟΥ), πρό­σθε­σε ο επι­κε­φα­λής της ομά­δας σε τελε­τή που έγι­νε προ­τού αυτή ανα­χω­ρή­σει από την Αβά­να για την Ιταλία.

Γρά­φει η La Rebublica:

”52 Κου­βα­νέ­ζοι για­τροί και νοση­λευ­τές με εμπει­ρία σε μολυ­σμα­τι­κές ασθέ­νειες φτά­νουν αύριο (σήμερα)στο αερο­δρό­μιο Μαλ­πέν­σα του Μιλά­νου και θα πάνε για να βοη­θή­σουν τους για­τρούς μας σε μια από τις πιο πλη­γεί­σες περιο­χές στην Ιτα­λία, στην Crema.

Το έκα­ναν στην Αϊτή, συγκλο­νι­σμέ­νοι από το σει­σμό και στη συνέ­χεια από τη χολέ­ρα. Ταξί­δε­ψαν στη Σιέρ­ρα Λεό­νε για να βοη­θή­σουν εκεί­νους που αγω­νί­στη­καν ενα­ντί­ον της Έμπο­λα. Θα το κάνουν και πάλι εδώ στην Ιτα­λία, στην Crema
(…)
Η κυβέρ­νη­ση της Κού­βας δέχθη­κε την έκκλη­ση της Ιτα­λί­ας και ετοί­μα­σε μια ταξιαρ­χία 52 για­τρών και νοση­λευ­τών ειδι­κευ­μέ­νων στη θερα­πεία ασθε­νών που έχουν προ­σβλη­θεί από ιούς, δηλα­δή ιολό­γοι και ανο­σο­λό­γοι που θα προ­σγειω­θούν στο Μιλάνο”…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο