Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κούβα: Εκατομμύρια λαού τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά στην Αβάνα (ΦΩΤΟ)

Εκα­τομ­μύ­ρια εργα­ζό­με­νοι, φοι­τη­τές, μαθη­τές, νέοι και νέες, άνθρω­ποι όλων των ηλι­κιών, συμ­με­τεί­χαν και φέτος στις πρω­το­μα­γιά­τι­κες εκδη­λώ­σεις στην Κούβα.

Τερά­στια ήταν — ως συνή­θως — η μεγά­λη παρέ­λα­ση στην πρω­τεύ­ου­σα Αβά­να, με κατά­λη­ξη την πλα­τεία της Επανάστασης.

 

Κρα­τώ­ντας κου­βα­νι­κές σημαί­ες και πανό υπέρ της Επα­νά­στα­σης και του Σοσια­λι­σμού, εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες κόσμος ύψω­σαν φωνή ενά­ντια στον εγκλη­μα­τι­κό οικο­νο­μι­κό, εμπο­ρι­κό και χρη­μα­το­πι­στω­τι­κό απο­κλει­σμό που οι ΗΠΑ έχουν επι­βάλ­λει στη χώρα.

Παρό­ντες στην πρω­το­μα­γιά­τι­κη εκδή­λω­ση της Αβά­νας ήταν, μετα­ξύ άλλων, ο πρό­ε­δρος της Κού­βας Μιγκέλ Ντιάς Κανέλ και ο Πρώ­τος Γραμ­μα­τέ­ας του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ραούλ Κάστρο.

Το φετι­νό σύν­θη­μα για τις εκδη­λώ­σεις της 1η Μάη ήταν «Η Κού­βα Ζει και Δου­λεύ­ει», το οποίο πήρε τη μορ­φή χασταγκ (#CubaLivesAndWorks) στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύωσης.

 

Η μαζι­κό­τα­τη και φέτος συμ­με­το­χή του λαού της Κού­βας στις πρω­το­μα­γιά­τι­κες εκδη­λώ­σεις δίνει ηχη­ρή απά­ντη­ση σε όλους όσους επι­χεί­ρη­σαν τον Ιού­νη του 2021- χωρίς να το κατα­φέ­ρουν- να προ­κα­λέ­σουν τεχνη­τή ανα­τα­ρα­χή στο νησί, στή­νο­ντας αντε­πα­να­στα­τι­κές προ­βο­κά­τσιες κατ’ εντο­λή της κυβέρ­νη­σης των ΗΠΑ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο