Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κουράστηκε ο Ψινάκης, θέλει επειγόντως διακοπές — Δε θα είναι υποψήφιος

Κου­ρά­στη­κε ο μάνα­τζερ Ψινά­κης να δημαρ­χεύ­ει και χρειά­ζε­ται επει­γό­ντως δια­κο­πές. Αρνη­τι­κός στο ενδε­χό­με­νο να θέσει ξανά υπο­ψη­φιό­τη­τα για τη θέση του δημάρ­χου Μαρα­θώ­να, εμφα­νί­στη­κε σε δήλω­ση του αμέ­σως μετά το τρι­σά­γιο που τέλε­σε σήμε­ρα στο Μάτι, ο Οικου­με­νι­κός Πατριάρ­χης για τους νεκρούς της φονι­κής πυρκαγιάς.

«Όχι βέβαια», ήταν η κατη­γο­ρη­μα­τι­κή απά­ντη­ση του Ψινά­κη, στη σχε­τι­κή ερώ­τη­ση που έθε­σαν οι εκπρό­σω­ποι του Τύπου. «Εγώ θα εκτε­λέ­σω την απο­στο­λή μου και χρειά­ζο­μαι επει­γό­ντως δια­κο­πές», ενη­μέ­ρω­σε χαρακτηριστικά.

Στην ερώ­τη­ση για το κατά πόσο επη­ρέ­α­σε την από­φα­ση του η τρα­γω­δία που προ­κά­λε­σε η πυρ­κα­γιά, και τι θα έκα­νε εάν δεν είχε συμ­βεί, ο κ. Ψινά­κης περιο­ρί­στη­κε να απα­ντή­σει: «Δεν ξέρω. Με το εάν δεν γρά­φε­ται ιστο­ρία». Έκλει­σε τη συζή­τη­ση επα­να­λαμ­βά­νο­ντας ότι θα πάει να ξεκου­ρα­στεί «τέσ­σε­ρα χρό­νια κι αν ζού­με, βλέπουμε..».

Ούτε κου­βέ­ντα βέβαια για τις τερά­στιες ευθύ­νες του, οι οποί­ες δεν περιο­ρί­ζο­νται μόνο στην καθυ­στε­ρη­μέ­νη αντί­δρα­ση την ώρα της τρα­γω­δί­ας. Ούτε μία συγνώμη.

Με την έλλει­ψη σοβα­ρό­τη­τας και σεβα­σμού στα θύμα­τα (η στιγ­μή, ο τόπος και το περιε­χό­με­νο της συγκε­κρι­μέ­νης δήλω­σης) δε θα ασχο­λη­θού­με. Θα ήταν μάταιο για ένα «μεταλ­λαγ­μέ­νο παρά­γω­γο ενός σάπιου συστή­μα­τος. «Παλιά­τσος μιας «κάστας κηφή­νων» που κάνουν «κον­σο­μα­σιόν» στην «υψη­λή κοι­νω­νία» κι όταν «παλιώ­νουν» κι αχρη­στεύ­ο­νται, πετιού­νται στα αφο­δευ­τή­ρια απ’ όπου ξερ­νούν περιτ­τώ­μα­τα».

Δυστυ­χώς όμως είναι έτοι­μοι να μας πλα­σά­ρουν νέους Ψινάκηδες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο